Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için yeniden rapor mu almam gerek?

Yasakak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Çok karmaşık bir durumdayım daha önce benim yaşadığımı yaşayan veya bilgisi olan varsa yardimci olabilirse çok sevinirim.

Benim sistemde 2 adet raporum gözüküyor. İlk raporum 2013 yilinda aldığım %33'tü bununla bir işlem yapamadım tabi. Daha sonra 2014 başka hastaneden %46 aldım ve şu an engelli kadrosunda çalışmaktayım.
B
en şimdi ehliyetimi yenilemek ve ötv indiriminden faydalanmak istiyorum ancak il sağlık kurulu benden raporlara itiraz etmemi ve tekrar kuruldan geçip rapor almamı söyledi. Son aldığım rapor neden geçerli olmuyor acaba şimdi ben tekrar kurula girersem yüzdem düşer ve engelli statüsünden çıkarım diye cok korkuyorum çünkü işimden de olabilirim. Benzer durumu yaşayan ya da beni yönlendirebilecek birisi varsa bu konuda çok mutlu olurum. İtiraz işine girmeden bu islemleri yapamaz miyim?

@Yasakak

Ehliyet ile engelli sağlık kurulu raporunun hiç bir ilgisi yok. uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> nüfus müdürlüğü süreci ile ehliyet alacaksınız.

Araç alımında ise engelli sağlık kurulu raporu gerekli. Raporda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" yazmalı, oran olmalı ve sakatlığın tanısı net belirtilmeli.

Bu raporda oran düşük olsa da çalışma yaşamınıza olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Bu yeni raporu işyerinize sunmak gibi bir kural yok zira.

OturanBoğa Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Peki ben hiç itiraz işlerine girmeden direkt ehliyetimi yeniletme sürecine başlayabilir miyim? Beni sanki bu konuda yanlış yönlendiriyor gibi geldi il sagliktaki kişi. Anladığım kadarıyla ötv indirimi için son nihai rapor alinmasi gerektiği için bu şekilde yonlendirdi beni.

İş yerimde sorun çıkmayacak olması beni çok rahatlattı. Vergi indirimi olduğu için şirket ile vergi dairesi arasında kopukluk olup benim indirimlerim olmadığı zaman şirketin bunu farkedeceğini düşünmüştüm. Peki emekli olurken de bir sorun yaşamam değil mi?

Son düzenleme:
Üst Alt