Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet yenileme, yeni rapor ve sahip olunabilecek araç sayısı!?

arizona

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
27
Merhaba
Ehliyet yenilemem gerekiyor.
2018 yılında aldıgım Engelli raporumda ehliyet ve araba ile alakalı madde olmadıgı için sanırım yeniden heyete girecegim.

Burada alacagım yeni rapor oranı benim hali hazırdaki sürekli olan raporumu etkilermi ? Çünkü emekli oldum ve raporum (58%) sürekli.

Ehliyet için özel tertibatlı kullanabilir yada otomatik araba kullanabilir raporu aldıktan sonra Ötv indiriminden yararlanıp yeni araba aldıktan sonra,hali hazırdaki mevcut şirket arabasını yada kendi eski arabamı özel tertibat takıp kullanmaya devam edebilirmiyim ?

Yani ötv indirimi ile araba aldıktan sonra başka bir araç sahibi olabilirmiyim ? Sahip olunabilecek araç sayısında sınırlama varmı ? Ötv indirimi ile 1 araba , digeri sahip oldugum 2.el araba yada şirket arabası vb.

En son özel tertibatlı araçlar 3. derece yakınlara kadar kulllanabiliyordu ? O madde halen daha geçerli değilmi ?

Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler

Ehliyet yenileme 2022 aralık ayına kadar uzatıldı.Ehliyet değişiminde engelliler devlet hastanesınde heyete gırıyor.Uzun bir maraton.Sadece ehliyet değişiyor arabada bir işlem yapılmıyor.200 lıradaa para alıyorlar.Engelli olmayanlar ise özel hastaneden 2 saatte 60 lıraya roporu cıkartabılıyor.

teşekkür ederim
diger sorular hakkında yardımcı olabilecek varmı ?

merhaba benimde sag bacaktan bilege kadar opr protez ve platin var
Pazartesi günü kurula girecegim.Bugun aile hekiminden sevk aldım.Goz , ortopedi ve nuroloji poliniklerine gidecegim
Baska doldurmam gereken evrak varmi ? Acikcasi is durumundan otomatik vites cok iyi olur.Gittigim yerlerde araba kiralamasi felan yapiyorum.Ama ozel tertibatli verirse (ki buyuk ihtimal boyle verecekler ) itiraz vb hakkim olurmu ?

Kurula girmeden once yapmam gereken yada rapora kesin eklenmesi gereken not varmi ? Eski mesajlarda arkadaslar yazmis hareket ettirici tertibat vb.
tesekkurler

arizona
engelli raporunda ötv ile ilgili ibare yoksa yeniden heyet raporu gerekiyor. yani maliyeden alınan cevaplar o yönde. heyet raporu çok zor değil ben sabah kurula gittim öğleden sonra rapor çıktı. tabi hastanede çalışıyor olduğum için randevu vs olmadı onun da etkisi oldu ama her türü bir veya iki günde kurul işi biter.

ehliyet için olan uzun sürüyor. önce aile hekimine gidiyosun o seni ilgili uzmana sevk ediyor. uzman da kurula sevk ediyor. kurula sen götürüyorsun veya hastane yolluyor uzmanın raporunu. tabi şimdi e rapor olmuş basılı kağıt artık kalktı galiba. kurula sevk raporu gidince banai üç hafta sonra sms geldi şu gün kurula gelin diye. gidip kurula girdim aynı gün orda sonucu veriyorlar. sonra nüfustan yeni ehliyet alıyorsun. ehliyet süreci 1 ay sürdüama gözün korkmasın sadece bekliyorsun yani bir işle uğraşmıyorsun. heyet de 2 gün sürer. ama dahili hastalığın vs var da kan tahlili vs istenirse onlar uzun sürede çıkabilir benden tahlil röntgen vs istenmediği için eski rapora istinaden işlem yapıldı o yüzden 1 günde bitti.

tertibat konusunda ilgili tertibatı taktığın her aracı sürersin ama şirket aracı TİCARİ OLDUĞU İÇİN KULLANMAN YASAL OLMAZ. engelli ehliyetlerine 102 kodu işleniyor genelde. işlemediği durum var mı bilmiyorum ama 102 kodu olunca ticari araç süremezsin.
ama istersen adına 10 tane araç olsun sorun değil. gerekli tertibat arabanda olsun yeterli.

adına kayıtlı ötv siz alacağın arabayı kan bağı olan yakınların kullanıyor. ikinci el alırsan herkes kullanabilir.
yeni rapor da engellilik oranın düşerse geçerli olan artık o olacağı için eski oran geçersiz kalıyor. %40 'ın altına inme durumu vs varsa onu da göz önünde bulundur. ötv den faydalanacağım derken emekli maaşını yakabilirsin.

aile hekiminden sevk aldım .Sadece göz -ortopedi ve nüroloji muayenesi istediler. Engelli raporunda ise girmediğim doktor kalmamıştı nerdeyse.
Sonuçta bu iki rapor birbirindne farklı sonuc çıkaracagı için engelli raporuna etki etmez diye düşünüyorum.

Hocam heyet raporum ötv ind. Yararlanır hertürlü engelli hakkından yararlanır özel tertibatlı araç gerekir ibaresi var kararda il sağlık kuruluna uzman dok. Aynı ibareli sevk aldım kurul kararı bana 2nci grup şöför olur ve 47 kod verdi bununla ötv indirimli sıfır araç alabilir miyim 4 ayrı galeriye sordum bilen yok

arizona o aldığın rapor engelli raporu değil zaten. üç doktorun muayenen edip verdiği rapor ehliyet raporu. onu il müdürlüğündeki ehliyet kurulundan sonra nüfus müdürlüğü senden alacak. ayrıca bir de 200 tl verip heyet raporu çıkaracaksın. engelli raporu o olacak engel oranın ötv li araç vs yazdığı rapor
@Hüseyin oskay 2. grup sürücü raporun varsa engelli b sınıfı ehliyet alamazsın haliyle ötv li araç alamazsın.

fatih_123

Benim sürekli engelli raporum var, 2. kez almak için basvuru yapmadım. Sadece ehliyet için basvuru yaptım.
Ehliyet için 3 tane doktor görecek.Ehliyet için basvursam bile engelli eski raporunudamı yenilemek gerekiyor ?

arizona

sürekli raporunda ötv ile ilgili otomatik vitesli tertibatlı araç vs ibare yoksa onu da yenilemen lazım. senin alacağın 3 hekimli rapor sadece ehliyet için geçerli. sürekli engelli raporu ehliyet için değil ötv indirimli araç almak için lazım olacak

Benimde kafama takılan bir sorudur;

Emekli olduktan sonra ötv için yeni rapor çıkartmak ve bu rapor %40 altında kalması durumunda emeklilik raporun iptal yada yenileme talep edilirmi.Günümüzde bir çok emekli tekrar hastanelere çağrılıyor.Yani burada ötv yada ehliyet raporları emekli raporu için risk oluşturuyormu ?

fatih_123
Fatih cevaplarin icin tesekkurler.

2018 yilinda engelli raporu almak icin dilekce verdigimde ötv indirimi almak istiyorum diye yazmama ragmen , raporda belirtilmemisti.Bana soylenen ötv icin daha sonra ehliyet degisince rapor alinacagiydi.

arizona
işi bilmiyorlar yanlış yönlendiriyorlar. raporda ötv değerlendirmesi yoksa vergi dairesi malesef raporu kabul etmeyecektir. herhangi bir devlet veya eğitim araştırma hastanesine gidip tekrardan heyet raporuna başvuru yap. zaten şimdi raporlar edevlete yükleniyor hepsi tek tip oldu. #sadece hareket ettirici aksamında özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir# yazacaklar

merhaba herkese
bugun il saglik kuruluna girdim

102
78
25.08
20.03 kullanim kodlu
Engelli B sinifi ehliyet sonucu cikti.

arizona

Son durum nedir. Eski sağlık raporunuzu değiştirdiniz mi? ÖTV indiriminden faydalanabildiniz mi

mütebessim

Eski raporum (Genel sürekli engelli raporum) devam ediyor.Onunla ilgili hiçbir işlem yapmadım .Sadece ehliyet için komisyona girdiğim zaman heyetteki doktorlar görmek istediler.

Ötv indirimi için henüz bir yere başvurmadım.

Üst Alt