Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için yeni rapor mu çıkarttırmam gerek?

Cemo97

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1997 doğumluyum ve 2009 tarihli raporum var şuan h sınıfı ehliyet kullanabilir ibaresi olan yerde değerlendirilmedi yazıyor o zaman yaşımdan dolayı değerlendirme de bulunulmamış ve şimdi ehliyet almak istiyorum raporumu yenilemem mi gerekiyor yoksa güncellemem mi

Not: Raporum sürekli

Ehliyetin sağlık raporu ayrı ben yenilemek için heyete girmeden önce tüm doktorları gezdim öğleden sonra 2,3 gibi heyet sonuncunda saplık raporunu alarak evrakları tamamladım.

1.Ehliyet için ayrı "Sürücü Sağlık Raporu" alman lazım, aile hekimine bir fotoğraf ile git, o seni ilgili uzman doktor(lar)a sevk edecek, uzman doktorlarda uygunsa sizi İl Sağlıktaki komisyona sevk edecek, komisyondan alacağın raporla kursa başvurabilirsin .

2.Eski raporunda özel donanımlı araç kullanır yazmıyorsa araçlarla ilgili bir işine yaramaz o rapor.

3.Ehliyetini alınca ÖTV indirimli araç için "özel donanımlı araç kullanır " ifadeli normal sağlık kurulu rapor alıyorsun hastaneden

Ehliyet alabilmem için ne yapmalıyım

Öncelikle merhaba

%72 sürekli raporum var 22 yaşındayım %40 ortopedik %30 görme kusurum var ve görme kusurundan dolayı hastanede ehliyet konusunda sıkıntı yaşıyorum 3 senedir araba kullanıyorum ehliyet alamadığım için korkarak dolaşıyorum yüzde 30 görme kusuru ehliyet almam için engel teşkil ediyor mu ? Artık cidden bu durum canımı sıkıyor araç kullanabiliyorken sürücü belgemin olmaması

Not: sol ayağım 8 cm kısa ve manuel araç kullanıyorum

Üst Alt