Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi ve kurulda oran düşerse işimden atılır mıyım?

Çernobil

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 2006'da aldığım B sınıfı ehliyetimi değiştirmek için ASM'ye gittim. Beni nöroloji ve göz hekimine görünmesi gerekiyor belgesi verdi. Nörolojiye gittim ancak o da komisyona gir dedi. Komisyon nerede? İlçe sağlık merkezi oluyor mu? İlçe sağlık merkezine randevusuz nasıl gideceğim? Bugün tam teşekküllü olmayan, yakınımdaki devlet hastanesinde "sağlık kurulu" branşı bulunca randevu alıp gittim. "Biz bakmıyoruz, araştırma hastanesine gitmelisin" dediler. Allaşkına ne yapmam gerekiyor? İlçe Sağlık Müdürlükleri için randevu alınıyor mu sevksiz iş çözülür mü?

Tam teşekküllü hastanede artık kurul işi sanırım tek günde halledilmiyor. Ben kurula girsem, oranım düşecek. Mevcut işimden çıkartılır mıyım?

Teşekkürler.

Çernobil

Komisyon bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğünde

Nöroloji doktoru sizi komisyona sevk etmiş. İşlem doğru yani. İl Sağlık Müdürlüğüne gidin belgelerinizle birlikte. Onlar size gün verirler (yoğunluğa göre gün belli olmuyor, 1 ay - 2 ay sonraya verebilirler) Günü geldiğinde İl Sağlık Müdürlüğündeki komisyona gireceksiniz. İşleminiz o gün biter, rapor zaten e devlete yükleniyor. E devletten alır gidersiniz ehliyet değişmek için nüfusa.

Oran düşmesi yada artması sizin işinizi etkilemez. İşe girerken aldığınız raporun konusu farklı bu farklı endişe etmeyin.

Ancak resmi bir sevk değil. Sözlü. 2008'de aldığım engelli raporundan bahsetmiyorsanız nöroloğun verdiği bir belgem yok yani.

Komisyon mu kurul mu bu? Engelli raporu aldığımdaki gibi bir süreç mi beni bekliyor? Yoksa nörolog ve göze mi gireceğim sadece?

Oran muhakkak düşecek de ben tufaya düşmeyeyim sonra. Çok endişeliyim bu konuda yanmasın hiç kullanmadığım otomobil nedeniyle işim.

Ehliyet rapor değişimleri diğer raporlarınızı etkilemiyor değişimde oran bulunmuyor sadece kodlar oluyor

Komisyon veya kurul, bulunduğun ildeki İl Sağlık Müdürlüğü'nde 15 günde bir toplanır. Hastalıkların değerlendirilir, gerekirse yeniden hastaneye sevk edebilirler. Ancak senin nöroloji ve gözden rapor alarak İl Sağlık Kurulu'na sevk edilmen gerekiyor, sözlü olarak başvurunu inceleyeceklerini düşünmüyorum. Elinde resmi evraklar olması lazım. Alacağın rapor tamamen ehliyet ile ilgili, merak etme engelli raporunu etkilemez. Sadece sürücü olup olamayacağına yönelik bir rapor olacak.

bilgeadam cardinals

Teşekkür ederim değerli cevaplarınız için. Ancak kafama şu takıldı. Nörolog niçin bana rapor vermedi de ben komisyona girmem gerektiğini söyledi? Randevu da bulamıyorum. Özele mi gitsem acaba? Bir de benzer başlıklarda burada birisi İlçe Sağlık'tan aldığını söylemişti sanki.
İl şart yani?

Bu arada profil fotoğrafını beğendiğimi de eklemek isterim. :)

Sağ olasın, Büyük İskender'in beğendiğim bir resmi. Kendisi hayran olduğum bir komutan, Cengiz Han ve Emir Timur ile birlikte.

Konuya geri dönecek olursak doktorun yazılı olarak seni İl Sağlık Kurulu'na sevk etmesi gerekiyordu, sözlü olarak bir hükmü olacağını düşünmüyorum. En azından benim o şekilde olmuştu. Randevu konusunda sağlık kurulu raporları için ayrı bir sistem oluyor hastanelerde, parayı yatırdıktan sonra aynı gün işlemleri yapabiliyorsun. Bizim burada bu şekilde.

Ayrıca İl Sağlık Kurulu'nda tüm hastalık geçmişini görebiliyorlar, ona göre ilgili yerlere sevk edebiliyorlar. Misal ben FTR ve KKB'den rapor almıştım, İl Sağlık Kurulu'nda geçmişimde psikiyatrik hastalık öykümü de görünce ilaveten tekrar psikiyatri ve nörolojiye sevk ettiler beni. Sonuçta ehliyeti alamadım, nörolojide problem çıktı.

İlçe Sağlık Kurulları'nda bu yetki var mı bilmiyorum, ben İl Sağlık Kurulu'na sevk ediliyorsun diye biliyorum.

Merhaba,

Benim %50 serebral palsy engelli raporum var. Ehliyet yenilemek için kurula gireceğim. Kurul bana %40'dan az verirse, önceki raporumun geçerliliği yitip işimden olur muyum acaba?

Ehliyet kurulu sadece sürücü olur, olmaz diye sonuç yazıyor, engellilik oranıyla ilgisi yok. Sadece trafik de araç kullanıp, kullanamayacagınız önemli.

@hayat76,
Ne yaşadığınızı anlatabilir misiniz acaba? Basit bir ehliyet değişikliliği genel sağlık raporumu etkileyip beni işimden etmesin.

Merhaba,

Ben %50 serebral palsiyim, ehliyet yenilemek için sağlık kuruluna gireceğim. Ehliyet için alacağım rapor genel raporumu etkiliyor mu? Oranım %40'dan az olursa engelli kadrosunda çalıştığım mevcut işim beni artık engelli statüsünde değilsin deyip işimden atar mı? Kesin bilgi verebilir misiniz? Ehliyetimi yenilemekten korkuyorum Çünkü bana 16 sene önce B sınıfı ehliyet vermişlerdi engelli olduğum halde.

@Çernobil,

Sürekli değişiklikler oluyor, size nedesem olmaz, yaşadıklarımı çeşitli başlıklar altında yazmıştım, oralardan bulabirsiniz. Ehliyet raporunda oran verilmiyor, sürücü olur olmaz deniliyor, eger sürücülügünüz için tertibat vs gerekiyorsa onların kodları yazılıyor. Engelli raporu çok farklı. Saglık kuruluna gitmeniz şartmı, saglıklı insanlar gibi degisim yapsanız oşmuyormu. Riske girmeseniz derim. Artık hersey e devlete yükleniliyor... iyice araştırın derim, ben fazla bilmiyorum, aktif çalışanlara sorabilirsiniz...

Üst Alt