Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet konusu değerlendirilmemiş önceki raporumla ehliyet alabilir miyim?

1Şans

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bu başlık çok önceden açılmış ama ben bir şey sormak istiyorum.

Benim raporum çok önceden alınmıştı ve Ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir kısımları değerlendirilmemiş.

Şimdi ehliyet alıp, sonrasında araba almayı düşünüyorum da nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum.

Bir hastaneye gittim heyete girmek için, girmeden önce artık bu kısmı heyet değerlendirmiyor dedi hastanede ki doktor. Nereden almam gerektiğini bilmiyorum. İnternette de bu konuda birşey bulamadım. Oradaki doktorun demesine göre; yeni yönetmelik çıkmış artık değerlendirmeyi onlar yapmıyormuş ! Ne kadar doğru bilemedim.

Bir bilgisi olan yazabilirse sevinirim.

1Şans

Ehliyet için de rapor için de yeni rapor alman gerek Samet

Ama öncelikle durumunu ötv'siz araç alama kriterlerine uygun mu, o önemli. Durumun buradaki şartlara uygunsa:

ehliyet için: uzman hekim (özel hastane de olur) -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü (eskiden emniyet idi)

araç için: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi bulunan, hareket kısıtlılığına yol açan tanının net olduğu, oran yazan bir engelli sağlık kurulu raporu alman lazım.

Sonra cebine paranı koyup bayiye... :)

Teşekkür ederim :) engelim ortapedik %60 oranında.
Şartlara uygun diye biliyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Tekrar teşekkür ederim

Üst Alt