Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi için sürücü kursuna gitmek gerekir mi?

Cengiz.34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ehliyetim ve engelli raporumla vergi dairesine ÖTV istisnasından yararlanıp yararlanamayacağımı sormak için gittim ancak her iki bacakta engel olduğu için elden tertibatlı kullanman gerekir sol ayağın biraz daha iyi olsa bile kullanamazsın dediler. Biz de ehliyet değişimi için hastaneye yeniden başvuracağız. Daha sonra tekrar sürücü kursuna gitmeme gerek var mı çünkü önceden sol ayağa uyarlanmış tertibatla kullanmıştım.

Cengiz.34

sürücü kursu ile işiniz olmayacak

uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü

Merhaba, ehliyetim h sınıfı üstünde sol ayak kısalığından dolayı otomatik vites kullanabilir ibaresi vardı. Ehliyeti değiştirmek için sanırım aile hekimi hastaneye yollayacak , hastane her halükarda beni il sağlığa göndercek mi ? Cevaplarımız için şimdiden teşekkürler

turgut67
Evet gönderecek.
Çünkü otomatik vites de dahil tertibat kodlarını belirlemeye yetkili merci il sağlık müdürlüğü komisyonudur.
Doktorlar sadece gözlük, işitme cihazı, monoküler, x yılda bir kontrol, gibi tıbbi kısıtlama kodlarını yazabilirler.

Aile hekimi noröloji ve ortepedi doktoruna sevk etti. Norölöji doktoru otomatik araç kullanabilir yazdı ortepedi doktorunda sadece imza attı. Sağlık kurulu otomatik yazdığı için komisyona göndereceğiz , sizi ararlar dedi. Komisyon tekrar başka hastaneye sevk eder mi acaba ?

turgut67
Hayır komisyon hastaneye sevk etmeyecek, durumunuza bakıp uygun kod yazacak.

Sonuç ne oldu hocam. Ehliyeti yenilemek için sınava girdiniz mi ?
Cengiz.34

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ehliyet için komisyondan raporu aldım. Malum ehliyet değiştirme süresi 2 yıl uzadı. Bu rapor süresi nedir acaba ? mesela 2022 ocak ayında gitsem bu rapor ile ehliyet değiştirebilir miyim?

Özel hastaneler sevk edebilirmi sağlık kuruluna

Serkan555
Normalde yönetmeliğe göre özel hastane raporları kabul görüyor. Ancak iş engelliye gelince iş çatallaşıyor.
Bir çok tetkikin de zaten devlet ya da üniversite hastanesinden olması şartı var.
Ben özel hastaneleri araştırdım, gittim konuştum da, sonra döndüm devlet hastanesinden aldım.
Sağlıklı kişilerde bu basit bir belge 5 dakikada veriyorlar, ama engellilerde benim gördüğüm kadarıyla sıkıntılı.

Üst Alt