Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişim raporu engelli sağlık raporuna zarar verir mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler dilerim.
Yarın devlet hastanesine ehliyet yenileme için gideceğim.2018 de %44 ortopedik sürekli rapor almıştım ve 3 yıldır emekliyim.Ehliyetimi engelli raporu öncesi almıştım normal B sınıfı.Hastane aile hekimi bana gelirken ilk aldığım raporda getir dedi.Sorum şu; ehliyet sağlık raporu alırken önceden aldığınız engeli raporunu iptal edebilirlermi yada oranlarda düzeltme yaparlarmı yani bir ehliyet değişimi yapacam diye rapor oranı düşermi emeklilik yanması mümkünmü

Teşekkürler.

merhaba , bende de aynı durum vardır , ben emekli olmadım ancak ehliyeti alırken oran düşürme durumu olurmu

engelli raporu almadan önce b tipi normal ehliyet aldım , daha sonra engelli rapru aldım % 49 , vergi inidirimi vs hepsi yapıldı.
şimdi ehliyetimi yenilemek için sağlık ocağına gittim ancak sistemde engelli raporu olduğu için beni göz ve ortopetiye yönlendirdi , benim burada birkaç sorum vardır ;

benim amacım engelli ehliyeti almak değil eskisi gibi bir ehliyet almak uğraşmadan ötv indirimli vs araç almak niyetinde değilim bunu özel hastaheneler veriyor mu illa devlet hastahanesine mi gitmemiz gerekiyor ?
zorunlu olarak yoksa engelli ehliyeti mi vermeleri gerekiyor , bunun süreci nasıldır ?
birde diyelim uygunluk verdi devlet hastahanesi ve özel hastahane daha önceden almış olduğum engelli raporuna etki edermi , diyelim sorun yok uygunluk verdi normal b tibi ehliyet verdiler , engelli raporumdaki oranımı düşürmesinde etkili olur mu sıkıntı çıkarırlarmı emeklilik için

şimdiden teşekkürler

Alacağınız raporlar engelli sağlık kurulu raporuna etki etmez, bunlar sadece ehliyet yenileme için gerekli evraklar.
exgratia Eğer aile hekiminiz sizi sevk etmişse maalesef artık hastanelerden normal B sınıfı ehliyeti yenilemek için rapor alamazsınız. Bu sevk raporu da iki yıl boyunca geçerli. Mecbur engelli ehliyetine çevrilecek ehliyetiniz büyük ihtimalle.

ötv siz araç almak için engelli ehliyeti yeterli mi

merhaba
2005 yılında engelli raporu aldım , engelli raporumda kullanılacak araçla ilgili hiçbir bilgi yok , eski tip b sınıfı ehliyetim vardır.
sağlık ocağında eski tip b sınıfı ehliyetimi yeniletmek için gittiğmde sistemde engelli rapru olduğu için beni göz ve ortopedie sevk etti ,
bu süreç sonunda kurul ile engelli ehliyeti verirlerse ötvsiz araç almaya hak kazanıyormuyum
yoksa otomatik araç kullanır ibareli yeniden engelli rapor mu almam gerekiyor , veya eski raporuma eklenti yapılabiliyor mu ?

yeniden aldığım rapor eski raporu etkileyecek mi ? çünkü eski rapora istinaden vergi indirimim var ,

şimdiden teşekkürler

exgratia

Ehliyet raporunda oran bulunmaz. O nedenle engelli raporuna etki etmez.
Ama araç alımı için bir rapor alınırsa, o engelli raporu olur ve üzerinde oran bulunur. Bu da önceki raporu geçersiz kılar...

OturanBoğa

çok teşekkür ederim bilgilendirme için , son soru olarak sevk ettiği bölümün ortopedi hemen orada işlemler bitiyor mu ,yoksa başka bir kurula yada kuruma yönlendirme oluyor mu , çok fazla işyerinden izin alamıyorum işler uzuyorsa baştan işyeri ile görüşmem gerekiyor :(

exgratia

Muhtemelen ortopedi de il sağlık komisyonuna sevk edecek. Ayda birkaç kez toplanır bu komisyon, usülden bakar sana, sonra kararını verir... Orası onay verdiğinde nüfus müdürlüğüne gidip ehliyeti yenilemek işi kalır...

Benim de bu konuda merak ettiğim bir detay var. Eski raporlar edevlette görünmüyor, bu doğrultuda sağlık raporu alırken bu detaydan bahsedilmezse sorun yaşanır mı? Çünkü engel teşkil eden rahatsızlıklarım dahiliye branşında, ortopedik değil.

Üst Alt