Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alacağım rapor emekliliğimin sonlandırılmasına neden olur mu?

ilker_

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ankilozan Spondilit hastasıyım 2016 da %52 engelli raporuyla emekli oldum. Şimdi ehliyet için hastaneye başvurucam hastane il sağlık kuruluna yönlendiriyor. Bu kurulda mevcut rapor olsada bazen yeni rapor isteyebiliyor. Yeni raporda şayet %40 altında olursa emeklilik iptal oluyormu ?

Son düzenleme:
ilker_

Arkadaşım iptal demeyelim ancak yeniden hastaneye sevk ediliyorsun %40 altında rapor alırsan sevk tarihinden 3 ay sonra emekli maaşını kesiyorlar.

İlker bey.H ehliyeti almak içinmimüracaat ettin.Cünkü ehliyet için rapor aldığın zaman kontrol riski var diye biliyorum.

ilker_ ehliyet için alınan raporun Emeklilikle uzaktan yakından alakası yok.
Çünkü ehliyet raporunda Engel oranını belirtir oran yazılmıyor

Engel oranı yazmazsa sıkıntı olmaz ancak oran yazılıp oran düşüklüğü olursa bu sefer şuanda da gündemde olan sonraki raporlarda oran düşüklüğü nedeni ile SGK hastaneye sevk edebilir bence

tam teşeküllü özel hastaneden alabilirsiniz

mehmet-41
Özel hastaneler il sağlık kuruluna sevk ediyor.

uNiQuE_54
Evet bende benzer bir olay olmasından şüphe ediyorum. Gerekirse emeklilik hakkımı riske sokmamak için ehliyet almam. Çünkü bunların sağı solu belli olmuyor. Birine göre %50 diğerine göre %25 oluyor.

Eğer sadece ehliyeti değiştireceksen onda oran belirtilmiyor özel hastaneden al. Ama ÖTV' siz araç alacağım dersen de onda da belirtilmemesi gerekiyor ama bellide olmuyor. Elinde ki raporu aldığın hastaneye gidip örnek gösterip o şekilde almaya çalışabilirsin. Benim mesela %40 sonra ve en son %47 oranlı raporum mevcutken geçmişte araç alacakken ortopedi %10 oran verdi tam ve diğer bölümler değerlendirmedi bile beni. Bende araç için alınan raporlarda ortopedik engellilerde oranın önemi olmadığından itiraz etmedim.
Ama dediğim gibi SGK şuanda %40 ve üstü raporu olup sonrasında doktorların dengesizlikleri sonucunda rapor oranında düşüklük yaşattığında bu sefer SGK rapor oranın neden düştü hakem hastaneye git diye yazı yazıyor ve gerçekten uğraştırıyorlar..
Oysa sürekli bir rahatsızlık engellilik varken, ayrı ayrı hastanelerde doktorlar nedense ayrı bir oran veriyorlar bizim suçumuz yokken iyileşme olmadan.

Bu arada zaten özel hastaneden sağlık raporunu alıp il sağlığa değerlendirmeye komisyonuna giriyorsun ama özel hastaneye rapor almadan oran veriliyor mu diye sorarsın (vermiyorlar bildiğim kadarıyla) oradan raporunu alırsın komisyona girip değiştirirsin.

uNiQuE_54

Ötv siz araç alma ile sadece ehliyeti değiştirme işlemleri farklımı ki ? Ben sadece Ehliyetimi değiştirmek istiyorum.

Ehliyet için özel hastanelerden Sürücü Belgesi Sağlık Raporu veriyor ve geçerli oluyor. Ancak ÖTV Muafiyetliği için özel hastane raporu değilde tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan rapor geçerli oluyor.

Şimdi affınıza sığınarak tekrar soruyorum :) ; indirimli araba almayacağım için sadece ehliyet değiştereceğim için Özel bir hastanenin as olduğumu engelli raporum olduğunu söylesem bile verdiği rapor ehliyet için yeterli oluyor.. Doğrumu anlamışım :)

Son düzenleme:
ilker_

Özel hastaneden alınacak sürücü olur raporu ile ehliyet alabilirsiniz. Bu rapor klasik engelli sağlık kurulu raporu değildir, üzerinde oran bulunmaz. Dolayısı ile önceden alınmış rapor ve ona istinaden elde edilmiş haklara herhangi bir etkisi olmaz

Üst Alt