Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet yenileme kabusum bitmiyor!?

16Caner16

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
54
2022 yılından beri Nalet ettiğim sağlık kurumlar yüzünden ehliyet kabusu Bitmiyor !!!!

2022 yılında verilen istemediğim Engelli B raporun sürecin bitmesi için 2 yıl bekledim, 2024 yılında tekrar muayenelerden geçerek ilçe sağlık müdürlüğü'n vermiş olduğu sağlık raporuyla herşey düzene soktum hakkım olan temiz bir rapor aldım sadece 102 ticari kodu verdiler, hemen ilaveden A sınıfı motosiklet ehliyeti aldım sınavı başarıyla geçtim, ehliyete ilave olacak diye 3600TL harç bedelini bankaya ödedim, gel gelelim nüfus dairesineee

Nufüs dairesinden randevu alarak gittim, 2022 yılında il sağlık heyet kurulundan Engelli B sınıfı alıp, 2024 yılında ilçe sağlık müdürlüğü'nden tek hekimle nasıl normal B sınıfı aldın diye yapılan işlemden şüphelenip yenileme işlemini yapılamadı eski raporum için il sağlık müdürlüğü ile irtibata geçip araştıracaklarmış böyle bir hakları varmıdır !!!

Daha önceki gönderilerinde de farketmiştim. sadece 102 verilmesi ilginç. bana iki teker kısıtı da verildi. sorgulamadım.

Merhaba
Be ehliyetimi 2011 de aldım
Ozaman herhangi bir engelim yoktu
Şimdi ben tekrar engelli ehliyetimi almam gerekiyor teşekkür ediyorum cevap için

@Zübeyde Bostan,

Büyük geçmiş olsun.engeliniz nedir? 2011 yılında almış olduğunuz ehliyetinize engel olacak durumdami?

Zaten tüm ehliyetler 31 Temmuz 2025 tarihine kadar yenilenecek.

@16Caner16,

Ben motor ehliyetini 2018 de yenilerken doktor doktor dolaşmıştım. Göz, kulak, psikolog vs... baya doktor dolaşmıştım. Gözden göz ölçümü yapıldı ve işitme testine girdim hayatımda ilk defa. Sonra heyet toplandı. Heyet başkanı tüm doktorlara sormak istediğiniz soru var mı diye sordu. Kimseden ses çıkmayınca onaylandı. Aynı gün içinde sağlık raporunu almıştım.

Acaba tek doktor yerine sorun olmasa bile doktor doktor dolaşmanız mı lazımdı benim gibi aklıma o takıldı. Ondan mı kabul etmediler diye düşünüyorum.

A ve B sınıfı sürücü belgemi 2012 yılında aldım. Aktif olarak 2025 yılına kadar motorsiklet ve neredeyse hergün araba kullanıyorum. Ehliyet için sağlık raporu almak için psikiyatri uzmanına gittiğimde ticari araç ve motorsiklet kullanamayacağımı söyledi. Ama sürücü belgemi yenilediğimde sadece ticari araç kısıtlaması var. Bu durumda motorsiklet kullanabilirim değil mi?

Sanırım bu ehliyet mevzusunda en beter durumu ben yaşamaktayım sanırım !!!

Nüfus dairesi tarafından geri dönüş sağlandı, sonuç olarak il sağlık müdürlüğü ile Nüfus dairesi aralarında yazışma yaparak, 2009 yılında işitme ve ticari kullanamaz kodu yazılmıştı, buna ilaven yenileme kapsamında 2022 yılında Komisyonlarca Engelli B sınıfı ve bir dolusu alakası olmayan kodlar kararı olup, 2024 yılında tek hekimle sadece 102 kodu olmasından dolayı şüpheli duruma düşürülerek, mevcut olan 2024 tarihli raporum NVİ itiraz yoluyla sağlık kurulunca iptal edildi. ilaveden 02 işitme cihaz kodu olsa sorun olmayacaktı sanırım!

Acilen hastane sağlık kuruluna çağırılarak Herşey sarbaştan yeniden işlemlere başlıyoruz ! üstelik A sınıfı ehliyet sınıf sınavı başarıyla geçmişken !!!
Bu arada yönetmeliği tekrar tekrar okudum işitme engellilere yönelik iki teker araç kullanamaz maddesi geçmemekte!!!

Haksızlığın adeta zirvesini yaşıyorum !!!

@16Caner16, umarım sevindirici cevap alırsın. ben de takipteyim. sen yapabilirsen ben de deneyeceğim (y)
Benim neden yapmadığımı soracak olursanız. Bende henüz a ehliyet yok. Boşuna kursa para da vermiyim

Son düzenleme:
Üst Alt