Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet komisyonun kararına itiraz mı etmeliyim yoksa 6 ay süre ile beklemeli miyim?

fd3844

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Beyincik sarkması sebebiyle denge kaybı var aile hekimi uzmana sevk etti uzman da il sağlık komisyonuna sevk etti.komisyonun sürücü olamaz raporu verdi ehliyetim 2016 öncesi hiç değiştirmedim 2006 da almıştım eski ehliyet yani eski ehliyetlerin değiştirilme suresi 7.aya kadar uzatıldı ya şimdi eski ehliyetim hala bende ehliyetim 7.aya kadar geçerli mi, 7.aya kadar aracimi kullanabilir miyim rapor emniyete bildiriliyor mu acaba çevirmede falan ceza yer miyim.Komisyon kararına itiraz etmeyi düşünüyorum.Burada bir arkadaş ile görüştüm kas hastalığı dolayısıyla ona da il komisyonu sürücü olamaz raporu verince itiraz etmiş ve farklı bir ile göndermişler.Gittigi il olumlu rapor vermiş raporlardan biri olumlu diğeri olumsuz olunca ve son olarak ta Ankara ya hakem hastaneye yolluyorlarmiş orası da olumsuz verince 2 yıl ehliyetsiz kalmis. 2 yıl sonra tekrar başvurup aldım diyor.Ama bana kesinlikle il komisyon kararına itiraz etme eğer itiraz edersen ikinci ilde olumsuz verirse 2 yıl yine başvuramazsin ya da 2. İl olumlu verse bile Ankara ya yollarlar en son Ankara da olumsuz verirse 2 yıl bas vuramazsın .Fakat hiç itiraz etmeden 6 ay bekleyip sonra başka bir yere başvurup alabilirsin dedi.Ben kararsız kaldım il raporunun altında 1 ay içerinde itiraz etmem gerektiği yazıyor eğer itiraz etmezsem rapor 2 yıl geçerli yaziyor.Şimdi 1 ay içerisinde itiraz etmezsem süre geçer de buradaki arkadaşın dediği gibi 6 ay sonra başka yere bas vurmazsam ne yapacağım itiraz etmezsem acaba arkadaşın dediği gibi 6 ay beklesem sonra farklı bir yerden başvurabilir miyim bu konuda tecrübesi olan yardımcı olacak kimse var mı acaba

Öncelikle geçmiş olsun ;
Bu bahsettiğim konu tüm ehliyeti olan engellilerin problemi
Şimdi ilk önce size sürücü olmaz dediler ise raporu itiraz hakkınız var 30 gün içersinde eğer bu süre içersinde itiraz etmez iseniz raporu il sağlık müdürlüğü nüfus müdürlüğüne yazı yazması durumunda ehliyet iptal olur ve süreci en baştan başlatmanız gerekiyor Yanlız verilen rapor 2 yıllık olduğu için iki yıl sonra işlemi baştan başlatman gerekiyor
İtiraz süresi şöyle;
İlk olumsuz
İkinci olumlu ise (ara karar)
Üçüncü olumlu ise (kesin karar)
Üçüncü de olumsuz ise mahkeme verilebilir

itiraz edilmesi bence gerekir ve lütfen süreyi geçirmeyin

@tahirekiz,
Bende itiraz etmeyi düşünüyorum fakat burada görüştüğüm arkadaşın dediği biraz kafamı karıştırdı ben basvurduguma pişman oldum çok uğraştım sonuç yine olumsuz oldu keşke bekleyip 6 ay sonra basvursam bunları yasamazdim dedi onun dediği gibi itiraz etmezsem 6 ay sonra başka bir hastaneye başvurarak sürece baştan baslayabilir miyim bu konuda bilginiz var mı acaba

@fd3844,
Merhaba

İtiraz etmez iseniz 6 ay sonra başvuru olmuyor rapor karar tarihinden itibaren 2 yıl başvuramazsınız.O süre içinde eski tip ehliyetler kalkacak.Ayrıca il sağlık müdürlüğü nüfus müdürlüğüne sürücü olamaz kararınızı gönderirse Ehliyet iptal olur.Her türlü 2 yıl beklersiniz.Benim görüşüm bir an önce itiraz etmeniz.o süreçte rapor boşa çıkar diye tahmin ediyorum.E devlet üzerinden sürücü belgesi bilgilerini aratın oradan takip edebilirsiniz.İptal edilirse zaten oradan düşer.

Teşekkür ederim büyük ihtimal itiraz edeceğim fakat bu 1 aylık süreçte iyice araştırıp kesin bilgiye ulaşarak itiraz etmeyi düşünüyorum iş işten geçmeden çünkü aile hekimi noktasında hata yaptım ceremesini çekiyorum çünkü aile hekimi sevk edecem dediğinde sevk etme diyip başka bir aile hekimine geçerek işi çözebilirmişin iş işten geçtikten sonra öğrendim.Arac surmeme engel çokta ciddi bir rahatsızligim yok zaten çünkü benim yaklaşık 20 senedir ehliyetim var ve 12-13 senedir aktif araç kullanıyorum rahatsızlığımda yeni degil zaten 2005te ameliyat oldum 2006 ehliyet aldım yani ehliyeti zaten ameliyattan sonra aldım sadece manüel sürmekte zorlanıyorum zaten aracımda otomatik

Arkadaşım verilen rapor 2 yıl geçerli itiraz edersen seni 2 farklı şehire gönderecekler tüm yol yemek ve otel masrafları sana ait ve sonuç ne çıkar belli olmaz. Buradan çıkan karar 2 yıl geçerlidir.
Sen itiraz etmezsen de komisyon kararı 2 yıl geçerlidir. İtiraz etmedim 6 ay itiraz etim 2 yıl diye bir şey yok en azından son 5 ay önce yoktu

Üst Alt