Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet almak için birden fazla doktora sevk ettiler! Ne yapabilirim?

Uslan12

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar ehliyet almak istiyorum nasil bir yol izleyecegim bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi teşekkür ederim

Herkese iyi gunler acil cevap verirseniz sevinirim .aile hekimim beni sadece ortopediye sevk etti ortopedide noroloji ve fiziğe sevk etti noroloji ve fizik bizi imzamiza gerek yok seni direk saglik kuruluna sevk etmessi gerek deyip kaşe ve imza atmadilar ortopedi doktoruna bunlari soyledim beni saglik kuruluna sevk etti acaba dogru yoldamiyim yanliş yolldamiyim yardimci olursaniz sevinirim

Aile hekimi sizi hangi polikniğe sevk ettiyse o yeterliydi.bence.o zaman aile hekimine yeniden git .seni ortopedi,nöroloji ve fiziğe sevk etsin.özel ya da devlet hastanesine gidip ilgili bölümlere görünüp sağlık müdürlüğüne ver .onlar seni komisyona çağırırlar.komisyonda ilgili kodları yazdırıp işlemleri tamamladıktan sonra nüfus müd verirsin bir hafta sonra ehliyetin gelir.

Cevap

Verdigin icintesekkur ederim fizik ve noroloji imza atmadi zaten ortopedi doktoru saglik kuruluna yani saglik mudurluğundeki komisyona sevk etti hastanede fizik ve noroloji icin giriş yapmadim zaten sadece ortopedi icin 50 lira ucret yatirdim kaşeledi sevk bölümünü işaretledi en iyisi saglik mudurlugune gitmek galiba

Uslan12

Polikilinik doktoru/doktorları sevk ederken, engellilik bulgunuzu da yazıyorlar. Zaten Ehliyet sağlık Kurulu bu bulgunuza ve engelli raporunuza bakıp karar veriyor tertibatları ya da sürücü olur/olmaz kararını...

Sadece 1 doktor bulgu yazdıysa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ancak genelde ortopedi doktoru, nöröloji ve fizik tedaviyi de kapsar bulgular yazabilir. Hatta bir arkadaşımız bulguları sadece ortopedi doktoru yazar diye de iddia etmişti, yanlış hatırlamıyorsam... (Bu konuda değildi, engelli sağlık raporu ile ilgiliydi ama aklıma gelmişken paylaştım.)

Sonuç olarak sizin durumunuz ile ilgili sıkıntı görmüyorum. Engelli sağlık raporu ve bu sevk evrakı ile ilçe ehliyet sağlık kuruluna gidip işlemleri başlatın biran önce ki Ekim sırasına girebilin. Yoksa Kasım ayına kalır işlemleriniz.

Teskkur ederim arkadaslar halletmeye calişacam vugun inşallah sikinti cikarmazlar

Üst Alt