Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet ve ÖTV indirimi için ayrı ayrı mı rapor alacağım?

Gurkan_Karaoglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Forumları okumaktan iyice kafam karıştı affınıza sığınarak yeni konu açtım,

ben %76 engelliyim, engelli raporumda engelli kimlik kartı için yazıyor ötv indirimi değerlendirilmedi demekte, yani şuan ötv indirim hakkım yok.

sizlere sormak istediğim bazı sorular var bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim,

benim normal B sınıfı ehliyetim var yeni ehliyet için sağlık raporu almak istediğimde aile hekimim beni sağlık kuruluna sevk etti, kurul için randevu alıp gideceğim ancak kurula girdiğimde mevcuttaki raporum etkilenir mi ? ( aradığım hastanelerdekilerin bazıları etkilenir bazırları etkilemez dedi forumlarda bu şekilde bilgiler var kimi etkilenir kimi etkilenmez demekte )

ben şimdi tekrar kurula gireceğim için ötv indirimi içinde işlem yapmak istiyorum ehliyet için ayrı rapor ötv indirimi için ayrı rapor mu çıkacak ? şayet ayrı ayrı rapor çıkıyorsa mevcut raporum etkilenecek mi ? yoksa var olan rapor üzerinden ayrı bir değerlendirmemi yapılacak. buradaki süreç nasıl işliyor.

şayet mevcut raporum etkilenirse işimi kaybetme olasığım var, o yüzden burada nasıl bir yol izlemeliyim.

özel hastaneden sağlık raporu alabileceğimi biliyorum bu biraz illegal bir işlem olduğu için şuan tercih etmemeye çalışıyorum ama bir çözüm bulamazsam son çare olarak ötv indiriminden vazgeçip özel hastane tercihini kullanacağım.

Gurkan_Karaoglu ehliyet sağlık kurulu raporu ile engelli raporu ayrı senin engelli raporunu etkilemez fakat ehliyet komisyonundan sonra kısıtlama kodları alırsan araç almak istersen mecburen tekrar engelli heyetine girmen gerekecek çünkü ilk raporunda ötv yok bu nedenle tekrar girmen gerek ehliyet heyeti senin sadece kullanacağın araç için rapor verecek kısıtlama kodlarına göre araç kullanacaksın yada herhangi bir sorun görmeyecek normal sürücü olabilir diyecek 2 si çok farklı korkmanı gerektiren bir durum yok araç almak istiyorsan eğer heyette kısıtlama kodları verilirse engelli heyetinde kolaylık olacaktır raporda mutlaka tertibatlı araç kullanmalıdır yazmalı yoksa yine alamazsın

@Mümin Çelik yani ötv indirimi için yeniden heyete girdiğimde mevcut raporum etkilenir diye anlıyorum, yani iki sefer ayrı ayrı heyete girmem gerekiyor sanırım. ehliyet için ayrı ötv indirimi için ayrı

Evet ama dediğim gibi ehliyet için gireceğim heyet engelli raporunu etkilemez

Üst Alt