Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet içi Aile Hekiminden sevk aldım. Bir kaç sorum var?

ctarimli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkakadaşlar,

Eskiden direk hastanelerin sağlık kurullarına başvurup heyete giriliyordu ehliyet raporu almak için ama artık ilk muayenenin aile hekimi tarafından yapılması ve engel durumuna göre sevk edilmemiz gerekiyormuş.

Ehliyet alabilmek için Aile hekimine gittim ve CP hastası olduğum için aile hekimi "Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu" başlıklı raporu; Uzman Nörolog ve Ortopedist muayenesi gerekli olarak doldurdu ve sevk etti.

İlk sorum sanıyorum ki elimdeki kağıt ile uzman Nörolog ve Ortopediste gidip raporu tamamlatıp işlemi bitirebiliyorum heyete girmeden, tüm bölümleri gezmeden (İşitme, Göz, Dahiliye, Psikiyatri vs.). Yoksa yine de heyete sokacaklar mı?

İkinci sorum elimdeki raporun en altında Komisyon Tarafından verilen kararlar bölümü var ( Uzman tabip veya tabiplerce yapılan muayene bölümü ayrı). Bu komisyon il sağlık müdürlüğündeki, özel donanım gibi konuları değerlendirecek komisyon mu yoksa komisyon dediği şey heyet mi ?

baad7712_4728_468b_8e36_9255814933d9.jpg

İlk önce hastaneye git şimdi ehliyet için geldiğini söyle şu sıra alma bankosundakilere 9nlarda vezneye para yatır derler vezneye 50ser lira yatircan doktor basi muayine ol doktorlar raporun 3.kismina gerekli şeyleri yazacaklar sonra il sağlık mudurlugune git müracaat et ne zaman toplanacağını orda söylerler

Alsnylmz Çok teşekkürler bu iki doktor olumlu sonuç yazdıklarında raporu aslında sonlandırmış oluyorum olumlu olarak öyle değil mi? İl Sağlık müdürlüğünde toplanan komisyon "olumlu-olumsuz" demek için değil sadece nasıl özel tertibatlar düzenlenmeli gibi konulara karar veren komisyon?

Bir de bu herhangi bir şehirdeki il sağlık komisyonu olabilir mi bilginiz var mı, illaki ikamet ettiğim ilde olmak zorunda değil sanırım ?

Bildiğim kadarıyla il sağlık komisyonuna gitmen gerek ve yasadigin şehirdekine git yada emniyete bi mail at istersen

Alsnylmz Çekincem şu ki 2buçuk sene önce bir girişimim olmuştu ehliyet konusunda ve heyet olumsuz cevap vermişti. Acaba il sağlık bunu kontrol eder ve sorun haline getirir mi, neyse tekrar tesekkürler

Eski raporu istiyorlar götürme :) senin skntin ne kardesim

Serebral palsi. Sol elimi az kullanabiliyorum bir de yürüyüşümde hafif sıkıntı var.

Komisyonda detaylı bi inceleme yapmıyorlar yanlış bilgi vermek istemem ama benim gittiğim gün benden önce girip çıkan arkadaşlarımızın raporlarından kodlara baktım bacaklarından engelli olan vs arkadaşlarımıza gerekli kodları yazıp sürücü olabilir raporunu vermişler sen hastanede uzman doktorun dolduracağı bölümde 1.grup sürücü olabilir kutucugunu isarettirmeye bak sonrası olur inşallah biraz uğraştırıcı bi surec Allah hepimize kolaylık versin

Alsnylmz peki hastanenin devlet hastanesi olma şartı var mı bunu biliyor musunuz, uzman doktoru olan bir özel hastane de olabilir mi acaba çünkü elimdeki raporda bir özel yer belirtilmeden nöroloji + ortopedi görecek yazıyor

Başka tecrübesi olan arkadaşlar da bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum

Sayın OturanBoğa sizin bu yeni süreç ile ilgili bilginiz var mı? Özel hastane farkeder mi uzman doktor değerlendirdiği sürece?

Alsnylmz İl Sağlık komisyonu bölümünde yazan "sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin 8. fıkrasına istinaden değerlendirilecek " kısmına göre bu komisyon sadece Makine(gerekliyse elektrik) Mühendislerince toplanıp yapılacak veya yapılabilecek tertibatlarla ilgili kararı verecek çıkarımı yaptım, yani doktor tamam dedikten sonra komisyonda sıkıntı çıkmaz gibi onlar sadece arabaya ne yapsak diye karar verecek. Sanırım, inşallah :)

İlgili bölüm;

(8) Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlarda düzenlenen sağlık raporuna; tanı, sürücü belgesi alabileceği ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod ve sürücü belgesi sınıfı yazılmadan il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyona sevk edilir. İl sağlık müdür yardımcısı veya görevlendireceği il sağlık müdürlüğü görevlisinin başkanlığında kişinin sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili branş uzmanı/uzmanları ve valilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından görevlendirilecek bir makine mühendisinden oluşan komisyon tarafından belirlenecek özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği aynı sağlık raporunun ilgili bölümüne yazılır. Bu komisyon il sağlık müdürlüğünce uygun görülen ilçelerde de oluşturulabilir. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu Komisyona elektrik mühendisi dâhil edilebilir. Komisyon tarafından, aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığı kontrol edilebilir.

Özel hastane olabilir onda bi skntı yok ama ötv indirimi için devlet hastanesi istiyorlar .
Ayhan evet biraz saçma ama ehliyet için alınan raporla ötv indiriminden yararlanamiyoruz onun için hastaneden heyet raporu alinmasi gerek ustunde oran vs yazili

Alsnylmz Özeldenden sürücü olur raporunu alıp il sağlıktan da geçtikten sonra, sürücü olabilme durumumu sorgulamadan sadece ötv indirimi için devlet hastanesine gitsek böyle bir değerlendirme yaparlar mı ki?

Ayrıca maddedeki şu bölüm "Komisyon tarafından, aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığı kontrol edilebilir." ben daha ehliyet kursuna yazılmadan araba mı alıcam da komisyon arabada değişikliği yapıp kullanıp kullanamadığımı denetleyecek, yoksa ehliyet sınavından sonra araba alınca bu aynı komisyon özel tertibat gerçekleştirilnce tekrar mı toplanacak ?

Sizin süreciniz nasıldı?
Aile hekimi -> Uzman doktor -> komisyon -> ehliyet kursu -> araba satın alma -> komisyon böyle mi?

Bu arada tekrar tekrar tesekkurler size butun sorulara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz elinizden geldiğince.

İl sağlıktan raporunuzu alın ötv için hastaneye gittiğinizde yanınızda bulunsun E mantıklı olursak birinin ak dediğine biri kara dememesi lazim mesela il sağlık mudurlugu sadece 10.02 veya 78 yazmışsa ötv raporuna da hastane sadece otomatik vites araç alabilir ötv indiriminden yararlanabilir gibi bi ifade yazması gerekir . Ama değişik biseylede karsilasabilirsiniz biraz bu işler karşınıza çıkacak insanların ruh halleriylede ilgili umarım işini iyi bilen insanlarla karşılaşırsınız :)

"Öz. ter. araç kullanır" raporunu aldım, il sağlık müdürlüğü komisyona beni almıyor

Arkadaşlar merhaba,

Önce aile hekimine gidip oradan aldığım "ortopedi ve nöroloji görmeli" raporumu aldıktan sonra gerekli bölümleri ziyaret ederek bu iki bölümden de onayımı aldım. Bu iki bölüm de sadece "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazdı yorum kısımlarına, başka bir açıklama yok engel durumu ile ilgili.

İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe sağlığa yönlendirdi. Onlar da "6 Eylül'de komisyon var ama senin gelmene gerek yok sen sadece engelinin tanımlarının bulunduğu başka bir raporun varsa onu bize getir." dediler. Tüm ısrarlarıma rağmen beni komisyona almayacaklarını söylediler. Ben de eskiden özürlü kimlik kartı için aldığım raporun fotokopisini verdim.

Şimdi korkum şu bu insanlar eski raporumdaki yorumlardan yola çıkarak sapır saçma bir özel tertibata karar verip beni zor durumda bırakırlar mı acaba. Çünkü örneğin o götürdüğüm eski raporda "alt extremite %20 engelli, üst sol %30" yazıyor mesela, sorun dizlerde mi bileklerde mi nedir ne değildir belli değil ama "tamam yeterli bu" dediler. Benim komisyona katılma gibi bir yasal hakkım var mı acaba, ben şuan gaz-fren çok rahat kullanıyorum ama onlar beni görmeden el freni el gazı yazarlarsa gereksiz uğraş olur bana, bilginiz nedir komisyona katılabilmem konusunda?

Forum görevlisi arkadaşlar bu son açtığım konu komisyon ile ilgili, aile hekimi sevki ile ilgili değil ki. O yazdığım başlıkta il sağlık komisyonunu gören ve bilgisi olan ona göre cevap verecek ya da konuya girip bakmak isteyecek, neden bu iki ayrı konuyu birleştiriyorsunuz ki?

ctarimli

öncelikle kolay gelsin bende o evrağı 102 78 ve 47 kodları ile aldım öncelikle hastahaneden bütün doktorlara randevu alarak gidin ve bir bir muayene olun ve notlarını yazdırın fakat dikkat edin heyyetin yazacağı kısma asla dokunmasınlar tekrar bütün doktorları dolaşırsınız benim gibi. İş ortopedi doktoruna gelince kısıtlama kodunuz var yani hastalığınızla ilgili bir kod onu girecek ve tertibatlı araç kullanımı için sağlık müdürlüğü sağlık kuruluna sevki uygundur yazacak. Bütün doktorların kaşe ve imzalarınıda mutlaka attırın. sonra bu kağıdı hastahane heyyet kurulu sekreterliğine teslim edin ilk işlem tamamdır. arkadaşın söylediği gibi doktor başı 50 tl değil o ötv indirimi sırasında verilen heyyet raporu için ücret ondan kaçış yok. ben Kartal Lütfü Kırdar dan aldım ücret ödemedim. Şimdi gelelim ikinci kısma il sağlık kurulu sizi 2 hafta ile 1.5 ay içinde arıyormuş beni 3. haftada aradılar ve İstanbul il sağlık kuruluna gittim çemberlitaşta. sonra randevu sırasına göre içeri alıyorlar doktor daha önceki raporlarınıza bakıyor ve mühendise şöyle böyle rahatsızlık diye anlatıyor mesela bende birşeyler söyledi mühendis ehliyetin var mı dedi var dedim e sınıfı iyi ozaman otomatik yazalım arkadaşa dedi ve aparat yazmadı sizede bu şekil kodlar yazılacak ve kağıdı 5 dk sonra sekreterden alacaksınız işlem tamamdır. 3. kademede eğer ehliyetiniz varsa biometrik foto ve halk bankasına 15 tl yatırıp bu evrak ve eski ehliyetle emniyete gideceksiniz bunları alıp ehliyeti 3 gün içinde adresinize yollayacaklar eğer ehliyet yoksa kursa gideceksiniz b sınıfı için. sonra hastahane ye heyyet kuruluna ötv için başvuracaksınız heyyete gireceksiniz doktor başı 50 yada 75 tl ücreti burada vereceksiniz bu rapor aynı günde bir araz çıkmazssa veriliyor onuda alınca galeriye pazarlığa test sürüşüne falan gidiyorsunuz lkolay gelsin.

BLACKSAGAT detaylı anlatımınız için teşekkürler, ben rapor kısmını hallettim ilçe sağlığa gittim 06 Eylülde komisyon var ama sizi çağırmıyoruz dediler, raporda yazanlara göre biz tertibat belirliyoruz dediler. Benim komisyona girme yasal hakkım var mı bunu merak ediyorum şimdi. Çünkü benim işimi kolaylaştırmak yerine zorlaştıracak tertibatlar yazabilirler beni görmeden bu korkutuyor beni. Eliyet raporumda detay yok sadece onaylar ve kaşe imza var. Eski bir rapor getir onu göre yapıcaz dediler, özürlü kimlik kartı için aldığım raporu verdim ama ne kadar düzgün yorumlanır güvenemiyorum.

Son düzenleme:
yani biz gittik te ne oldu şunu yazalım bunu yazalım falan dediler beni bir sandalyeye oturttu sağ bacağını kaldır dedi kaldırdım solu da kaldır dedi kaldırdım sonra 78 dediler tamamdır

arkadaşlar yaşadıklarımı tek tek yazıyorum iyi okuyun

aile hekimine gittim hastaneye sevk etti nöroloji için sadece randevu aldım gittim sürücü olabilir raporu verdi hastane sağlık müdürlüğüne yolladı sağlık müdürlüğü tekrar hastaneye yollladı bu seferde tekrardan fizik tedavi ve nörolojiden rapor istemiş sürücü olabilir aldım toplam 3 rapor oldu hastaneye verdim sağlık müdürlüğüne yolladılar bakalım nolcak :)

Merhaba arkadaşlar. Konu eski olmasına rağmen net cevap bulamadığım bazı sorularım var. Öncelikle aile hekimimden sevk yazısı aldım. Şu hastaneye gidecek diye bir belirti yok yani istedigim hastaneye gidebilir miyim bilmiyorum. Ayrıca gideceğim hastaneden randevu almalımıyım ve sağlık kurulundan mı randevu almalıyım? Yoksa beni sevk ettiği polikliniklerdenmi randevu almalıyım? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bu arada benim ehliyet B sınıfı ama monoküler ticari kullanamaz ibareli yani bir gözü görmeyen sürücü sınıfı. Özetle bizim özel tertibat falan gerekmiyor.

kadirgursoy
istediğin devlet hastanesine gidebilirsin. aile hekiminin konsülte ettiği uzmanlara görünmen gerekiyor. hastanenin sağlık kuruluna danış onlar bilgi verir. sonra onlar evrakını il sağlık sürücü komisyonuna üst yazıyla yolluyor kuruldan haber bekleyeceksin sonra. şu gün şu saatte kurula gel diye. il sağlık kuruluna gidince orda sana ehliyet kodlarını içeren raporu verecekler o raporla da nüfüstan ehliyetini alacaksın.

fatih_123

Hocam çok teşekkür ederim.
Bugün hastaneye aile hekimimden sevkle gittim. Monoküler sürücü belgesi için sağlık raporuna ihtiyacım var ama ne hikmetse engelli raporumda olan k.b.b ekleyip ayrıca hiç alakası olmayan nöroloji polikliniklerinide yazmış. Sorun şu ki engelli çalışanım ve özel sağlık sigortamda olmasına rağmen poliklinik başına 75 lira muayene ücreti aldılar. Yarın sabah nöroloji için gideceğim ki oradakilerin demesi tomografi istenecek ve oda ücretliymiş ki bir rapor sadece 425 ile 625 lira arasında tutacak!!! Yahu ayıp değil mi bu ne böyle arkadaşlar bilen varsa şu işin hikmetini bir açıklayabilir mi lütfen? 😔

baştan söyleseydiniz aile hekimine. nörolojik veya kbb den bir sorunum yok diye. boşuna uğraşmış ve para kaybetmiş olacaksınız. sağlam yazıp geçecekler çünkü

herkese merhaba arkadaşlar uzun süredir yazamadım kanunda değişiklik varmı diye yeniden yazayım dedim benim raporum var 2010 yılından %60 orda sağ kol engeli diye yazıyor nöroloji vermişti raporum sürekli ve b sınıfı ehliyetim var raporda ehliyet ve ötv ile alakalı birşey yazmıyor ben bu raporla ehliyet için başvursam sağ kol engelinden dolayı otomatik vites ehliyeti alabilirmiyim alabilir isem bu ötv indirimi yazmayan rapor ile ötv indirimli araç alabilirmiyim

fatih_123

Hocam hiç bakmadım nereye göndermiş ne yazmış. Bilseydim paralı olduğunu yazdırmazdım tabi boşuna verdik 225 lirayı.

Hocam merhaba. Bir kaç sorum olacaktı. Bende eski ehliyetimi değiştireceğim. Aile hekimi sonrası randevu ile mi hastaneye gittiniz? Birde sağlık kurulunamı gidiliyor yoksa direk aile hekiminin sevk ettiği bölümleremi gidiyoruz?

Üst Alt