Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüğü raporun aslını istiyor..?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar S.a Dün ehliyetimi çıkartmak için nüfus müdürlüğüne gittim. Benden aslı il sağlığın verdiği kodlu sağlık raporumu aldılar bende 2 tane aslı gibidir kaşeli raporum vardı onları kabul etmediler aslını almak zorundalar. Aslını ben nasıl alabilirim tekrardan İl Sağlık Müdürlüğü aynısını verir mi tekrar.

Bülent abi dinlemediler valla işlemin içindeydi aslı gibidir raporlarımı gösterdim bunu alın diye ama benden aslını aldılar :(

Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüğüne niye gittin onu anlamadım. İlçe emniyetten trafik tescil bürosuna başvurmak gerekmez mi? Bende ehliyet değiştirdim fakat nüfus müdürlüğü ile işim olmadı.

Ehliyet için aldığın sağlık raporu ise verebilirsin engelli sağlık raporu ayrı olması lazım. Engelli raporunu istemezler sanırım.

Sağlık raporumu verdim zaten engelli raporumu değil. Ama bana ötvsiz araç alımı için lazım olması gerekmiyor mu ?

yilmazthm21

hocam hastane aslı gibidir verdimi raporunun nushasından yoksa noterdemi yaptırdın bende yarın il sağlık komisyonuna girecem nasipse raporu hemen veriyorlarmı komisyona girdikten sonra ?

KuZGuN İl Sağlık Müdürlüğü aslıdır gibi 2 tane veriyor zaten sağlık raporunu ama sen yinede sor iste. Noterlik bir durum yok. Heyete giriyorsun kontrol ediyorlar seni 1 dk bile sürmüyor. Yoğunluğa göre bekletiyorlar seni dışarda, hemen veriyorlar tabi
denizin kızı Evet alıyorlar mecbur. Eeee daha sonra ne yaptın

galeri önce fotokopisini alıp işlemleri başlattı asıl ehliyet gelince onun fotokopisiyle işlemleri tamamlayıp ruhsat aldılar engelli raporumun da noterden 2 suretini istediler her şeyi onlar halletti

denizin kızı Bende Ötvden yararlanıyorumda bana detaylı aydınlatırmısınız ne yapmam gerekiyor süreçler nelerdir ? Bu arada emniyet sizin raporun aslını aldı sıkıntı yaşadınız mı

Önce maliyeye raporu sordum geçerli mi diye 2013 tarihli bir rapordu ama h sınıfı, özel tertibat, ötv indirimi yazıyordu bunlar olduğu için kabul ederiz dediler sonra ehliyet değişimi için aile hekimi, uzman, il sağlık kısmını tamamladım engelli raporum ve kod yazan ehliyet raporu fotokopileriyle galeriye gittim indirim falan hesaplandı anlaştık ettik sonra ben ehliyet ddğişimi için emniyete gittim raporun aslını aldılar bir sorun yaşamadım zaten vergi dairesi evraklar arasında ehliyet raporunu değil de ehliyetin kendisini önemsiyor fotokopisini alıyor, ehliyet 1 hafta içinde geldi aslı gelince galeriye hem fotokopilerini hem de noter onaylı 2 suret engelli raporumu verdim benim işim orada bitti sonraki her şeyle galeri ilgilendi ruhsat, plaka, sigorta, kasko yapıldı araç bana teslim edildi sadece 2 hafta kadar istediğim renkte olanı bekledim işlemlerle ilgili bir sorun yaşamadım

Sürücü raporunun asıl muhatabı zaten ehliyet veren kurum şu an nüfus. Bununla birlikte engel kodlarını görmek için aparat takanlar fotokopisini istiyor (ben resmini attım) ve emniyete vermeden önce vergi dairesi sürücü raporunun aslı gibisinin gerekeceğinin söyledi (MTV iptalinde kullandım).

Bende noterde çoğalttım ama bence İl Sağlıktanda aslı gibisi olur hatta emniyetteki memur kendilerinin aslı gibi yapıp aldıklarını ve aslını geri verdiklerini söyledi ama nüfus ne yapar bilemem. Özetle bir aslı gibi gerekiyor.

Aracı alınca sürücü raporunun aslı gibisi, sağlık kurulunun aslı gibisi ve ruhsat ile vergi dairesine başvurup MTV iptal dilekçesi yazdım , fotokopilerini çekip geri verdiler, sistemde üzerimde gözüken MTV silindi.

Valla arkadaşlar benim bildiğim ehliyet için hastahaneden ayrı rapor aliyorsun sonra il sağlik mudurlugunde komisyona giriyorsun orada tertibat kodlari yaziliyor daha sonra ötv indirimli araç almak içinse hastanenin heyet bolumune başvuru yapiyorsun oradaki dilekceyi doldurup doktorlari tek tek geziyorsun ve o raporla araç aliyorsun

Üst Alt