Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için Aile Hekimine gidince resim ve kaşe imzayı sakın unutmayın!

Sevda_y1

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Ben bugün 01.04.2016 ehliyet sağlık raporu için Aile Hekimine gittim.

Aile Hekimi "SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLER İÇİN SAĞLIK RAPORU" formunu sevk ettiği (göz, psikiyatri,...vb) yerleri yazarak doldurdu. Özel veya devlet hastanesine gidebilirsin dedi.

Ben daha ucuz olur diye devlet hastanesine gittim. (Bu arada 200 TL ödeniyor)
Hastanenin sağlık kurulu odasındaki bayan formda resmim ve resmin üzerinde Aile hekiminin imzası ve kaşesi olmadığı için kabul etmedi. Taksi tuttum tekrar geri gittim. Aile hekimin deki sekreter ise hayır buraya resminizi koyamayız ve doktorda imza,kaşe yapamaz dedi. Çünkü daha henüz yeni başlamış onaylanmamış bir raporu doktor onaylamış olur dedi. Israr edince bana tekrar bir sıra numarası verdi Aile hekimi odasına tekrar girdim. Doktora izah edince sağolsun yaptı.

Sizden ricam Aile hekimin den ayrılmadan resminizi zımbalatmayı ve üzerine kaşe+imza almayı unutmayınız.

Kolay gelsin.

Ehliyet almak için nasıl bir sıra izlemeliyiz?Yardımcı olabilir misiniz?

Aile hekiminiz den randevu alıyorsunuz. https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/

Aile hekimi size "SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLER İÇİN SAĞLIK RAPORU" formunu doldurup veriyor.
O form ile devlet veya özel hastanenin "Sağlık Kurulu" odasına gidiyorsunuz.
Sağlık Kurulu size görüneceğiniz her doktorun adını yazan etiketi veriyor.
Sıra yok ekranlardan bakarak en yakın sırada olduğum dokturun kapısında bekledim genelde. Ekranda sizin sıranız gelse de 65 yaş üzeri ve randevulu hastaları doktorlar önce alıyor. Arada kafanızı uzatıp "ehliyet sağlık kurulu" için bekliyorum derseniz , doktor size randevulu hasta izin verirse araya sizi alırım diyebiliyor:)
Her doktor aynı formun üzerine notunu yazarak kaşe ve imzalıyor.
Eğer benim gibi ayak probleminiz varsa önce ortopedi doktoruna görünün çünkü röntgen istiyor. Ben röntgeni önce çektirip göz, psikiyatri gibi doktorlara daha sonra gittim.

Tüm doktorlar sizi gördükten sonra formu "sağlık kurulu" odasına teslim ediyorsunuz. Kendinize 1 fotokopi almayı unutmayın.
Sağlık kurulu bana bugün dilekçe yazarak formunuzu İl Sağlık Müdürlüğüne göndereceğiz.
Burada işleminiz bitti onlar sizi arayacak dedi.

Umarım çok sürmez ve olumlu ararlar.
Kolay gelsin.

Devlet hastanesinde ehliyet raporu için 50 TL alınıyor. 200 TL çok fazla yanlışınız olmasın?

Sevda_y1yanlis yol izlemişsin aile hekimi engelin bulundugu branş uzmanina sevk etse yeterli uzman hekimin yazdigi duruma gore il saglik mudurlune gider kod yazdirirdin.
Sevda_y1yanlis yol izlemişsin aile hekimi engelin bulundugu branş uzmanina sevk etse yeterli uzman hekimin yazdigi duruma gore il saglik mudurlune gider kod yazdirirdin.

200 tl ödedim

bana gelen yanıtlarda hep aile hekimi sonra devlet hastanesine gitmem iletildi.

Sonuç olumsuz mu olur bu şekilde başvurduğum için ?

mrb yenilememi yoksa ilk mi alıyorsunuz

Ben sağlık il müdürlüğü ile görüştüm. aile hekiminin biometrik fotolu olmak kaydı ile vereceği sevk ve sağlık raporu mahiyetindeki evrak ile gönderilen uzman hekimlerin aynı evrağa ( yani rapor) tanı koyup uygunluğunu yada uygunsuzluğunu belirtip, protokol no ile birlikte, kaşe ve imza ile size verilecek. Rapor sekreterliğine kayıt yapılacak, sonra siz bu raporu komisyona girmek için bize teslim edeceksiniz dedi. Ama anladığım kadarı ile hiç bir kurumun bundan haberi yok.
Burdan çıkardığım sonuç : ya kurumlar yan gelip yatıyor
ya çalışanlar yan gelip yatıyor
Çözüm ise kendini güncellemeyen kurum ve kuruluşlar ve ayrıca yan gelip yatan, yaptığı işin hakkını vermeyen , konumu hangi statüde olursa olsun, amir,memur, vs çalışanların yaşattıkları maduriyet nispetinde ceza ı müeyyideye maruz kalmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunu yaşayan bir kişi değil.

Olumsuz olmazda okadar doktoru dolasip 200 tl vermnize gerek yoktu aile hekimine rahatsizligim sundardir diyip tek hekime muayyne olabilirdiniz saglik mudurlugune gidip gereken kodlari yazdirirdiniz.

[FONT=sans-serif]savuralp [/FONT]sen hangi dünya da yaşıyorsun arkadaşım. Bu bizim kararımızla olan bir şey değil. he diyorsanız ki her yerde farklı bir işleyiş biçimi var bilemem. aklım karıştı benim. Aile hekimine dedim ki ben polio sekeliyim. ve ehliyet almak istiyorum. elimde eski raporumu da götürdüm. adam rapora ne yazsa beğenirsiniz. Spastik parapleji. O konumda olan çoğunlukta bir sorun var. bir bir daha 2.... sorun tek yönlü olsa ve sorun benden kaynaklı olsa amenna diyecem. Sağlık çalışanlarında Konsantrasyon Bozukluğu var olsa gerek. benim çıkardığım sonuç bu

Benim B sınıfı 1998 tarihli ehliyetim vardı.

jehya ben sizinle ayni dunyada yasiyorum fakat sizin gittiginiz hekimler ve memurlar uzayli heralde banada zorluk cikardilar resmi gazeteyi ve ehliyet yonetmeligini netten indirip verirsen kimse sesini cikartamiyor kanun diye bir sey var hekim benkm vaktim yok nezaman okuycam deyip vernek istemedi bebde masasina biraktim yonetmeligi okursunuz dedim geri cagirdi ve nasil yazmami istersin dedi tabi sinirli bir sekilde geri vites yaparsak hepimizin isi zor kanun varsa uygulamak zorundalar.

Yaşadığımı aynen kopyalıyorum [FONT=sans-serif]savuralp [/FONT]
[FONT=sans-serif]Devlet hastanesinin durumu içler acısı . Ama faturayı ödeyen vatandaş.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Gün içinde yaşadığım bir anı:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Devlet hastanesinden bugüne randevu almıştım randevumu iptal ettiler, barkod almak için sıra bekliyorum. Yaptıracağım işlem ücrete tabii olduğu için randevu alınmıyormuş. [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Rapor dairesine inip evrak almanız gerekiyor dedi taşeron, [/FONT]
[FONT=sans-serif]-evrak almama gerek yok. Eğer okursanız elinizde ki evrak hem sevk, hemde rapor özelliğinde diyorum. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Sekreterliğe telefon açıyor. Gerek yok diyor, sekreterlikteki taşeron. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Nöroloji dr u hasta kabul etmiyormuş. Ancak şehir dışından ve ücretli olanları kabul ediyormuş. vahhh ki ne vahhh[/FONT]
[FONT=sans-serif]Başlıyorum doktor doktor gezmeye[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ortopediye gidiyorum. Ortopedi deki taşeron sekreter, [/FONT]
[FONT=sans-serif]-rapor dairesinden evrak getirmemi istiyor yine. tekrar söylüyorum [/FONT]
[FONT=sans-serif]-evrağa gerek yok, elinizde ki hem sevk hem rapor. Yok sizi tekrar yormayalım diyor. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Öyle mi dersiniz?[/FONT]

[FONT=sans-serif]İniyorum rapor dairesine. Anlamıyorlar. [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Buna ne yapacaz diye birbirlerine soruyorlar. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Diyorum ki [/FONT]
[FONT=sans-serif]-aslında siz hiç bir şey yapmayacaksınız. Drlar benim getirdiğim evrak üzerine kaşe ve imza ve de tanı yazacaklar. Ve sonra siz bu işlemler sonucunda kayda alacaksınız. [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Yok biz size evrak verelim dr lar buna yazsın diyorlar. [/FONT]
[FONT=sans-serif]-İyi siz bilirsiniz diyorum. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Kimlik bilgilerim resimle birlikte rapor kağıdında olmasına rağmen kimlik istediler ama rapordaki bilgiye göre yazdılar yine. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Aldım, işlemleri yaptırdım. geldim yine taşeron kardeşlerimin yanına. Sonucu biliyorum ama niyetim taşeron kardeşlerimin emeklerini zayi etmemek ve icabında işin ehli olmadıklarını kavgasız gürültüsüz anlamalarını sağlamak.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Zurnanın zırt dediği yerdeyiz. [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Şey abla bunda bir yanlışlık olmuş..... [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Eeeeeee..... [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Sizde ki evrakla birlikte tekrar drlara görünmelisiniz. Bu olmaz...... [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Yaaaa öyle mi diyorum. Hiç şaşırmadım. Amma velakin sizin hatanızın faturasını ben ödemeyemem. Drlar tanıyı koydu. bi zahmet siz dolaşın drları diyorum[/FONT]
[FONT=sans-serif]-Olmaz abla [/FONT]
[FONT=sans-serif]-Neden olmaz ! Onca söylemime rağmen, hatayı yapan sizsiniz. Sizin yaptığınız oluyorsa benim dediğim dünden olur diyorum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Akılsız başın cezasını hep biz çekecek değiliz ya [/FONT]
[FONT=sans-serif]Paşa paşa drları dolaştılar. Evrağı hazrılayabildiler. Amma velakin raporu kayda geçmediler.[/FONT][FONT=sans-serif]Belki bu sayede benden sonra gelenlere aynı sorunu yaşatmazsınız diyip yol alıyorum.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Maduriyet devam etmekte[/FONT]
[FONT=sans-serif]Şöyle ki; [/FONT]
[FONT=sans-serif]Verdikleri raporu İl sağlık müdürlüğü kabul etmedi. Sebep ise Raporda protokol numarası yok, tarih yok, göz doktorunun kaşesi yok ve beraberin de asıl gerekli olan ortopedi doktorunun tanısı yok. Ayrıca Nöroloji doktoru tanı olarak yazdığı cümleyi iki farklı kalemle yazdığı için İl sağlık müdürlüğü bunu sizin yazdığınızı düşünmem için çok sebep var. Dolayısıyla bu raporla sizi komisyona kabul edemem diye haklı olarak beni bir güzel fırçaladı. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Ben fırçayı kime çekecem peki?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bende sağlık ihbar hattını arayarak şikayet dilekçesi oluşturdum. Şimdi ise kendimi sorguluyorum. Acaba doğru mu yaptım?
resmi gazeteyi koy masaya diyorsun. bunu da yapacaksam beni işe almaları lazım gelir :)[/FONT]

jehya tekrar ediyorum ragatsizliniz neyse aile hekimi o bransa sev etmesi gerekir benim rapordada protokol nosunu yazmadilar ben fark ettim yazdirdim sekrtere saglik il kurulunda hic bir sikinti cikarmadilar .bilmiyorum artik kolay gelsin ne diyim.

Sevk ve raporla birlikte gittiğimi başta belirtmiştim. mesele şu; yeni yönetmelikten haberi yok çalışanın, olmamalı ama oldu. hadi bunu kabul edelim, aynı raporda protokol no,kaşe,tarih, tanının olması gerektiğini, ayrıca aynı cümlenin iki farklı kalemle yazılmaması gerektiğini de mi bilmiyorlar. hadi ben engelliyim ve bunu kabullenmem zor, normal bir insana bunu yapmış olsalardı durum ne olurdu? Onlar otursun,ben onların hatalarını gidermekle meşgul olayım. Bunu mu demek istiyorsunuz? Benim kontrol etmem gerektiğini söyleyerek

Ya arkadaşlar aranız da yeni yönetmeliğe göre ehliyet almış ve ehliyet alım aşamasındaki adımları adam gibi yazacak biri yokmu. Herkes kestirip atıyor. Bizler birbirimize yardımcı olmuyacaksak kim olacak.

Yeni ehliyet alması gerekenler için
-Biyometrik fotoğraf
-kimlik
-eski rapor örneği ile Öncelikle AİLE HEKİMİNE
Aile hekimin vereceği Evrak hem rapor, hem sevk mahiyetinde
Kendi tanısını belirterek, uzman doktorlara sevk ediyor. Engel durumuna ve rahatsızlığa göre
-Aile hekiminden alınan raporda fotoğraf kaşeli, imzalı olmalı. Bu raporla birlikte sevk edilen hastaneye gidiliyor.
-Elinizdeki evrağın dışında hiç bir evrağa işlem yaptırmayın.
-Doktorların her yazdığı her bir şeyi kontrol edin,protokol no,tarih, kaşe, tanı. hepsini
-Evrağı rapor sekreterliğine götürüyorsunuz.
-Onlar kayıtla birlikte ya raporu alıyor yada raporu size teslim ediyor.
-Raporu size teslim etmişlerse Siz raporu İl sağlık müdürlüğüne teslim ediyorsunuz
-Sağlık il müdürlüğü size komisyonun toplanacağı güne göre randevu veriyor.
Benim bildiğim bu.
Ama bu hastane çalışanlarının konu hakkında bilgisi yok. ve çok hatalar yapılıyor. tekrarını yaşamamak için dikkatli olmanızda fayda var. Hoş siz ne kadar dikkatli olursanız olun, hastane çalışanları bildiklerini okuyorlar. tepkiye maruz kalsanızda bildiğinizden şaşmayın derim

Benim ehliyetim yok. Fakat 2015 aralık ayında aldığım h ehliyeti alir raporum var. Bu yukarida anlatilan aşamalar ilk kez ehliyet için rapor alacaklar içinde geçerli degil mi. Ayrıca biyometrik fotoğraf aile hekiminin vereceği sürücü raporuna mi yapıştırıp mühürleyecekler.

Hastane den Surucu olur raporu ciktiktsn sonra il saglik nealaka

Şu memlekette ne aymaz yobaz siritkan insanlar var. Karşınızdaki kişi oyle veya boyle madur ve maduriyetini gidermek yasal hakkini aramakta, karsindaki is bilmez memur umrunda degil, bunlarin hepsi dogru ve maalesef yasamaktayiz.
PEKİ BU TURKİYE SAKATLAR DERNEGİ-ENGELLİ M.VEKİLLERİ, nerdeler bunlar konuyu ilgili birimlere anlatsalar ne zaman nede insan kaybi yasanmadan su memlekette bizimde insan oldugumuz hatirlanip islemlerimizi yaptirabilsek hatta doktorlara cay goturup getiren hizmetli kadrosu bizlere yardimda bulunsa bu kadar zormu acaba
Konu secim ve somurmeye gelince bizleri hatirliyorlar, baska zaman yok,
Dedigim gibi dernekler bu ise el atsinlar kos kos oturup siyasetci yalakasi olmasinlar
Yaaa konusacak cok sey var biz musluman turk toplumumuzun mayasiii bozuk bozuk

burak br il saglik mud. araciligi ile belilenen hakem hastanede drlar ve makina muhendislerinin oldugu bir komisyon kararı ile ehliyet alinabiliyor. yoksa sürücü kursu kabul etmiyor.

Tertibata ihtiyaç duymuyorsa il saglik tertibat icin gerekli h ehliyet olupda tertibata ihtiyac duymayanalrda var

Merhaba Ben şimdi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü(çemberlitaş) aradım.
Devlet hastanesi sağlık kurulun dan sonra raporu direk elden İl sağlık kuruluna teslim etme iptal olmuş. Kanun sonrası içlerinde yönetmelik yayınlayarak bu şekilde değişiklik yapmışlar. Yoğunluk nedeni ile. Yani hastane raporunuzu dilekçe yazarak İl sağlık kuruluna gönderiyor. İl sağlık kurulu sıra ile bizi arayacak ve tekrar orda da doktorlar bizi görecekmiş.
Aynı gün raporu elimize teslim ediyorlarmış. Bilginize arkadaşlar.

[FONT=sans-serif]Sevda_y1 [/FONT]Bugün yine hastanedeydim. herkes beyhude emin olun. yine raporu bana verdiler. Doktorlar bu ne biçim saçmalık derken, sağlık il müdürlüğü de doktorlar için aynı kelimeyi sarf etmişti. rapora kopyala yapıştır ile bir kılıf uydurdular. Sonu ne olur bilmiyorum. Ama ben hastaneye yaşadıklarımla ilgili şikayet dilekçesi verdim. Aynı zamanda 184 sağlık ihbar hattına da durumu bildirdim.
He antiparentez belirtmek istediğim bir konu daha. Şikayet dilekçesini teslim ettiğim görevli abla keşke önceden bana gelseydin diyerek iyi niyet gösterisinde bulundu. Sağolsun. Lakin hadi ben oradan birilerini tanıyorum,hoş ben kimseye rahatsızlık vermek istemediğim için gitmedim. Peki tanıdığı olmayanlar ne yapacak? Halk hep bu şekilde saçma sapan işlerle neden meşgul ediliyor. Tanıdık biri olmadan bunun olması mümkün değil mi?

Sevda_y1

aynı durum bendede var b ehliyeti o zmn engelli değildik şimdi rapor var. 5 yıl süresi var neden değiştriyorsun

Üst Alt