Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için İl Sağlık Müdürlüğünden aldığınız raporu ASLI GİBİDİR yaptırın!

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
177
Arkadaşlar benim de dalgınlıktan ve çok fazla bilgi sahibi olmamamdan dolayı düştüğüm bir hata konusunda sizleri de uyarmak istiyorum. Çünkü birkaç günde konuştuğum birçok arkadaşım benzer problemleri yaşamışlar. Bizler gerekli olmadığını düşünerek veya çeşitli sebeplerden dolayı atladığımız bir konu olan bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ehliyet değişimi için veya yeni ehliyet alırken İl Sağlık Müdürlüğünden aldığınız ve kodların bulunduğu raporun aslını Trafik Tescil Müdürlüğüne vermeden önce notere giderek birkaç nüsha olacak şekilde ASLI GİBİDİR yaptırın. Çünkü TSE'den geçecek olan araçlarda donanımın onaylanması vs. gibi sorunlar için bu raporun fotokopisini değil, ASLI GİBİDİR kaşesi olan örneğini istiyorlarmış. İstisna uygulama yapan bayiler vardır elbette ancak benim bu konuda bilgi aldığım birkaç bayi bunu istedi.

Ancak kuruma teslim ettikten sonra, dosyayı çıkarıp size notere gidene kadar dahi vermiyorlar. Bu nedenle işinizi riske atmayın ve sonradan uğraşmak yerine başta bu raporu aldıktan sonra sürücü kursu veya trafik şubesine teslim etmeden önce noterin yolunu tutun.

Peki olduk almadık, trafik tescil müdürlüğüne gitsek geri verirler mi?
Yada geç kalmış olanlar nasıl bir yol izlememiz gerek?

turkizzet

Bayilerle iletişime geçin, ASLI GİBİDİR ibaresini trafik şubenin yapmasını kabul edeceklerse, bu yöntemi izleyebilirsiniz.

Biraz da trafik şubede bulunan memurların tutumuna bağlı, bazıları notere götürüp aslı gibidir yaptırmanıza izin veriyorlar, ancak buna izin vermeyen bir memure denk gelirseniz işiniz zor yani. O yüzden bayilere araç almadan önce sorun, eğer sizden il sağlıktan aldığınız raporun aslı gibidir ibareli olan bir nüshayı isterlerse, bunu trafik şube yaparsa kabul edecekler mi?

Resmi kurum olduğu için büyük ihtimalle ediyorlar zaten. Ama etmezlerse, o raporu kurumdan almaktan başka çare yok.

Çünkü il sağlık müdürlüğü de kayıp başvurusu vs. yapılmadığında bunun yeni bir nüshasını size vermiyorlar.

Bu konuda benzer deneyimleri olan arkadaşlar varsa ben de merak ediyorum, kendi yaşadıklarımdan bu kadarını söyleyebilirim sadece.

Bende 1 ay kadar önce yeni ehliyet aldım emniyet benden raporun aslını aldı onlar kendi fotocekip asli gibidir yazdılar. Ben suan aracı hemen alamayacağım için hiç bayiye gidip sorma gereği duymamıştım acaba sorun olur mu ki benim içinde. Şimdi siz böyle deyince endiselendim ben

Şefika

Yok sizin için sorun olmaz, çünkü aslı gibidir yapmışlar. Herkes sizin gibi şanslı olmuyor. :) Ya fotokopisini çekip veriyorlar ya da hiç uyarmıyorlar bile. Bu nedenle mutlaka aslı gibidir yazılı bir örneği olsun da, nasıl olursa olsun. :) Ama elbette sormanızda fayda var, daha önce hiç örneğini duymamıştım ben, trafik şube müdürlüğü de bilmeyince, bugün birkaç bayiye sorduk. Sorun olmayacağını söylediler ama, siz yine de işinizi garantiye alın tabi.

Vermemek için çok direndim ama vermezseniz olmaz dediler bende aslını vermek zorunda kaldım. Madem o kadar ısrar ettin biz fotokopi çekip asli gibidir yapalım dediler. Uygun bir zamnda sorayım bakalım olmadı sürücü kursuna noter onaylı vermiştim ordan temin ederim umarım onlarda sorun cikartmazsa

@Şefika
Mecbur aslını alıyorlarmış, bir arkadaş aslı gibidir yollamış sürücü kursu ile trafiğe, dosyası geri dönmüş. Ondan kaçış yokmuş. Ama yeni yılla birlikte işleme başlayacak arkadaşlara örnek olsun istedim, ne olursa olsun bence en mantıklısı alır almaz notere gitmek.

Evet kesinlikle normalde sürücü kursları fotokopi ile olur diyorlar ama onların pek bilgileri yok bu konuda. Iyi bir konuya deyindiniz diğer arkadaşlar da konu hakkında bilgi sahibi olurlar

bazı noterler de OHAL var raporları onaylamıyoruz diyorlar. ben de emniyete gittim söyledim o zaman fotokopisini alalım aslı gibidir yapalım bunu biz alalım dediler. aslını da bana verdiler.

her işimiz Allaha emanet..

benim sürücü olur raporu aldığım il sağlık 2 tane aslı gibidir verdi aslını emniyete diğerlerinide tertibat için kullandım 1.5 ay gibi bi sürede aracımı aldım vergi dairesinden 2 günde cevap geldi

konu dısı ama ehlıyetı degıstırmek ıcın saglık ocagından baslamak gerekıyuor degılmı surec nasıl ıslıyor bılgı verebılrımsınınzz tesekkurlerr

Tse donanım onayı dediğiniz şey otomatik vitesli araç için de yapılıyor mu? Otomatik vites için olan raporu da aslı gibidir yaptıralım mı? Bilginiz var mı acaba?

Üst Alt