Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet engelli kodu sildirilebilir miyim?

ookkaann1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce ehliyet aldım ehliyetimde sol ayağa uyarlı gaz pedalı, sol ayağa uyarlı fren pedalının kodları var ama eğitimimi ve sınavımı sağ ayağımla araç kullanarak tamamladım. Ehliyetimden o kodları sildirme imkanım var mı? yardımcı olursanız sevinirim

ookkaann1
Hayır, sağ ayağınızdaki kısıta istinaden o kodlar verilmişse bunun sildirilme imkanı yoktur.
Ancak itiraz eder, yeniden sürücü olur raporunu kodsuz olarak alabilirseniz bu mümkün olabilir.
Şunu da hatırlatmak istiyorum;
O kodları sildirirseniz ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.

Ehliyetteki kodu değiştirme

Merhabalar, geçen sene b engelli ehliyeti aldım (sağ bacağımda 8-9cm kısalık var) ehliyette sol ayağa uyarlı gaz ve fren pedalı kodları yer almaktadır lakin direksiyon eğitimi ve sınavımı otomatik araçta sağ ayakla kullanarak geçtim bizim otomatik vites arabayı da sağ ayakla kullanıyorum bi sıkıntı yok. ehliyetteki sol ayağa uyarlı gaz ve fren pedalı kodlarını sildirme şansım var mı acaba

Üst Alt