Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için verilen raporun nispeten düşük olması diğer haklarımı etkiler mi?

pusat_1981

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Mrb ehliyet icin devlet hastanesine gittim tam taseturlu arac kullanabilirmi diye doktor ortebedi sadece filme bakti %21 verdi heyete yolladi ama benim daha onceki rapor 33 du bunu etkilermi bu alacam rapor bana dediler ehlyet ayri engelli raporu ayri ama yiede kuskuda kaldim acaba heyete gitmemeliyim mi dusuk diye 1 .grup söfor olabilir vetam tesisatli arac kullanabilir diyor

pusat_1981
Ehliyet raporunda oran olmaz. Sürücülerde aranan sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmelik hükümlerine göre rapor düzenlenir.

tsk ama bu %21 oran ne muane oldugum kagıtta var muanede yazmış komisyona sevk sol el bilek artrodezli 1.grup sürücü olur özel tertibatlı arac kullanabilir dio ne demek oluyor bu ben normal ehlıyet alamıycammı %21 oranlamı özel tertibatlı arac kullanabılcem bu oran engellı raporumu olumsuz etkılermi önceki%33 dü tşk

Son düzenleme:
Ehliyet için alınan raporda oran uygulanmayacağı için diğer raporunu etkilemez ki diğer raporunun da % 33 olduğunu söylemişsin, % 33 raporla araç almak dışında başka bir şeyden faydalanamazsın şayet ortopedik değilse engelin, araçta alamazsın bu oranla.

tsk engelim ortepedık sol el bilek artoz el bılek sabit hicbır sekılde asagı yukarı hareket yok aynı zamanda parmaklardada hareket kısıtlaması var el bılekten kısaltma yapıldı sag koldan daha kısagözle görülebılır acaba bu oranla arac alabılırmıyım ındırımlı yoksa %40 mı olmalı raporum tşk

pusat_1981
Bedensel engelli olup tertibatlı araç kullanacaklar için %40 gibi bir oran şartı yok.

Mrb raporu aldim kisisel muracat ilk rapor basvuru nedeni engelli raporu engel orani %21 rapor suresi suresiz kisinin engel durumu ortebedik aciklama en altta sadece hareket ettirici aksamda ozel tertibatli tasit kullanmasi gerekir diyor simdi bunu ilce saglik kuruluna teslim edecem sonra ne olur bilmem ama oran var %21 onceki adli tiptan aldigim %33 gecersizmi acaba oda suresiz di rapor gecerliligi en ustt adli tipmi yoksa normal hastane heyet mi heyette hic bakmadilar filme bakip verdiler onceki rapor gecrsizmi oluyor tsk

Üst Alt