Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için rapor aldığımda evde bakım maaşım kesilir mi?

lokman0606

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hocam nasılsınız Sizi rahatsz etım belki kusura bakmayın ama gercekten yardımınıza ıhtıyacım var ve bende br engellıyım 92 agır özurlu raporum var aylık bakım ucretını alıyorum aylemın durumu da ıyı degıl benehlıyet alıp br araba almak ıstıyorum ehlıyet ıcın rapor aldıgımda rapor ehlıyetıne gore bagım maaşım ıptal olur mu yardımcı olursanız cok sevınırım

Ehliyet ala ilirsin araba ticari degilse sakinca olmaz.
Ama agir engellilere ehliyet vermezler galiba %92

bakım parası alıpta ozel donanımlı arac kulanan kımse yok mu benım ıcın onemlı olan bakım parasının kesılmememsı ehlıyet ıcın rapor aldıgımda bakım parasının ıptal olma durumu var mı

Agir ozurlu oldugum icin bizim abi benim uzerimden 50 bin tlye sifir arac aldi kendi kullanir.
Binek araba bu ticari degil gelir olmadigi icin sakinca olmadi.
Raporunuz yuksek ve agir engelli olduhun icin ehliyet alamazsiniz.
Ancak bu sekilde araba alirsiniz

arkadaşlar %92 agır ozurlu ama ellerım ve kollarımda bır sorun yok ama yıne de bakım maaşına ıhtıyacım var donanımlı araba ehlıyetı alırsam bakım param ıptal olur mu bunun hakkında net br bılgı verebılırmsınız veya bu durumda olanlar var mı

Herkesin bakim maasa ihtiyac var.sahtekarlar bile var.Allah bunlari islaf ettin
Ehliyet verenler eline koluna degil rapora bakarlar.
Bizimde kolumuz guclu vurdummu bogayi devirecek kadar.
%90 i gecmis Agir engelliler e ehliyet alan varmi bilmem.

ağır engelli yüzde 90 üstü ehliyet alamaz diye bir sorun yok sadece yeni kanuna göre tertibatlı araç kullanacagınız için proje ve tertibatta sorun çıkıyor tekrar rapor çıkartıp 90 altı alırsanız sorun çıkmaz zaten elindeki raporla ehliyet alamassınız ehliyet alabilir raporu olmalı bakım maaşınız kesilmez

Dusuk rapor alacagim diye maasini keserler.
Sen ya oldugun gibi gorun,
Yada gorundugun gibi ol.

bilgeadam
çok teşekur ederım pekı sımdı rapor alırsam nasıl olmalıdır mesela %89 agır özürlü olursa alabılırmıyım bu agır yazması benım ıcın cok onemlı cunku yoksa bakkım maaışını vermezler benım maaaşım dedıgım bagım param yoksa 3 aylık zaten gelmıyor hocam bana neler yapacagımı soylıyebılırmsınızn

erdal71
Erdal bey siz lafı nerden anladınız bılmıyorum ama bız burda hakımı arıyoruz eyer ben bakım maaşına ıhtıyac duymasaydım bu kadar ustune duşmezdım terbıyenı takıl olur mu ben oldugum gıbıyım ama yasaları oldugu gıbı degıl

Sen yanlis anladin atasozuydu o.
Yalanci demek istemem.yiksek rapora ehliyet alabilirsen al.hizmetler kurum karismaz.
Ama yeni rapor alirsan haberleri olur kurumun.

sorun ayaklarındaysa özel tertibatlı elden otomatik vitesli araç kullanabilir rapor almanız gerekiyor o zaman ötv den muaf olursunuz.90 altı almanız bakım parasını etkilemez yeterki ağır engelli yazsın zaten şu an en az bakım parasında yüzde 51 ağır engelli şartı vardır.sıfır araç alırsanız aile ve sosyal bakanlığına gidip kaç paraya kadar araç alabilirim diye danışın sonra sorun çıkmasın

Üst Alt