Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet Kursunun direksiyon sınav ücreti istemesi yasal mı?

sakura71

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
5
Herkese iyi günler arkadaşlar. Sol ayağımdan engelliyim yıllardır B sınıfı ehliyetim ile ikinci el aldığım otamatik vites bir araç kullanıyorum. Bende nasipse artık yeni bir araç almaya karar verdim. Hastaneye rapor için başvurdum H sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanır raporumu aldım. Malum B sınıfı ehliyeti H sınıfına çevirmek için yeniden kursa gitmek gerekiyor. Ankara da bir kursla 250 TL ye anlaştık ve başvurumu yaptım. Şimdi size 2 sorum olacak tecrübe eden arkadaşlara.
1-Kurs anlaştığımız ücret dışında 50 TL direksiyon sınav ücreti istiyor. Bu yasal mı? Çünkü yazılı sınavlardan muhaf olduğum için yazılı sınav ücretini bankaya yatırmayacağım. Bu ücreti kurs istiyor.
2-Direksiyon sınavı için en erken Mayıs ayı dendi bana. Yani normal ehliyet için şimdi kursa yazılanların yazılı sınavları kazanmaları halinde girecekleri direksiyon sınav tarihi. Ama Mayıs ayından önce önümüzde daha önceki kurs dönemlerinin sınavları ve direksiyon sınavından kalanlar için olan başka direksiyon sınavları var. Mart ayı içerisinde. Ben normal teorik kurs görmiyeceğim için direk bu mart ayındaki direksiyon sınavlarına giremezmiyim.
Bilgisi olanların bilgisini rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler...

250 TL anlaşma yaparken bu tabir sürücü kursu tabiridir herşey içinde diyemi anlaştınız. Herşey içindeden kasıt bütün sınav ücretlerin vs vs filan. Eğer öyle anlaştıysanız senden 50 TL istemeleri yanlış.
Başka bi konu ama açıklayayım; Kurs zaten o parayı hesaba yatırıp dekontunu bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne vermek zorunda yoksa direksiyon sınavını yapamaz.
Sen o 50 TL'yi vereceksin muhtemelen verirken bu benim 250'den düşecek mi diye bi sorun.

İkinci konuya gelirsek seni bu döneme kaydetmişlerdir ve dolayısıyla sen bir sonraki direksiyon sınavına girebilirsin. Bir önceki dönemin öğrenci listesinde olmadığın için o sınava giremezsin yada direksiyon sınavından kalıp ara sınava girecek olanlarla aynı sınava giremezsin çünkü onların dönemlerinde de senin adın yok. Sen dediğin gibi ancak bu dönemin öğrencilerinin gireceği direksiyon sınavına girebilirsin.

sakura71

Bana göre kursla iyi anlaşmışsın aldıkları sınav harcı 40 lr olacak oda yasal genelde kurslar 50 tl alıyorlar hiç karıştırma direksiyon sınavıyla ilgili isterlerse ilk sınava girebilirsin dosyanı hazırlamak zor gelmiştir onlara kursun müdürünle mahatap ol rica et hallederler onların elinde sakın münakaşaya girme.Bende B den h ye geçtim ordan biliyorum.

normalde 16 ders almanız gerekiyor, ama sürücü kursları bu 16 dersi size vermiyor bide üstüne para istiyorlar, imzaladığınız kağıtlara iyi bakın orada 16 ders sırasıyla mevcut.

BU aralar ben de B ehliyetimi H ehliyete cevirmekle uğraşıyorum. Gectiğimiz hafta birkaç kurs ile görüştüm, coğunun tertibatlı araçları yok. Bunun dışında önümüzdeki ilk sınav tarihini 10-11 Mart dediler, bir kısmı girebilirsiniz dedi, bir kısmı da bu döneme kaydettirmemiz gerekiyor Nisan'da girebilirsiniz dedi(size söylendiği gibi). Bir kurs 10-11 Mart'ta sınava sokacağına dair söz verdi, bakalım... yalnız ben evraklarımı 21 Şubatta kursa teslim ettim.
Ücret olarak ta sınav ücreti dahil 350 Tl'ye anlaştım, daha uygun fiyat veren olmadı. Bir tanesi 300 tl + 80 lira sınav ücreti istemişti, bir diğeri 450 tl. Anlayacağınız, anlaşmanıza kalmış.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Sayın Landish bende onu söylüyorum işte. Sorduğum kursun biri mart ayındaki sınava girersin demişti. Ama benim anlaştığım kurs giremezsin dedi. Bunun bir kuralı yok gibi.

Evraklarımı verdiğim kurs bana söz verdi ama göreceğiz, sınava girene kadar benim de içim rahat etmeyecek. Kurs kaydımı kendisinde yaptırmam için de böyle bir şey söylemiş olabilirler, sonra sınav yaklaşınca bir yanlışlık olmuş demelerinden çekiniyorum.
Kurs ararken telefonda 10-11 Mart sınavına girersiniz diyen adam kayıt için gidip yüzyüze söz istediğimde Nisan'da girebileceğimi söyledi, bir sonraki dönemle isimimin kaydını yaptırabileceklerini, telefonda konuştuğuna ise "ben sorunuzu yanlış anlamışım demek ki" diye işin içinden çıktı (oysa ki gayet net bir şekilde sormuştum).
Aslında en yakın sınava girebiliyor olmamız lazım, cünkü bizim zaten hali hazırda ehliyetimiz mevcut. Ki işin daha komik tarafı sınava kendi otomatik vitesli aracımla girecekmişim. Bence B ehliyeti olan kişinin bu sürücü kursuna kayıt, direksiyon sınavı vs prosedürlerinin amacı birilerine para kazandırmaktan başka bir şey değil! Ama, elimizden bir şey gelmiyor...

Arkadaşlar bir yanlışınız olmasın B sınıfı ehliyeti olanlar drekt olarak trafikten doktor raporuyla H sınıfına çevebiliyor olmalı. Çünki Benim H sınıfı ehlıyetımı ben B ye çevirdim o zaman şubedekı memur dediki bu durumda yenıden kursa gitmeniz lazım diğer türlü olsa idi gerek yoktu drekt çeviriyoruz raporla dedi.

fethers arkadaş sen ehliyetini ne zaman çevirdin h ye. Yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında çıktı bu yasa. 2008 yılından önce senin söylediğin gibiydi.

Valla ben 2010 da çevirdim ve ehliyet işleri bölümündeki memurun aynen dediğini aktarıyorum.

Ben h sınıfından b ye çevirdim. Bu işlemin tersi olsa sıkıntı olmazdı dedı yanlış anlaşmayalım.

direksiyon sınavı diye bir ücret yok sınava gelen heyete verilen para var bunuda kursyerler ödemesi gibi bir zorunluluk yok kursların yolma politikası bu hemen hemen hepsi bu parayı ister

Biz özürlüysek bu işleri yönetenler nedir Allaseven bir tane aklı başında iş bilen birileri yokmu. Şu formu kuran oturan boğayı müstaşar atasalar bütün sıkıntılar giderilir tıkır tıkır sistem işler.

Oturan boğa gibi değerli ve engellilerin haklarına sahip çıkan birini oraya kimse oturtmaz, çünkü işlerine gelmez. Sonra bizleri nasıl yolarlar? :) Engellileri süründürme zevkleri kaçar, maaazaallahhh!

Ya anlatsam roman olur namusunla şerefinle çalışan bir insan olarak yasalardan ben beni özel kılın demiyorum. Sadece varsa bir kanun herkeze eşit bir şekilde uygulayın diyorum.

Arkadaşlar kursa mecburen direksiyon sınav ücreti 50 lirayı bügün verdim. Daha önce söylediğim gibi ara dönem direksiyon sınavına girebileceğimi söyledi kurs. 24 martta olacak sınava gircez inşallah. Yani yeni dönemin direksiyon sınavını beklememe gerek kalmadı. Demekki b sınıfından h sınıfına geçerken en yakın tarihteki direksiyon sınavına girebiliyormuş.

Bana da yarın öğlen gireceksin dediler ama hala şüphelerim var :)
Hayırlısı olsun hepimiz için...

Arkadasım sana bir tavsiyem var, bak ne guzel H sınıfı vermısler sana abes kacmasın ama oturda şükret ben beş kez denedim bırak B yi h bile vermiyorlar... Parasında da değilim artık, ne kadar isterlerse vericem.. ver şu 50 tL yi de kurtulmaya bak...

herkese selam
12,13 mayıs ta direksyon sınav üceretini bizden de elden istiyorlar (H sınıfı ehliyet) 100 TL bu bi kazık mı? bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

bir öncekı yazımda, rapor alamadıgımı belirtmiştim, çarşamba günü uğraştım ve hakkım olan raporu aldım, kursa yazıldım, direksiyon sınav ücreti 30 tL olarak belirtildi 100 tl cok fazla,

Üst Alt