Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet raporuna nasıl bir sürücü olunacağına dair kodları neresi yazacak?

kurtbekar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar ve Yönetici Editörler.

Uzun zaman oldu, bu siteye girip mesajlar, iyi dilekler, şikayet ve temenniler yazamadım. Herkese gönlünce bol huzurlu ve sağlıklı bir hayat dileyerek yazıma başlamak istiyorum.

2017 yılında aldığım Heyet Raporu ile ehliyet alamadım ve başka bir İşlem yaptırarak, Yanı Ehliyet Alabilir Raporu için, Aile Hekimliği'nden Göz ve Ortopedi için uzman doktora sevk ettiler. Göz ve ortopedi doktorlarına muayene oldum.Gözlüklü sürücü olabilir dediler. Ortopedi içinde: "Her iki ayakta protez kullandığından dolayı elle, özel tertibatlı arac kullanması uygundur diye yazdı. "Heyete git, kaçıncı sınıf sürücü olacağın orada belli olacak." dedi.

Heyetin olduğu odaya gittim.Oradaki memur bana: "Bizimle, burasıyla bir ilişkiniz, işiniz yok.O eskidendi dedi.Senin bu rapor için bu hastane ile işin yok." dedi.O raporu alarak Sürücü Kursuna gittim. Sorumlu kişi bana: "Kardeşim; sen tekrar hastaneye git, hangi sınıf ehliyet alman gerektiğini bu rapora yazsın." ded. Bende bugün ortopedi doktoruna gittim. "heyete gideceksin." dedi. Heyete gittim, aynı cümle:Bizimle işin yok, o kural eskidendi dedi.

Gördüyorsünüz işte.Engelliye Engel nasıl olur. Biri heyete git diyor, bir başka memur, bizimle ilgisi yok diyor. Peki hangisi doğru veya ikisi de mi yanlış?

Bilgilerinizi rica ederim.

kurtbekar sen İl Sağlık Müdürlüklerinde oluşturulan komisyona giriceksin oraya gitmen gerekiyor hastanedeki heyet yazmıyor kodları.

Sayin Birkan01,
Ben ÖTV indirimi için değil, normal olarak, engelli bir kişi nasıl ehliyet alacaksa bende öyle ehliyet almak niyetindeyim. Peki, bu sizin yazdığınız İl Sağlık Müdürlüğü adresi kesin doğru mudur? Burası Türkiye, kimin ne yaptığı, dediği(sözüm onlara) belli olmuyor, bazen karışıyor. Cevabınız için tşk ederim.

Merhaba Birkan Bey,
Bugün, aynen dediğiniz gibi yaptım.Cep telefonumla beni kurul toplantısına çağıracaklar. Teşekkür eder, herkese sağlıklı günler dilerim.

Teşekkürler Mr.No,
Hele, şu raporu hayırlısıyla bir alalım, bakalım neler yazmışlar. Burada, yaşadıklarımı anlatırım; gereken yerlere veya insanımıza faydamız olur İnşallah.
Kalın Sağlıcakla

YOLUN NERESİNDEYİM?
Bugün, İl Sağlık Müdürlüğü'nde oluşturulan kurula girdim. Engelimi gördüler, kodları yazdılar. "Yalnızca Elle Kullanılabilir Otomatik Vitesli Araba" yazdılar. Kodlar: 78-33.02 dediler ve en sonunda" Komisyona Sevk" yanı Emniyet Müdürlüğü'ne gideceğiz, orada oluşturulan komisyona gireceğiz ve oradanda bir başka onay daha alacağız.Elimdeki raporda, fotoğrafım var ama mühürlü değil.Ayrica,Aile Hekimliği, Devlet Hastanesi ve Sağlık Kurulu'na gittim, orada da doktorlar ilgili alanlara yazılar yazarak, kaşelerini bastırıp imzaladılar ama hiç bir kurumun Baş Sorumlusu tarafından onaylama ve imzalama yapılmadı, bu nasıl iş? Peki bu son mu gideceğimiz kurum? Yolun neresindeyim?

Aldığım Raporun Önyüzü
https://photos.google.com/photo/AF1QipPHgCXbd55cDyTnh_kSNEmkCsBpLW8yakS5Xx0R

Aldığım Raporun Arkayüzü
https://photos.google.com/photo/AF1QipPNcbjNwyKPH3mQLWTulxAjAYX84r6mvXQwkQJS

Ehliyet Alabilmek için bana verilen Sağlık Raporu.
Bu raporda eksiklik var mı? Varsa neresinde?
2-3 haftadır, bu rapor için, 53 km'lık yolu defalarca gidip geldim.

Sayin OturanBoğa,

İlsağlık kurulu'na gittim; gereken kodları yazdılar ve bu kez de beni, Emniyet'deki Komisyona Sevk diye yazdılar. Bende Emniyete gittim. Oradaki görevli memur, yanndakiyle birlikte inceden baktılar ve bana:

"Bunu alın, şimdi istediğiniz bir sürücü kursuna gidin; ama bütün işlevleri elle yapılabilecek bir araç bulunduran Sürücü Kursu'nu nerde bulabileceksin?" diye sordu.

Yanı, raporun üstüne hiç bir şey yazmadan bana iade ettiler. Oraya gitmem gereksiz miydi? veya Mutlaka bir şeyler yazılmalı mıydı? Ben, buradaki, sürücü kursları federasyon başkanına gösterdim raporu "Tamam" dedi.

Peki, Sayin Boğa, tamamen elden kullanılabilen aracı hangi kursta bulabilirim? Bende ATV motor var, kullanıyorum ama ehliyetsiz sıkıntısı fazla oluyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bendeki ATV motorla kursa gitmeyi düşündüm ama onuda, kursun sahibi: " Dışarıdan araç almiyoruz" diyerek geri çeviriyorlar. Ne yapmak gerekiyor, lütfen yardımcı olur musunuz?

kurtbekar

emniyetle hiç bir işiniz yoktu. Sürücü kursuna gidip ehliyet almaya hak kazandıktan sonra emniyet'e gidip ehliyetinizi alacaktınız. İl sağlık komisyonu sanki ehliyetiniz varmış da değiştirmek istemişsiniz gibi düşünmüş demek ki...

Donanımın ne olduğu çok önemli değil. Engelli sınıfı ehliyet veren bir kurs olsun yeterli.

Teşekkürler Sayin OturanBoğa. İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki görevli bayana, ilk defa engelli ehliyeti alacağımı söyledim ama, beni emniyetteki komisyona sevk diye gönderdiler. Neyse. Şimdi, önceki yazımda da yazdığım gibi, işin en zor kısmına geldi. Böyle bir engelli ehliyeti verecek ne bir kurs var ne de kursta araç.

Biz, sıkıntımızı yazalım. İnşallah bir hayırsever çıkıp: "Ben biliyorum, görmüştüm vb...." cümlelerle bizi aydınlatırlar.

Tekrar tekrar teşekkürler.Herkese iyi günler dilerim.

Üst Alt