Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için rapor aldım, ÖTV için de ayrıca mı rapor almalıyım?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2014 yılında Engelli Raporu çıkarttım Maaş için ama olmadı. %40 Serebral Palsi + Spastik Paraparezi Teşhisi koydular. (Süreğen - Kronik) İbaresi var Özürlüğü Kimlik Kartı İbaresi var. Ondan sonra bir daha uğraşmadım. 3 ay önce İlk ehliyetimi aldım. Raporumda Özel Tertibat ibaresi ve Ötv ibareleri yok. Ötv muafiyeti faydalanmak için tekrar rapor mu çıkartmam gerekiyor ?

Evet, raporunuzda ÖTV için değerlendirme olmalı ve gerekiyorsa tertibatlı araç sürmesi uygundur ibareleri yer almalı.

İl sağlık müdürlüğüne başvuru yaparakta alabilirsiniz ben öyle aldım

İl sağlık müdürlüğüne gidip ne diyoruz. Otv indirimi icin rapor alacağım mi diyoruz. Biraz daha ayrıntılı Bilgi verir misiniz

@blade20 benim heyet raporum da da belitmeme rağmen ötv değerlendirilmedi eğer ortapedik durumunuz varsa ilk önce vergi dairesine danışın alabilirseniz derse sağlık il müdürlüğüne ehliyet için başvuru yaparsınız. tabi gerekli prosedürleri yaparak

İlk önce Aile hekimine gidip uzman ortopedi doktoruna sevk alacaksınız daha sonra ki ben devlet hastanesinde girdim garanti olması için uzman ortopedi doktoruna ücretli muayene oluyorsunuz doktor sizi kurula sevk edecek ondan sonra il sağlık müdürlüğüne gidip heyet için gün alacaksınız heyetten çıkan karardan sonra ehliyet değişimi yapıp araç alamak için başvuru yapabilirsiniz ama ilk önce mutlaka engelli raporunuzla beraber ilginizdeki vergi dairesine baş vuru yapın ki araç almada sıkıntı çıkmasın ondan sonra yazdım sıralama ile işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ben böyle yaptım

ötv muafiyetinden araç almak

Arkadaşlar merhaba. Araç için aracımı seçtim krediye başvurumu yaptılar kefil istediler onuda halletik ve şöyle bir sıkıntı oldu bayi benden qr kodlu barkodlu rapor istedi benim rapor tarihi 2014 yılı. Rapor çıkarttığım hastaneye gittim durumu izah ettim benden tekrardan rapor çıkartıp tekrar heyete girmemi istiyor. 2019 tarihinden sonra raporlar barkodlu çıkıyor artık denildi. Nasıl yol ilerlicem şimdi ben ? Raporum %40 yeni raporda oranım düşerse ne olacak peki düşmeyeceği ne malum ? 2018 de çıkarttığım b (engelli)ehliyetim var özel sektörde 5 senedir çalışıyorum engelli statüsünde. Herhangibi bir sorun yaşarmıyım değişiklikden dolayı ? Acil yardımcı olurmusunuz ortada kaldım öyle araç alımımda gitti :(:(:(:(

yilmazthm21

Alınacak yeni engelli raporu eski raporları hükümsüz kılar. Yani evet, raporda oran düşerse ve bazı haklar için soruna yol açar. Ama işyerin açısından bir sorun olmaz. Araç için aldığın raporu işyerine bildirme zaten.

Yeni raporda oran olmalı, tanı net yazmalı ve "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi bulunmalı.

@OturanBoğa

Tekrardan heyete gireceğim raporumu yenilemek zorundayım. İşaretlemede Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. Araç için aracımı seçtim krediye başvurumu yaptılar kefil istediler onuda halletik ve şöyle bir sıkıntı oldu bayi benden Qr kodlu barkodlu rapor istedi benim rapor tarihi 2014 yılı %40 oran. Rapor çıkarttığım hastaneye gittim durumu izah ettim benden tekrardan rapor çıkartıp tekrar heyete girmemi söylediler. 2019 tarihinden sonra raporlar barkodlu çıkıyor artık denildi. Tekrardan başvuru yaptım 200 TL rapor parası verdim doktorlara göründüm tek tek yarın heyete gireceğim. 2018 de çıkarttığım b (engelli)ehliyetim var özel tertibatlı kodlar da mevcut.Herhangibi bir sorun yaşarmıyım değişiklikden dolayı ?

Sizin anlatığınıza göre sadece raporunuz eski olduğu için değişmesi gerekir.Birde sağlık kuruluna söyleyin ben ÖTV indiriminden yaralanacağım diye belirtin.

Üst Alt