Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için rapordaki özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yeterli değil mi?

garraro

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben ünv. hastanesinden rapor adlım ,raporda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var.
emniyete gittim yok bu olmaz diyorlar.
bu adamlar mı bişey bilmiyor yoksa ben mi yanlış birşeyler yapıyorum.

aldığım heyet raporundaki özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yeterli değil mi ehliyet ve araç için?

H sınıfı ehliyet

Sayın Atoksal,

Sizin almış olduğunuz rapor, kullanacağınız aracın nasıl olması gerektiğini belirtmektedir.
Ehliyet için ise H sınıfı ehliyet alabilir şeklinde rapor almanız gerekmektedir.
Bunlar Karayolları ve Trafik Kanunları gereğidir.

Aslında yeterli... Çünkü omurilik felçli birinin ne tür özel donanım kullanacağına dair hiç bir tereddüt bulunmuyor. Belli ki "gaz-fren elle kumandalı özel donanım" kullanacaksın.
Yerinde olsam trafikte müdüre çıkarım... Durumu anlatırım ve kullanacağın özel donanım konusunda hiç bir tereddütün olmadığını söyler işlemin yapılmasını talep ederim. İnsan evladıysa yapar. Değilse, raporu aldığın hastaneye gidip "gaz-fren elle kumandalı özel donanım" ibaresini rapora işlettirmen gerek.

talat bey zaten raporun arka sayfasında özel tertibatlı araç kullanabilir ve h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi var zaten.ve bu raporu ünv.hastanesi veriyor 7 tane doktorun ı bir imzası var başhekim onaylı bir rapor.
bülent beyin dediği gibi tamamen işi yokuşa sürmek istiyorlar,%82 engelli birisi heralde gazı ve debriyajı kullanamaz ama işte insan evladına çatmak lazım.
bir de bu raporları almak kolay değil ki,mali yükünü boşverin adama gidip ikide bir yok burası olmamış bana yeniden rapor ver de denilmez ki,hastane de bana sorar kardeşim burda yazıyorya zırt pırt ne gelip gidiyon der adamlar haklı olarak.
ben hep diyorum zihniyet zihniyet,nerde bu örümcek kafalılarda o zihniyet!!!

Üniversiteden alacağımız raporlar geçerli oluyormu oluyorsa ben neden devlet hastanesiyle uğraşıyorum ki gidip ege üniversitesinden alayım.

ben şimdye kadar hep ünv. hastanesinden aldım,niye geçerli olmasın ki?
benim sıkıntım aslıda raporda değil kafasız iş bilmezlerde

Aynen Ben devlet hastanesine gittim dilekçemde ötv ve özel tertibatlı araç kullanır raporu istedim banada
Özürlü kimlik kartı ve durum bildirir raporu vermişler.

Hay ben bunların . .
Hep söylüyorum bütün kurumlar Özürlü Bireyler ile ilgili iş ve işlemlerde KEYFİ İŞLEM YAPIYOR. Aynı ibareli rapora bende sahibim ve aynı ibareli raporla ehliyetimi aldım . . ama benim engelim ortapedik sağ kol .

Bülent Bey,arkadaşa ehliyet için lazım rapor,ötv muafiyetli araç alımı için değil.
Aslında mantık yürütecek olsak bunun da yetereli olması gerekir ama mevzuat öyle demiyor.
Sürücü olabileceğinin ve hangi sınıf sürücü belgesi alabileceğinin belirtildiği bir rapor istenir.

Arkadaşlar aslında her hastanede ve trafik dairelerinde özürlü kanunlarını bilen hatta kendiside özürlü olabilir,bir memur çalıştırılmalı,nasıl bazı kurumlarda yabancı turistler için yabancı dil bilen elaman varsa,bence BİZİM DİLİMİZDENDE ANLİCAK BİR ELEMAN ÇALIŞTIRILMALI çünkü biz onlara göre başka bir dil konuşuyoruz.

ufukalp zaten raporda yazıyor kardeş ne tür ehliyet alabileceğim,h sınıfı ehliyet alabilir diyor.
aklıma geldi bir fıkra anlatayım;
şimdi köyün birinde bi boğa varmış,öküz yani,bu boğa köyde deli gibi çalışıyor,oradan oraya koşuyor,önüne gelene atlıyor.köydeki verimi müthiş.
devlet yetkilileri bu boğayı görüyorlar,biz bunu devlet üretme çiftliğine götürelim de bundan faydalanalım diyorlar,götürüyorlar.
ama bizim boğa üretme çiftliğinde durgun,köydeki gibi önüne gelene atlamıyor,hiç bir iş yapmıyor.
soruyorlar tabii;ya sen köyde deli gibi çalışıyordun önüne gelene atlıyordun şimdi ne oldu da böyle durgunlaştın diyorlar.
bizim boğadan cevap;artık ben devlet memuru oldum...
malesef durum bundan ibaret bence..

Atoksal kardeş,valla fıkran süper ve cuk oturmuş duruma.
Raporda H sınıfı ehliyet alabilir şeklinde ibare de varsa nasıl kabul edilmiyor inan anlamadım yaa.Ne güzel çifte kavrulmuş rapor o,hem ehliyet hem de ötv muafiyetli araç alınabilir aslında o raporla.

Üst Alt