Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi için alacağım raporda yüzde belirtilecek mi? Emekliliğime etkisi?

Gorkemxf

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar formu dolaştım ama tam istediğim konuda bilgi bulamadım.

Arkadaşlar % 68 raporum mevcut H sınıfı özel tertibatlı otomatik vitesli araç ehliyetim var ehliyetimi yenilemek istediğimde yeniden sağlık kuruluna girmem gerekiyor sanırım bu kurula girdigimizde % li rapormu veriyolar % deli bir rapor verirlerse bildiğim kadarıyla elimdeki % 68 rapor iptal oluyor emekliliğime 3 yıl kaldı elimdeki rapor iptal etmeden bu elimdeki ehliyeti nasıl değiştiricem acaba bilgilendirirseniz sevinirim

herkeze teşekkürler şimdiden :):eek:

Gorkemxf sağlık kurulu raporu çıkarmıyacaksınki niye 68 lik raporun iptal olsun. yapman gerekeni yazayım hemen.

1- önce aile hekimine gidip ehliyet yenileyeceğim diyeceksin oda sana bir evrak verip seni ilgili bölümlerin olduğu hastaneye sevk edecek.
2- bu evrakla istersen devlet hastanesi istersende bazı özel hastanelşer var onlara başvuracaksın sürücü sağlık raporu çıkaracaksın yani ,merak etme bu raporda oran yazmaz.ilgili bölümlere muayene olduktan sonra.
3- il sağlık mudurlüğüne hastane tarafından sevk edileceksin yada oraya gitmen gerektiği sana söylenecek ,oraya gidip kaydını yaptırdıktan sonra seni il sağlık müdürlüğü arıyacak ve oradaki ilgili kişiler muayene edip ilgili koduların bulunduğu raporu sana verecekler sende bu raporla ehliyetini yenileyeceksin,bu raporda oran yazmaz tekrar söylüyorum.
kolay gelsin.

Mehmetyilmaz

Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim son bi sorum daha olsa elimdeki % 68 lik raporda ortopedik vs iki bölümden almıştım.

raporda ötv muafiyeti vs yazan kısımlar değerlendirilmedi yazıyor. yeni ehliyetimde ki kodları vs yazılcak otomatik vitesli özel tertibatlı yazıyor eski ehliyetim de bunları yeni ehliyete eklense ötv muafiyetli araç alabilir miyim peki il sağlıgın dan aldığım kağıt ile ??

@Gorkemxf il sağlık müdürlüğünden aldığın rapor sadece yeni ehliyet için kullanılacak,araba muafiyeti için maliye o rapora bakmaz istemiyecekte zaten.

senin elinde bulunan %68 lik rapor ise anladığım kadarıyla sağlık raporu ve bu sağlık raporuylada araba alamazsın ,bu rapor emeklilik,vergi indirimi ve çeşitli ücretsiz ulaşım kartları vb. için kullanılır.

büyük ihtimalle ayrı bir sağlık raporu çıkartıcaksın ama sadece ötv muafiyetinden yaralanmak ve senin hastalığının tanısının olduğu ve aparatlımı yoksa otomatik vitesmi kullanır durumunu gösteren rapor olacak.

Ama sana ilk terciğim önce bir Nakil vasıtalar vergi dairesine gidip orada ötv bölümünü bulman ve elindeki sağlık raporunu göstermeni tavsiye ediyorum en azından onlar sana nasıl bir rapor almanı ve üzerinde ne yazması gerektiğini söyliyeceklerdir ,çünkü şuanda raporlarda yeni açıklamalar istiyorlar ve ben tam olarak onları bilmiyorum oradan öğrenebilirsin.
önünde iki aşama olacak muhtemelen

1- yeni ehliyet için alman gereken rapor
2-ötv indiriminden yararlanmak için alman gereken rapor. Bu iki rapor birbirinden farklıdır ,hatta elindeki sağlık raporuyla beraber 3 farklı raporun olmuş olacak,ama %68 lik raporu alırken ötv içinde kullanıcam bu raporu deyip ona göre çıkarmiş olsaydınız büyük ihtimalle bu raporu araba almak içinde kullanabilcektiniz.

Mehmetyilmaz

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Malesef bu % 68 raporu çıkarırken eski raporun iptal olduğu olayını bilmiyordum bir önceki raporum %45 ti ve ötv muafiyeti ve ehliyet için almıştım o raporu sırf ardından % 68 raporu alınca diğer rapor ile ne araç alabildim ne başka birşey yapabildim sadece ehliyet aldım :) elimdeki %68 rapor ile dediğiniz gibi vergi dairesine bir sorduruyum ümidim olmasada yeniden rapor alın diyicekler ötv muafiyeti için ama onu alıncada eldeki %68 rapordan olurum emekliligime 3 yıl kalmışken 5 yıla çıkar o yüzden beklemek en iyisi olucak emekli olduktan sonra ötv muafiyeti raporuna başvurup %45 raporu tekrar alıcağım gibi duruyor.

vaktinizi ayırdınız tekrardan çok teşekkür ederim.

Gorkemxf bey bakınız engelli sağlık raporu ile sürücü olur sağlık raporunu karıştırıyorsunuz. sizin B Hasta ehliyetine ihtiyacınız var. Bunun içinde Sürücü olur sağlık raporuna ihtiyacınız olacak vergi dairesine gitmeniz herhangi bir şeyi değiştirmez. alacağınız sürücü olur sağlık raporu %68 olan engelli raporunuzu etkilemez. Yok kardeşim ben işimi sağlama alıcam derseniz buyrun gidin %90 altı raporlarda aracın haraket ettirici özelliklerinden birini kullanamıyorsanız ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç alabilirsiniz öyle benim %68 raporun var alamıyor muyum yok forumda sayısız konu var, özelliklede ÖTV muafiyeti ile ilgili OKUYUNUZ.

umetinn bey formda birçok konu okudum raporumla alırım alamazmıyım derdinde degildim. ehliyet için alıcağım rapor için teretütlerim vardı onuda bilgilenmiş oldum
mehmetyılmaz bey saolsun güzel bilgiler verdi bana bu raporumla alamıycagımı biliyorum ötvden muaf araç zaten raporuda eke ekliyim hatta

Yok beni yanlış anladınız ben raporumla alabilirmiyim diye sorduğunuzdan bahsetmedim ötv muafiyeti için engelli raporunundaki oranın hiç bir alakası yok onu demek istedim. yanlış anlaşılmak istemem

sürücü olur raporunda %'de yazmaz sadece hangi sınıf sürücü olabileceğiniz yazar daha sonrasında gireceğiniz komisyonda size ne tip araç kullanacağınız ötv muafiyetinden yararlanıp yararlanmayacağınızın belirtildiği kodlar yazar. mevcut engelli raporunuzdan doğan hakları kaybetmezsiniz sürücü olur raporunda

Gorkemxf

ne vakti ,olurmu öyle şey bende burada sizin gibi birçok arkadaşlardan bilmediğim konuda destek alıyorum hepimiz için geçerli. yardımcı olmak ve özellikle doğru yardımcı olmak çok önemli ,kafa karıştırmadan açıklayıcı bir şekilde arkadaşlarımızı yönlendirmek güzel bir duygu benim için.
umurım her şey gönlünce olur kal sağlıcakla.

umetinn yok yanlış anlamadım merak etmeyin teşekkür ederim bilgileriniz için. formda göremedigim için yeni konu açmak durumunda kaldım dikaetimden kaçtı sanırım belkide formda mevcutur bu konu :)
Mehmetyilmaz teşekkür ederim tekrardan

@umetinn bey son sorum ile sizi rahatsız etsem ötv muafiyetinden yararlanıp yararlanamayacağnızı belirten kodlar yazar demişsiniz eğerki komisyon kodlar yazıp muafiyeten yararlanır yazarlar ise o raporlamı araç alabilceğim onu anlamadım tam olarak ?

@Gorkemxf H sınıfı ehliyetimi ben değiştirdim bir iki hafta oldu.Önce ASM gidiyorsunuz hastalığınızla ilgili size sevk ediyor devlet hastanesine ilgili bölümlerden muayen olup hastanenin sağlık kuruluna evrağı teslim ediyorsunuz bir kaç gün sonra gelip alın diyorlar sonra sizi il sağlık müdürlüğüne sevk ediyorlar elimizdeki evrakları oraya teslim ediyoruz bir hafta sonra size mesaj geliyor heyete girmek için çağırıyorlar ve o gün içinde teslim ediyorlar.Sağlık raporuyla ilgili bir işlem olmuyor.Yalnız ben İstanbul dayım Ankara da prosedür aynı bilemiyorum.

Gorkemxf

şimdi hastaneden aldığınız evrağı il sağlık müdürlüğüne götürdüğünüzde içerisinde makina mühendisininde olduğu komisyon o evrağa kodlar yazıyor. Aracı o evrakla alıyorsunuz sn. @OturanBoğa nın kodların yazdığı bir paylaşım vardı yanlış hatırlamıyorsam ordan kodların açıklamalarına bakabilirsiniz

https://ehliyetsinav.org/node/336

yardımcı olacaktır bu sayfa

umetinn ÜNAL BEY lütfen tam bilmediğiniz konularda şöyle olur böyle olur diye yazıp arkadaşların kafalarını karıştırmayalım,son yazdığınız
[FONT=sans-serif][/FONT][FONT=sans-serif]şimdi hastaneden aldığınız evrağı il sağlık müdürlüğüne götürdüğünüzde içerisinde makina mühendisininde olduğu komisyon o evrağa kodlar yazıyor. Aracı o evrakla alıyorsunuz
[/FONT]
[FONT=sans-serif]bu yazıyla [/FONT]@Gorkemxf in kafasını karıştırıp çorba ettiniz benim madde madde yazdığım yazıyı hiç ettiniz.
[FONT=sans-serif]şimdi arkadaş zannediyorki il sağlık müdürlüğünden alınan içinde kodların olduğu raporla araba alnıyor. yok böyle birşey yukarıda [/FONT][/COLOR sgurkan ında yazdığı gibi il sağlıktan alınan rapola sadece ehliyet değiştirilir başka bişey olmaz. niye tam bilmediğiniz konular hakkında insanların kafalarını karıştşrıyorsunuz ?
[FONT=sans-serif]yukarıda ben negüzel madde madde yazmışım arkadaşa hangi rapor ne amaçla kullanılır diye ,bu yazdıklarıma eklemek istediğiniz olursa ekleyin tabikide ama siz kafa karıştırmışsınız.
tekrar yazıyorum aile hekimiyle başlayıp il sağlık müdürlüğünde biten raporla sadece ve sadece ehliyet değişiminde kullanılır,bu raporda ehliyete işlenicek uygun kodlar bullunur ve ne şekilde aparat yada otomatik vites hangi uygınsa o yazar.

şuna katılırım sürücü olur raporuyla sağlık raporu farklı aynı değerlendirilmemesi gerekir ama bu tam kesinleşmedi elinizde %68 lik bir sağlık raporunnun ardından ve bu raporlada emekli olduktan sonra alacağınız atıyorum % 30 yada 40 altındaki herhangi düşük bir sürücü sağlık raporu emeklilik konusunda emekliliği etkilermi yada etkilemez cevabı tam olarak kesinleşmedi bir risk var yani ,bence mantıken etkilememsi gerekir ama daha önceki yazılarda bu konu hakkında baya bir konuştuk ve malesef kesin bir sonuç çıkmadı.
[/FONT]
@Gorkemxf kardeşim sen ehliyet değiştireceksen sana yukarıda yazdığım yolu uygula sgurkan da aynısını yazmış eğliyet işini o şekilde halledersin sonra ,ehliyetin uygun olursa yeni ehliyet ve elindeki %68 raporla nakil vasıtalar dairesine git bi fikir al onların sana söylediğini burada yazarsın ondan sonra nasıl bir yol uygulaman gerektiğini burada istersen tartışıp uygun yolu bulmaya çalışırız[FONT=sans-serif]

[/FONT]

benimde korktuğum konulardan biri bu bağkur kurum sevki ile emeklilik için aldığım 59 sürekli rapor mevcut ehliyet veya engelli kimlik kartı almak için kurula girip daha düşük bir rapor verirlerse bu aldığım 59 raporun tehlikeye düşmesinden çekiniyorum.

@Mehmetyilmaz bey bi an bende umutlandım ordan aldığım ehliyet raporuyla alabilcem diye :)

dediğiniz gibi honda bayisine görüştüm mail atım raporumu v.dairesine sordurcaklar

evet emeklilikten sonra %40 a raporumu düşürülerse diye çekinmiyo degilim emekliligi etkilermi acaba diye soru işareti % 40 raporumu düşürürlerse 5 yılda emekli olucam elimdeki mevcut %68 3 yılda emekli ediyor ya 5 yıl bekliyip yeni rapor alıcam %40 düşürseler dahi etkilemiycek emekliligimi.
yada 3 yılın sonunda cesaret edip yeni rapor alıcam kafam çok karışık bunca yıl ötv mafiyetindne hiçbir zaman yararlanamadım hakkım olmasına rağmen ve biliçsizliğim yüzünden.
bilgim olsa idi diğer ötv muafiyeti raporumun iptal olup son alınan geçerli olur diye son aldıgım % 68 raporumada ekletirirdim ötv muafiyetini ekte % 45 raporum mun görselinide ekliyim :)

prisma01

Verilen hak yeni bir raporla iptal olmasa bu sıkıntıları yaşamazdık her raporu farklı farklı amaçlar ile verdiler bu zamana kadar.

engeli kimlik kartı çıkarmak istedim bi rapor verdiler
vergi indirimi istedim bir başka rapor verdiler
ehliyet ve ötv muafiyeti için istedim tekrar bi rapor verdiler diğer kısımları doldurmadan
sonra ücretsiz otobüsler için belediye tekrar rapor istedi yine rapor aldım bu seferde diğer kısımları boş verdiler eldeki ötv muafiyeti raporum yandı ve son raporumla kalakaldım yararlanamıyoruz hakkımız olduğu halde ve caresiz emekliliği bekliyorum

@Mehmetyilmaz aynen bana da heyette sordular herhangi bir aparata gerek varmı yazalım mı diye sanırsam o raporla aracta alabileceğim sordum ordaki doktora evet araç almak için gerekli o yüzden soruyorum zaten dedi.

Üst Alt