Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alacağım rapor emekliliğimi etkileyecek mi?

bituful

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
4
b sınıfı ehliyetim var engelli ehliyeti yapmak istiyorum fakat raporumu düşürdüler sonra işe başlayınca itiraz ede ede zor %44 e yükselttim erken emekli olmak için. peki şimdi ehliyetimi değiştirmek için başvursam tekrar aldığım rapor erken emekliliğimi etkiliyor mu?

bituful

Ehliyet raporu engelli sağlık raporu değildir. Yani üzerinde oran bulunmaz. Onun için emeklilik vb. hiç bir hak için etkisi olmaz

Mesela son rapor öncekilerden düşük olupta; sağlık müdürlüğünün veya sonradan araba alırken işleme tutulacağı maliye tarafından önceki raporla karşılaştırma yapılıp aradaki farktan dolayı tekrar hastaneye yollama gibi "haksızca" bir yönteme başvurulma ihtimali yokmudur... Cümle uzunluğu için özür dilerim ama umarım anlatabilmişimdir..

mtunc52

Oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu olduğunda evet, yeni alınan düşük oranlı rapor her açıdan risktir.

Şimdi yeni sistemde zannedersem ehliyet için alınan raporda oranda veriyorlar.

düşük çıkma olasılığı var bir doktor diğerini tutmuyor. önceki rapora etkisi olur mu acaba bunu tecrübe eden birisi yok mudur?

Durup dururken evdeki bulgurdan olmayalım bu sorunun cevabını nereden bulabiliriz.

adegerli33

Hayır, ehliyet raporunda oran olmaz. Oran araç alımı için verilen engelli sağlık kurulu raporunda olur.

Üst Alt