Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alacağım rapordaki oran düşerse emekliliğime zarar gelir mi?

[musti]

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Malulen emekliyim ve yüzde 80 oranında evde bakım için
sürekli özürlü sağlık kurulu raporum var,
ehliyet için yeni rapor almayı düşünüyorum ama tereddütüm var.

yeni alacağım bu raporda özür oranım 60'ın da altına düşerse
acaba SGK benim emeklilik hakkımı iptal edermi ya da sorun çıkar mı?

Mrb . Dr ıle konuş sürücü olabilirmiyim dıye sor . 3 aylık yada 6 ayda bır defa sağlık kontrolünden geçme şartı ıle sürücü olabilir raporu veririm derse olur . Rahatsızlığının uzun süre tekrarlaması ve dikkat dağıtıcı - reflex bozucu - sersem yapıcı ilac kullanmıyorsan doktorunun görüşü önemli . Doktorun sağlık kurulunda sürücü olmasına engel yok yazısı çıkartırsa şartlı olarak alabilirsin ehliyetini ..

Ehliyet almak için başvuruda bulunacaksın bu tür başvurularda yüzde oranı etkili olmaz. Ehliyet raporlarında yüzde olmaz yani sadece hastalık yazar ve ne tür araba kullanabileceğiniz yazar :)

Yok yok, ehliyet raporlarında da oran olur birkan01. Hatta olmak zorunda. Kaç olduğu önemli değil ama olmalı. Aksi halde ehliyette de araç alımında da saçma prosedürlerle mağdur olunur.

Yeni alacğaın rapordaki oranın düşük olması ile emekliliğinin bir ilgisi yok. Ama evet, teorik olarak sgk her an kontrole çağırabilir ve emekliliğe temel olan sakatlığın ortadan kalktığını tespit ederse emekliliği sonlandırabilir.

aşağıda 2 tane ehliyet için rapor örneği buldum oran yazmıyormuş

örnek 1

örnek 2
OturanBoğa birkan01 , yakın bir zamanda ehliyet alan arkadaşlar ne dersiniz prosedür bu mudur yazmayabilir mi
bir de,
raporu aile hekimi verebilir mi?

şehirden uzak bir yerdeyim bu yüzden netten araştırıyorum kusura bakmayın sorular için

Ben yaklaşık 1 - 1 buçuk yıl önce aldım. Hiçbir şekilde oran yoktu sadece hastalığım ve ne şekilde ehliyet alabileceğim yazıyordu.

birkan01

haklısın. ben hep ehliyetin ardından ötv'siz araç alımı da gerçekleştirilir diye oran olmalı diyorum. aynı zamanda mtv istisnasından yararlanmak için de raporda oran gereklidir...

Oran koymadan rapor vemiyorlar.Soruşturulup yeni rapor yapmakta yarar var.Rapor oranı deyişebiliyor doktorların vicdanlarına kalmış.

Üst Alt