Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alınan rapor ve alınan ehliyet ile ÖTV'siz araba alabilir miyiz?

atillaguner

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhaba,

çok kısa bir bilgi öğrenmek istiyorum. sağ omuzdan engelim var. mevcut olan b sınıfı ehliyetimi engelli ehliyetine çevirmek için aile hekimine gittim, ortopedi doktorune sevkle yönlendirdi.

13 haziranda şişli etfal hastanesinde doktor muaynem var. kendisi muayne ettikten sonra, derse ki sürücü olabilir diye, il sağlık kuruluna yönlendirecek diye biliyorum. il sağlık kurulundanda geçip aldığım belge ile ehliyetimi yeniletebiliyorum diye biliyorum.

asıl sormak istediğim konu ise, bu süreç bittikten sonra ÖTV için tekrar bir heyet raporumu almam gerekiyor? yoksa ehliyet yenileme sürecinde bu konuyuda halledebiliyor muyuz?

bilgi için yardımınızı rica eder teşekkür ederim.

atillaguner
ÖTV muafiyeti için uygun özel tertibat kodlarının olduğu yeni top B sınıfı sürücü belgesi ile, muafiyete konu engelinizin açık tanısının yazılmış olduğu, üzerinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu birlikte gereklidir.
Dolayısıyla sürücü olur raporu haricinde bir de engelli sağlık kurulu raporu almanız gerekmektedir.

Üst Alt