Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet ve araba için alacağım rapor önceki haklarımı etkiler mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Bülent Bey Merhabalar, bu konuda bende muallaktayım.. şuanda engelli statüsünde çalışıyorum ancak ehliyet ve araba için alacağım raporların en son rapor olacağı için geçerli rapor olacağını söylediler bu durumda alacağım rapor % 40 altına düşerse tüm haklarımdan mı olacağım ?

Schizophrenia
Ehliyet için engelli sağlık kurulu raporu değil sürücü olur raporu düzenlenir ve bu rapor engelli sağlık kurulu raporunu etkilemez.
Ancak engelli sağlık kurulu raporu formatında bir rapor alırsanız bu rapor öncekini hükümsüz kılar.

Ufukalp

evet ehliyet için öyle ama araba için alınacak rapor Engelli Sağlık Kurulu Raporu olacak bu durumda muhtemelen rapor oranı % 40'ın altına düşecektir bu da daha önceki raporu etkileyecektir deniliyor. Ehliyet için alınan rapor neden araba almak için de kullanılmıyor ve iki rapor neden birbirinden farklı, kafa kurcalayan sorular....

Bildiğiniz tüm kodları unutun ! 35,03 no'lu kod gibisi yok. ?!?

Şimdi soru şu; Bu raporla Ehliyet ve ÖTV indirimli araç alımı olur mu ?

xCHfYP.jpg

Schizophrenia

35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları olarak tanımlanmakta. Demek ki sağda ne kadar kontrol cihaz varsa (silecek vs.) onların yeri değişecek. Bu da özel düzenleme demektir. Otomatik viteste de 78 yerine 10.2 olamaz mıydı diye düşünüyorum. Topuz da sanırım eklenmiş. Bu şartlarda ÖTV istisnasından yararlanabiliyor olmanız gerekir diye düşünüyorum

hozgul

78: Sadece otomatik vites kullanır
10.02: Otomatik vites kullanır
bir fark varmı ki Hakan Bey

ama sordular bana, nasıl araç kullanıyorsunuz diye, bende otomatik vites kullanırken hiç zorlanmıyorum dedim, kararı böyle verdiler.

Schizophrenia

Maalesef bu kodları yazanlar meseleye hakim değiller. Normalde 78 kodu manuel araç kullanamayan herkese verilir. Ama 10.02 engellilik sebebiyle manuel vitesli araç kullanamayıp otomatik vites kullananlara verilir. Fakat bunun ayrımını kimse yapmadığı için bu iki koddan birini görseler onaylıyorlar.

hozgul
Bana öyle geliyor ki bu kodlarlar ÖTV indirimli araç alamayacağım çok zorluk çıkarıarlar gibime geliyor.. üç beş kişinin sorumsuz ve bilgi beceriksizliği.

Schizophrenia

Umarım öyle olmaz. Fakat bununla beraber diğer kodlar özel donanım sınıfındadır zaten.

Üst Alt