Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi ve araç alımı için nereden başlamalıyım?

yaşam...

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba. H sınıfı ehliyetimi değiştirmek istiyorum. Herhalde tekrar sağlık raporu almak gerekiyor. Hem ehliyet için hemde ÖTV indirimli araç almak istiyorum. Nereden başlamam gerekiyor. Biri yardımcı olsa çok sevinecegim. 2013 teki aslı gibidir olan rapor herhalde kabul edilmez.

yanılmıyorsam yüzde doksan olması gerekiyor raporun oranı

Ortopedik engelde %90 şartı yok. Ben ortopedik engelliye.

e devlette forum var onu doldur ehliyet için devlet hastanesine müracat et bitirdikten sonra özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alacaksınız

Merhaba,
1. Bende bir ay önce yaptırdım işlemleri, H sınıfı ehliyetimi değiştirdim(sağ kol protez kullanıyorum). Salı günü ANTALYA EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ki aile hekimiden randevu alarak başladım işlemlere muayene olduktan 82 tl vezneye ödedikten sonra Ortopedi polikiliğinine sevk etti doktor kontrolden sonra İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜN ün Sağlık kuruluna sevk etti yeniden aile hekimine gittim onlar evrakı kayıt ederek gönderdiler, Ogün sağlık bana verilen evrak ile kuruluna başvurdum 10 sonrasına Perşembe gününe sabah saat 9 da kurul kapısında olmam söylendi, kurula girdim öğleden sonra E NABIZ a rapor düştü o gün nüfustan yine randevu alarak başvurdum geçici belgeyi aldım.3 gün sonra yeni ehliyet kargo ile geldi.

2. ÖTV muhafiyeti ile araç almak için yine sağlık kuruluna randevu aldım Antalya merkezdeki hastanelerde heyet için gün olmadığından ilçe deki devlet hastanesinden aldım. Pazartesi saat 2 de kaydımı yaptırdım, o gün rapordaki doktorları gezdim ve imzalarını aldım. Heyet için Perşembe günü saat 1 de çağırdılar ve girdim. O gün rapor çıktı pazartesi günüde E NABIZ a düştü .

3. 5 yıl önce aldığım aracı projeden düşürdüm, aparatlar söküldü yeniden proje çizdirilerek TSE den belge alındı. O belgelerle NOTER e gidip aracı normal araç olarak satışa hazır hale getirdim. Aracımı sattım.

4.Yeni alacağım aracı belirledim, ehliyetimi ve raporumu (Rapor E İmzalı olması nedeni ile noterden aslı gibidir yaptırmaya gerek yok) bayiye teslim ettim, parayı yatırdım. 1 hafta sonra aracımı aldım

Üst Alt