Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet sürecinde oran düştüğü için engelli sayılmıyorum!?

ALİ YILDIRIM

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
15
Değerli Arkadaşlar;
2006 yılında "%40 sürekli Sol Hemiparezi" teşhisiyle Engelli Kimlik kartı almıştım.
2005 yılında ehliyetim iptal edildi. kısaca Mahkemeye verdim. 2007 yılında aldığım rapor ehliyetim iade edildi. engel oranı %27 verilmiş. (bu benim karşıma yeni çıktı)
Bursa Belediyesinden Engelli Pasosu alacaktım. Görevli bana senin kimliğin çok eski, yeni kimliklerde sürekli olup-olmadığı yazıyor. yeni kimliği getir (sürekli yazan ibareli) pasoyu verelim dedi.
Bende Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Şubesine gittim. 2006 yılında almış olduğum "%40 sürekli" raporumu verdim 1 de foto verdim. kimliğimi değiştirmek için.
Bende Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Şubesinde ki görevli beni aradı bu rapor geçereli değil, 2007 yılında aldığın (mahkeme kanalıyla gittiğim hastaneden aldığım" %27 rapor geçerli buna göre sen engelli değilsin. dedi.
Allah aşkına bu nedir? böyle bir durum var mı? yoksa görevlinini iş güzarlığı mı?
Bilgi verirseniz çok memnun olurum

[SIZE=3]Muhterem kardeşim öncelikle Allah hem sana hem de bizim camiaya kolaylık ve sabır versin.
Raporlarımızdaki sakatlık nispetleri, hiçbir zaman üyesi olamayacağımız AB’ye uyum kriterleri çerçevesinde sık sık değişmekte. Misal olarak söylüyorum, bugün %40 sakatlığı olan birisi, üç gün sonra bakıyorsunuz ki %15 sakatlık nispetine sahip bir kişi oluvermiş. Veya tam tersi, %20 sakatlık nispetine sahip bir vatandaşın rahatsızlığını nispeti bir hafta sonra %65 oluvermiş. Her gelen iktidar, hatta her yeni gelen iktidar değil, mevcut iktidarlar canları sıkıldıkça sakatlık oranlarını zırt pırt değiştiriyorlar maalesef.
Konuya dönecek olur isek; YANILMIYORSAM bundan birkaç yıl önce bütün eski raporların geçersiz kılındığı, sakatlığı olan herkesin yeniden rapor çıkartmasının gerektiği gibi bir uygulamaya geçmek istediler. Tüm sakatların yeniden rapor alma zorunluluğu uygulamasına büyük tepkiler oluşunca benim bildiğim kadarı ile bu uygulamadan vazgeçtiler ve eski raporların geçerli olmasına karar verdiler. Karar verdiler vermesine ancak herhangi bir kamu kurumunda sakat kişi bir işlem yaptırmak istediğinde bizlere yeniden rapor alma mecburiyeti getirdiler. Yani bir nevi yine yeni rapor alma zorunluğu söz konusu, aklınca devlet baba parmağını tersten salladı. Ben hadiseyi böyle biliyorum, aklımda böyle kalmış. Yanlışım var ise lütfen işin doğrusunu bilen düzeltsin.
Selametle. [/SIZE]

polio sekeli 30 sene önce 100 de 62 idi şimdi 27 e kadar düştü iyileşiyoruz haberimiz yok

Sayın Yetkili Arkadaşlar,
kısaca anlatayım. ÖTV den muaf araç almak için girdiğim Bursa Devlet hastanesinde 2005 yılında ehliyetim iptal edildi. Hakem hastaneden sonuş alamadım. İdari Mahkemeye verdim. Mahkeme tarafından Bursa Tıp Fakültesine gönderildim. 2007 yılında Bursa Tıp Fakültesinde heyete girdim. Ehliyetimi geri aldım. Fakat Rapora Engelli oranı yazılmış bu oran %40'ın altında. (2007 yılında bende sadece sol hemiparezi engeli vardı)
Özürlü Kimlik Kartımı yenilemeye gittiğimde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı (Bursa Orhangazi Şubesi) 2007 yılında Bursa Tıp Fakültesinden aldığın rapora göre sen artık engelli değilsin diyor.
Şimdi sizden öğrenmek istediğim acizane.
(2024 yılında şu anda bende Sol hemiparezi, Tip 2 Diyabet ve Yüksek Tansiyon var.)
1. Ben 2005 yılında engelli olarak emekli oldum.
2. Ne yapmam gerekli (Ehliyet için alınan rapora özür oranı yazılmıyor diye biliyorum)
3. Şu anda Ehliyet için girilen heyetlerde Engel % Oranı verilmiyor
Ne yapmam gerektiği konusunda Yardımcı olursanız sevinirim

@ALİ YILDIRIM,

Verilen rapora bir ay dolmadan itiraz ederseniz başka bir hastaneye yönlendirilirsiniz. O hastanenin verdiği raporu da beğenmezsseniz bir itiraz hakkınız daha var. Nisanda itiraz sonucu rapor aldım. %40 olan raporumu %24 verdiler. İtiraz edip başka şehirden %56 aldım bu sefer de iki yıl süreli verdiler. Yani süründürme politikası ve bir de hastanelere gelir kaynağı. Her hastaneye ayrı ayrı 1250 tl ödedim. Engelli parayı ağaçtan topluyor sanki.
Allah kolaylık versin rapor peşinde koşanlara.

Üst Alt