Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet başvurusunda tüm itiraz haklarını kullanmamıza rağmen kabul edilmedi!?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba dün uzmanın verdiği raporu il sağlık müdürlüğüne teslim ettim. Fakat içimde bir huzursuzluk var kabul edilmeyecek diye şimdiden strese girdim. Her iki bacakta da sıkıntı var ellerimde de hafif sıkıntı var fakat sürmeme engel olacak nitelikte değil 20 yil boyunca sıkıntısını çok çekmedim beni idare eden onlar ve özel tertibat ile rahatca kullanabilirim denemişligim var çünkü zaten sürekli yazışma yapmaktayım ve yazı yazma nesneleri kavramada hiç sıkıntı çekmiyorum. Huzursuz olmamin nedeni bu sitede baya konuya baktım ve komisyonların çok kötü işlendiğini fark ettim girenlerden. Sorum şu; diyelim ki red yedim ve ben de tüm itiraz haklarını kullandım ve yine de red yedim. Bundan sonra hayatım boyunca bir daha başvuramayacak miyim? Hal böyle olursa depresyondan kafayı yerim sanirim araba da kullanamayacaksam öleyim daha iyi. Sizden bu konu hakkında bilgileriniz ışığında beni bilgilendirmeniz. Ve lütfen varsa iki elinde sıkıntı olup onay alan buradan ya da özelden raporlarını gönderirlerse sevinirim. Elimde koz olarak ise yarar. Bazı yerlerde eli ampute olup kabul alan var ve bu beni ümitlendiriyor bazı yerlerde de sıkıntı yokken red vermeleri canımı çok sıkıyor açıkçası. Komisyon baba soru sorup beni dinlerse ikna ederim diye düşünüyorum ama sanirim oyle bir durum yok ortada.

Öncelikle geçmiş olsun, Bende 2 kez başvurdum ve reddettiler. Onlarıda haklı bulmuyor değilim biraz ama ben şuan manuel ve eski olan arabayı gayet rahat kullanabiliyorum. Ehliyet alınca tertibatıyla birlikte anahtarsız giriş ve çalışma, otomatik vites, yokuş kalkış, şerit takip vs. Gibi biçok yardımcı özelliği olan araçları bilmelerine rağmen vermiyorlar. 2. Başvurumda sağlık bakanlığının yönetmeliklerine kadar ezberledim elimde evraklarla hatta trafik tertibat kodlarımı dahi yazıp gitmiştim birde araç sürerkenki videomla. Komisyona girdim ortopedist görür görmez alamazsın dedi ve kestirip attı, komisyon başkanı dahi sanırım kullanabilir hocam gösterdiği kodlarada bakarsanız eğer dedi ama doktor hayır olmaz veremem sen ehliyet alamazsın dedi. Bende ısrar ettim olmayınca da bu daha 2.gelişim son gelişim değil dedim çıktım. Yani ehliyetimin olmasını çok isterim ama bütün uğraşmam gereken tek şey o değil bide her başvurmamda 200 küsür lira para gidiyor. Anlayacağın çok dert etme ama mutlaka ehliyet alabileceğini de bil çünkü bu memlekette dayısı olanın her işi yürür :)

Dayı konusunda çok haklısın malesef öyle bir ülke... yalnız şuda var resmi kayıtlara alamaz olarak geçerse dayıda işe yaramayabilir.

Tanıdığınız bir doktora 5-10 bin verseniz el altından iş çözülürdü. Toplumun yarısından fazlası rüşvete alışık zaten.

emre0504

Abicim ben henüz girmedim komisyona yazdıklarımı okuduysan 2 haftaya girerim muhtemelen red kesinleşince yapabileceğimiz bir sey olur mu merak ediyorum. İnşallah sıkıntı yaşamayız ne diyeyim ama vermezlerse çok çok zoruma gider ben de tüm işlerimi rahatlıkla görebiliyorum çünkü.

Ehliyet başvurusunda ikinci itiraz hakkı bulunmakta mıdır?

Arkadaslar merhaba ehliyet başvurusu yapmıştım reddedildi itiraz ettim baska il komisyonuna sevk ettiler. Onlarda kararsız bir şekilde reddettiler ilkinde red yediğim icin. Bana buna itiraz hakkım olmadığı söylendi dogrumudur acaba ? Çünkü bu platformda 2. Defa itiraz olur diye okumuştum bir kaç yerde.

ikinci kez redde itiraz mahkeme ile olur diye düşünüyorum. engel durumunuzu belirtmemişsiniz. araç sürebileceğinizi iddia ediyorsanız mahkeme yolu açıktır. bilirkişi tayin olur. araç sürdüğünüzü belgeler mahkeme de kararı bozar

fatih_123

Vermezlerse oyle görünüyor. Fakat mahkeme yolunada guvenmiyorum acikcasi eger beni yola cikarmazlarsa. Bu konuda emsal kararlar var mi? Yönetmeliğe gore ikinci itiraz oluyor fakat burdaki personel ilk kurul red verip ikinci olur derse 3. Kurula yani hakem hastanesine gidersin dedi. Ama ıkiside red verirse kesinleşir demişti. Yönetmelikte böyle bir sey bulamadım ben.

yönetmelikte yazıyor. ikinci kez reddedilirse bu karar kesindir itiraz edilemez diye. ama mahkemeye gitmekte fayda var. benim sol el ampute ehliyeti yenilemeye gideceğim. benim gibi olup ehliyet alanlar var ama diğer el ve ayaklarda sorun yok. sizin sıkıntı oluşturan kısım galiba ayaklarda da sorun olması. çünkü elde güç kaybına araç kullanımında el yokmuş gibi davranıyorlar. ayakta da güç kaybı olunca sorun oluyor. ellerde güç kaybı olmasa alırdın benim iş yerinde arkadaş var ötv den bile faydalandı üstelik. elden gaz frenli otomatik toyota almıştı

2. hastane de olumsuz karar verirse Sağlık Bakanlığı'nca belirlenecek bir kurul oluşturulması için yine itiraz edebilirsiniz. sürücü yönetmeliği der ki:

"(5) Kişinin, adına düzenlenen rapora itiraz hakkı vardır. Rapora itiraz, raporun verildiği ilin il sağlık müdürlüğüne yapılır. İl sağlık müdürlüğü raporun olumsuz olmasına neden olan tanıya göre kişiyi, ilgili branş/branşlarda üçer uzmanın bulunduğu hastaneye sevk eder. Kurul tarafından düzenlenen raporda belirtilen karara göre işlem yapılır.
Kişinin bu rapora da itirazının olması durumunda; kişinin Sağlık Bakanlığı'nca belirlenecek bir kurul tarafından sürücünün veya sürücü adayının muayene ve değerlendirmesi yapılır ve karar verilir. Verilen karar kesin olup itiraz hakkı yoktur."

Üst Alt