Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet ve ehliyet raporunu ikametgahım dışındaki illerden alabilir miyim?

umetinn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
10
Herkese merhaba,

İstanbul'da ikamet etmekteyim Engelli raporum dahil tüm her şeyimi güncellemek istiyorum ve bunu kütüğüm olan Ordu'da yapmak istiyorum bunun için bir kaç sorum olacak. Bilgisi olan ve yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

1- Engelli raporumu güncellemek için Alo 182 veya internetten randevu alıp gideceğim. Bu doğru mudur ?

2- Ehliyetim eski tip B ehliyeti bunu da gitmişken güncellemek istiyorum dolayısıyla önce aile hekimine görünmem gerekecek işte burada ne yapacağımı bilmiyorum ikametimi memlekette ki eve aldırmam gerekiyor mu ? yoksa sadece e-nabız üzerinden aile hekimimi değiştirmem gerekiyor mu ?

3- Genel olarak bu işlemleri yapabilmem için ikametimi Orduya aldırmam gerekir mi ?

aynı soruların cevabını ben de merak ediyorum.

umetinn selam mesaj alanın dolu sana gönderilen mesajlar ulaşmamakta.birazını silip bana dönüş yaparmısın..

.... Güncel Soru ? Bilen yardımcı olabilir mi lütfen

umetinn

1. Doğrudur 182 veya MHRS üzerinden "Sağlık Kurulu Erişkin" polikliniğine randevu alıp gideceksin.

2. E-devlet üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu var onu dolduracaksın ve sonra Aile Hekimi' ne gideceksin. Gerekli görürse seni Uzman Hekim muayenesi için sevk edebilir.

3. Son kısımda ne yapacağını pek çözemedim. Şu an nerde yaşıyorsun gittin mi Ordu' ya bilmiyorum. Eğer gitmediysen İstanbul'da Aile Hekimi ile olan işlerini halledip sonra Engelli Raporunu Ordu' dan alabilirsin. Ordu' ya gittiysen zaten Aile Hekimini E-Nabız üzerinden değiştirip bütün işlemleri Ordu' dan halledebilirsin.

engelli raporu alırsınız ama ehliyet işinde aile hekimi lazım oda ikamete göre yapılıyor.

BnymnYldz Styric teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, içimi rahatlattınız. İstanbul da yaşıyorum fakat ikametim Ordu da haliyle bunların tamamını Ordu da yapabilirim verdiğiniz cevaplardan bunları anlıyorum tekrar teşekkür ederim

Aile hekimi hastaneye sevk edecek fakat şu hastaneye sevk diye yazacak mı? Yoksa yine bu iş için heyetten randevu alınırken istediğimiz şehirden randevu alabiliriz?

dreamfail

Aile hekimi sevk ederken şu hastane diye belirtmeyecek. Hastalığınız ile ilgili bölümü yazıp Uzman Hekim muayenesi gerekir kutucuğunu işaretleyip sevk kağıdını verecek. Siz o sevk ile istediğiniz hastaneye gidip ücret karşılığında uzman hekime muayene olup ehliyet raporunuzu alacaksınız.

Üst Alt