Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişikliklerinde il sağlık müdürlüğünün değerlendirme yapması şart mı?

Drl85

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
H sınıfı Otomatik vites kullanır ibareli ehliyetim ve tertibatsız otomatik vites aracım var. Şimdi ehliyetimi yeni ehliyet ile değiştirmek istiyorum. Sormak istediğim aile hekimi beni ortopedi uzmanına sevk etti ortapedi Uzmanı bana otomatik vites araç kullanması uygundur kodunu işaretleyip sürücü olabilir belgesi verirse (dikkat edin özel tertibat yazmayacak) ben bu raporla sağlık müdürlüğündeki kurula gitmeden direkt gidip nüfüs müdürlüğünden ehliyetimi yenileyebilirmiyim?
OturanBoğa sizin görüşünüzü merak ediyorum bu konuda?

OturanBoğa yi rahatsiz etmeye gerek yok zaten cevap da yazmayacaktir. Kurula girmeden nüfus ehliyete yazilacak kodlari nerden bilsin. Heyetten çıkacak rapora göre nüfus kodlari yaziyor. Mevcut raporunla direk komisyona başvurabilirsin.

Otapedi doktoru yazamıyor mu sürücü olabilir diye verdiği rapora kodu? Teşekkür ederim cevap için

Normalen tertibata gerek yoksa kurula girmeye gerek yok diye tahmin ediyorum.

Kodlari komisyon belirliyor ortopedi doktoru veya nöroloji doktoru "aparatli araç kullanması uygundur" diye ibare geciyor. Dediğim gibi ehliyete yazilacak kodları komisyon belirliyor

Mevzuat gereği komisyona girmeden nüfus raporu zaten kabul etmiyor.

Hadi ya bu kötü oldu. Bir dünya iş sağlık kurulu yok efendim tertibat vs uğraştıracak beni. Aslında nufüs Müdürlüğü bize uzman Dr dan rapor getirirsen biz ehliyeti değiştiririz eğer sağlık kuruluna sevk yoksa gitmene gerek yok dedi ama.

Bir şansımı denesem mi yoksa 2020 yi beklesem 😞

Bir şansımı denesem mi yoksa 2020 yi beklesem 😞

Ne kadar erken alirsan kardasin Tr bu işi hiç belli olmaz. Hayirlisi ile Ben yarin komisyona gireceğim

Hocam sizi de alıkoydum kusura bakmayın ama şimdi ben komisyona girsem hiç gerek olmadığı halde bana silecek kolunu sağa almayı tertibat olarak ekleyecekler ben ehliyetim sadece otomatik vites kullanabilir ibareli olsun istiyorum. Çünkü öyle olduğu taktirde eşimin kardeşimin babamın normal otomatik vitesli aracını rahat kullanabiliyorum. Yada otomatik vites herhangi bir aracı kiralayabiliyorum ama işin içine ufacık bir tertibat girince tüm bunlar allak bullak olacak o nedenle sağlık kurulu olmadan alma durumu olsaydı keşke. Size kolay gelsin komisyonda inşallah istediğiniz gibi sonuç alırsınız?

Teşekkür ediyorum. Istemekle olmuyor maaalesef prosedur var ve komisyonun vereceği karar var. Inşaallah dilediğiniz gibi olur.

Bu konu ile ilgili Cimer’e başvuru yaptım bakalım sonuç ne çıkacak.

Sol el engellisin galiba,

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Drl85

benim başımdan geçti dediğiniz gibi ortopedi doktoru otomatik vitesli araç kullanabilir raporu verdi ama nüfus kabul etmedi sonra ortopediye gittim kurula gönderdi kurulun verdiği raporla ehliyetimi yeniledim

Bana nufüs olur dedi ama belki işi bilmediğinden de olabilir bakalım sağlık başkanlığına yazdım ne cevap verecekler. Kurul ne yapıyor aynı sağlık raporu gibi kurulun önüne çıkıp soru mu soruyorlar yoksa sizi hiç görmüyorlar bile mi?

Drl85

kurula giriyorsun tabiki..bakıyorlar neyin var diye..dediğim gibi benim sol alt extremitede sorun olduğu için kısa sürdü otomatik vitesli araç kullanabilir kanaati oluşunca sorun kalmıyor

Bakalım Cimerden ne sonuç gelecek yada ben bekleyeceğim 2020 ye kadar.

Aldığınız raporu bizimle paylaşabilir msn

selo46

Rapor almadım henüz. Benim şuanki ehliyetim H sınıfı ve otomatik vites eğer sağlık kuruluna gitmek gerekirse 2020 ye kadar mevcut ehliyetim ile devam ederim. Çünkü sol elden olduğu için kurul dinlemeyecek bana tertibat yazacak buda beni sadece kendi aracımı kullanmaya mahkum edeceği için eğer kurul şartı varsa son zamana kadar bekleyeceğim. Cimer’e yazdım bu konuyla ilgili bakalım ne cevap verecekler. Şuanki ehliyetimin rahatlığı eşimin babamın kardeşimin arkadaşımın arabasını kullanıyorum hatta uçaklı gittiğim seyahatlerde gittiğim ilden otomatik vites araç kiralayabiliyorum fakat oraya kurulun bir tertibat yazması tüm bunları mahvedebilir.

Bugün engeli olmayan sadece sol iki parmağı ortadan kesik öğretmen arkadaş aile hekimine B sınıfı ehliyetini değişmek için gitmiş aile hekimi ortapedi uzmanına gitmiş uzman 1. Sınıf ehliyet alabilir raporu verdikten sonra gidip nüfusta işlemini gerçekleştirmiş.

Sürücü Belgesi Bilgileri
Adı Soyadı MEHMET H
Aday Sürücü Mü? Hayır
Verildiği Yer İSTANBUL/KARTAL
Yeni Tip Belge Mi? Evet
Belge No 112***
Aktif Ceza Puanı 0
İlk Belge Tarihi 31/08/2007
Harf - Seri No AI - 8******
Sürücü Belgesine Ait Sınıflar
Sınıfı Sınıf Tarihi Geçerlilik Başlangıç Tarihi Geçerlilik Bitiş Tarihi İşlem
B-OTOMO-KAMYONET(2016 Sonrası) 08/10/2018 31/08/2007 08/10/2028 Kısıtlar

Sürücü Belgesine Ait Kısıtlar
Kısıt Adı Ambulans ticari araç veya resmi araç kullanamaz
İki tekerlekli araç kullanamaz
Bacak/bacaklar için protez/ortez
Aracınının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğini…

ALDIM

Üst Alt