Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bununla ilgili çok fazla konu olduğunun farkındayım ancak çok farklı cümleler var dolayısıyla kafam karıştı
beyin kanamasına bağlı kısmi felç sıkıntısıyla mücadele ediyorum engelli raporu almak için heyete girdim ancak araç sürebilir süremez için herhangi bir başvurum olmadı bir yazıda heyetin gerekli tüm kodları yazdığı söyleniyordu ancak heyet de araç sürüp sürmeyeceğim konusunda herhangi bir şey konuşulmadı
farz edelim sürebilir dendi sonrasında ehliyet için nereye başvurucağım bir yazıda sgkya gidip bir kurula giriyorsunuz makina mühendisi de oluyormuş kurulda araçta herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağına karar veriliyor yazıyordu
hafta içi sgkya gidip işin aslını öğreneceğim ancak yinede sormak istedim ilginiz için teşekkür ederim
kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim ancak bu hastane süreci beni hastalığımdan daha çok yıprattı işini bilmeyen çalışanlar havasız insanı boğan depresyona ve sinire iten hastaneler vs vs..
engelli oranımı belirlemek için rapor çıkartalı 3 hafta olmak üzere bugün iş görememezlik oranını belirlemek için tekrardan hastanedeydim
ötv indiriminden yararlanmak için heyete girmeye gelenleri gördüm ötv mtv indiriminden yararlanmak istiyorum diye dilekçe doldurup heyete o şekilde başvurmak lazımmış ilk geldiğimde böyle bir şey söylenmedi
ancak bugün gelen herkeze görevli vezneye 200 tl öderseniz ötv mtv indiriminden de yararlanırsınız sonra tekrardan uğraşmazsınız dedi tabi burada kafam karıştı benim raporda oranım yüzde 58 ortopedik aracı kendim kullanmak istiyorum tekrardan heyete girip buna göre mi rapor çıkarmam lazım ilginiz için teşekkür ederim
beyin kanaması sonucu kısmi felç oluştu (sol taraf )sol elimde kısıtlılık var ancak ayağım daha iyi ötv ve mtv muafiyet raporu almak için müracaat ettim kendim sürmek istediğimden (samsunda ikamet ediyorum ) samsun gazi devlet hastanesine yönlendirildim haftada bir gün kurul toplanıyormuş makine mühendisi de bulunuyormuş kurulda
aile hekiminden sevk aldım beyin ve sinir cerrahına sevk verdi doktor tek el ile araç süremezsin diyerek sürücü olamazsın yazdıdolayısıyla kurula giremedim doktora söylenecek şey çok ancak saygım elvermiyor insanı bazen zorla şiddete sevk ediyorlar kurula yönlendirse de kurul senin durumun için özel tertibat yok dese bu kadar sinirlerim gerilmezdi ancak tek el ile araç kullanamazsın deyip vermiyorum diyerek konuyu kapatması canımı sıktı
çünkü çok daha kötü durumda olup rapor alanlar ve araç kullananlar biliyorum şimdi başka doktora muayene olacağım ancak bazı hastaneler bu durumu politika haline getiriyor ve her doktor aynı cevabı verebiliyor gerekirse başka şehre gidip imkanları zorlayacağım önerilere açığım ilginiz için teşekkür ederim(ayrıca hiç epilepsi nöbeti geçirmedim sol tarafımdaki kısıtlılık dışında hiç bir sağlık problemim yok
Başka hastanede başka bir uzmana muayene olun. sürücü olabilecek durumdaysanız, sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmanıza mani bir durum yoksa, insan evladı bir doktorla işinizi çözebilirsiniz.
2017 yılında geçirdiğim iş kazası sonucu sol tarafımda kısmi felç oluştu önceliği fizik tedaviye verdiğimden rapor ehliyet vb. işlemleri hep sonraya bıraktım 2018 mart ayında rapor ve ehliyet için ilk adımı attım bu süreci hem rehber hemde ön bilgi olması için biraz detaylı paylaşacağım.
kendimi 217 yılından rapor sürecine kadar geçen süreçte çok az engelli biri olarak gördüm bunun yerine ayağım kırık iyileşmesi için zamana ihtiyacım var dedim kendime bu mevcut durumumu yenmem noktasında bana çok faydalı oldu devletin sunduğu imkanlardan yararlanabilmek için rapor alma kararı aldım ancak bu konuda internetin çöp yığınından farkı yok çünkü yasalar devamlı değişiyor ve bilgi karmaşası var yasa sabit olmasına rağmen uygulamalar her ilde farklılık gösterebiliyor o yüzden öncelikli tavsiyem gerekli bilgileri yetkili mercilerden öğrenmek en en mantıklısı en basitinden ben tek sağlık raporunda tüm haklardan yararlanma imkanım olacağını düşünüyordum ki amaç engelli bir vatandaşa kolaylık sağlamak ise olması gereken bu olmalıydı ancak her hak için ayrı başvuru yapmak gerekiyormuş
yani malulen emekli olmak istiyorsanız sağlık kuruluna bu amaçla başvuru yapılmalı yada ötv indiriminden yararlanmak istiyorsanız sağlık kuruluna bunun için başvuru yapılmalı ben bunu bilmediğimden ilk başta engelli oranımı belirlemek için başvuruda bulundum oran belirlemek için başvurduğunuz her raporda doktor seçimine dikkat etmeniz faydalı olacaktır neden mi? ben sol elimi hiç kullanamıyorum sol ayağımda ise yürümeme destek olması için medikal aparat mevcut ayrıca baston olmadan yürüyemiyorum ( baston ile de en fazla 25 metre yürüyebiliyorum ancak ilk muayene olduğum doktor bunların hiç bitini dikkate almadı sadece ayağa kalk tamam otur diyerek işlemi tamamladı
doğal olarak rapor oranım düşük oldu bunu kendim uydurmuyorum çünkü iş görememezlik oranı belirlemek için başvuruda bulunduğumda aynı branşta başka doktora gittiğimde sol tarafımdaki spastiteyi ayağımdaki aparatı ve desteksiz yürüyemediğimi rapor kağıdına yazdı ve oranımı daha yüksek verdi. o yüzden doktor seçimi mağdur olmamanız için çok çnemli ötv mtv indiriminden yararlanabilmek için ayrı rapor başvurusunda bulunduğumda tekrardan muayene için doktorlara sevk edildim işim uzamasın diye sabah 7 de evden çıktım öğleye yakın muayene işlerini hallettim evrakları teslim etmek istediğimde siz aracı kendiniz kullanmak mı istiyorsunuz diye soruldu evet dediğimde o zaman biz rapor veremiyoruz şu hastaneye gideceksiniz cevabını almak çok can sıkıcıydı madem veremiyorsunuz sabahtan bu yana beni neden dolaştıyorsunuz desem de bir sonuç alamadım o yüzden aracı sizmi kullanacaksınız yada aileniz sizin üstünüze mi alacak bunu da belirterek rapor verip veremediklerini sorun benim gibi boş yere yıpranmayın(ayrıca 200 tl de para verdim )neyse sonrasında dedikleri hastaneye gittim haftada 2 gün bunun için kurul kuruluyormuş
tabiki farklı hastane olduğundan tüm muayeneleri tekrardan olmam gerekiyordu ancak ehliyetimi de değiştireceğimden öncesin de aile hekiminden bunun için sevk aldım velhasıl rapor için gerekli kağıt çıktı muayene için dolaşmaya başladım beyin ve sinir cerrahına geldim kendisi ayağa kalkıp muayene etme tenezzülünde dahi bulunmadan oturduğu yerden ne oldu ne için geldin gibi sorular sordu ehliyetimi değiştirmek istiyorum dediğimde ellerimi kullanıp kullanamadığımı sordu sol el parmaklarımı açamadığımı belirttim tek el ile araç süremezsin trafikte olmamalısın diyerek sürücü olamazsın yazıyordu ki kağıdı elinden aldım çünkü bu yorumunun ne tıbbi nede yasal dayanağı yok tamamen kibir ve ukalalık hatta mevcut yetkiyi kötüye kullanmak bu doktorun karaktersiz olduğunu anlayınca başka gün farklı doktora geldim kendisi epikriz filan istedi sonrasında tomografi çekip bakalım dedi ve onay verdi ki bir doktorunda yapması gereken budur tıbbi kaynaklara bakarak onay vermek yada vermemek nörolojiyede muayene olmalısın deyip bunu not düştü
sonrasında nöroloji doktoruna geçtim ilaç dökümanımı da istedi sonrasında eeg yönlendirdi ki olması gerekenler bu çünkü tıbbi yönden uygun olup olmadığıma bakması lazım eeg için 1 hafta sonraya gün aldım eeg çekindiğim gün beni eeg ye yönlendiren doktor yoktu başka doktora muayene olmam gerekti kendisi eeg temiz tomografi temiz nöbet geçirmemişsin ancak kontrol içinde olsa epilepsi ilacı kullanıyorsun bu şekilde sürücü belgesi alamazsın dedi ancak sonrasında bu senin ve diğer insanların iyiliği için yanlış anlama diye ekleyerek moralimin daha az bozulmasını sağlamaya çalıştı . o yüzden doktor seçimi çok çok önemli ardından araştırdığımda epilepsi ilacını bıraktıktan sonra nöbet geçirmeyen ve ilacı bırakmasının üzerinden 5 yıl geçen eeg vb. testler temiz çıkan hastalara ehliyet verilebileceğine dair bir yasa okudum bu noktada yapılacak birşey olmadığından ehliyet işini şimdilik sonlandırdım
ancak en başında şu şu ilacı kullanıyorsanız ehliyet alamazsın deyip beni o kadar yormasalar yıpratmasalar çok çok iyi olurdu hiç nöbet geçirmeyen birine kontrol amaçlıda olsa ilaç kullanıyor diye ehliyet verilmemesini doğru bulmadığımı belirtmek isterim bu mantıkla gittiğimizde şekeri ve tansiyonu olan insanlara da ehliyet verilmemeli çünkü normal bir insana göre kalp krizi geçirme riskleri çok daha fazla buda bir tehlike ayrıca yurt dışında ki epilepsi hastalarının çoğu araç kullanabilmekte aslında olay saygı ve eğitim ile alakalı umarım ülke ve millet olarak bir gün o noktaya gelebiliriz şimdi ailemin faydalanabilmesi için ötv mtv için tekrardan başvuru yapacağım bakalım yüzde 90 oran alabilecek miyim kendim için 3 tekerli scooter alıp işe o şekilde gitmeyi düşünüyorum çünkü bir şekilde hayata tutunmam lazım. okuduğunuz için teşekkürler sağlıklı günler
Arkadaşlar Allah engelli vatandaşlara yardım etsin İnşallah. Bu rapor ile ilgili konuda (ne raporu olursa olsun) gerek doktorların bulunduğu sağlık raporunun alımı esnasında, gerekse ehliyet kodlarının yazımı için oluşturulan sağlık kuruluna ve gerekse tüm işlerle ilgili Maliye de araç alımı ile ilgili işlerde bütün söz sahibi insanlar karşılarında talep sahibi engelli bir birey gördüğü zaman aynı öcü görmüş gibi oluyorlar. Sanki devlet onların, sanki ceplerinden para veriyorlar. Adamlar öyle katı bir yapıdaki seni karşılarında hakir görüyorlar. Engelli raporu deyince akılları çıkıyor ya....Yazıklar olsun tümüne.... Allah bunları ıslah etsin inşaallah
@alibel
Sizin şahsi alınganlığınız olabilir . Ben rapor alırken şahsi hiçbir sıkıntı, öcü gibi bakma falan yaşamadım. Gittim muayenemi oldum, soruları cevapladım çıktım.
Asıl sorun hakkettiğinden yada beklediğinden daha düşük değerlerde rapor sonucu çıkan vatandaşlar. Sizden önce böyle biri olsa komisyonu karıştırıp çıksa .. düşün yani. Ben komisyondan rapor alırken beklediği sonucu alamayan vatandaş doktorun peşinden çıkışarak koştu.
Doktorlar devletin belirlediği kriterler üzerinden raporları yazıyor, kimse ile bağlantıları yok ve ortak imza attıkları için hepsinin hemfikir olması lazım vs. Ellerinde geleni yapıyorlar ve sürekli karşılarına saçma sapan davranan kişiler çıkıyor
Allah hakkettiğinde fazlasını bekleyenleri islah etsin.
beyin kanamasına bağlı kısmi felç oluştu epilepsi teşhisi konulmadı ancak kontrol amaçlı ilaç kullanıyorum tüm testlerim temiz ancak ilaç kullandığımdan devlet hastanesinde engelli ehliyeti için rapor alamadım fizik tedavi görüyorum bu süreçte çok insan ile tanıştım benimle aynı durumda bir hasta ehliyetini değiştirdirdiğini söyledi ancak ötv indiriminden yararlanamamış özel hastaneden araç sürebilir raporu alıp ehliyeti yenilemiş normal otomatik vites araç alıp topuz taktırmış sinyal vb. şeyler topuzda hal böyle olunca aklıma takıldı tabi kendisine çok detay sormadım malum ülkemizde adamını bulunca her şey yapılıyor ben yaptığım her işin yasal olmasını istiyorum bu durumla ilgili bilgisi olan var mı?