Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyete yazılan kısıtlılık kodlarının hepsini yaptırmak zorunda mıyız?

findox85

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, bende yeni sürücü belgesi raporu aldım kısıt kodlarında;

47. İki tekerlekliaraç kullanamaz,102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç
kullanamaz,10.02Otomatik vites ,10.04 Uyarlanmış vites kolu,20.09 Uyarlanmış park freni ,35.02
Direksiyonubırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları,35.03 Direksiyondan sol eliçekmeden
kullanılabilenkontrol cihazları ,40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz,direksiyon
çatalı vb.),40.14. Tek elle/kollaişletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi

Bu şekilde destan yazıldı. Bunların hepsini yaptırmak mı gerekiyor ve nasıl oluyor yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Evet tüm kodların yapılması gerekiyor. Topuz vs. sonradan çıkarılabilir ama aracı kullanmanızı engelleyecek diğer donanımlar için proje çizilerek uygulanıyor. Tertibat yaptıracağınız firma ya da araç bayileri detaylı bilgileri verir.

[FONT=sans-serif]20.09 Uyarlanmış park freni ne oluyor anlamadım.
bnm ehliyete de yazmışlar.[/FONT]

KKELEBEKK hmm merhaba bende her iki ayakta Pes cavus +uyku apnesi+ITP+trigliserid yüksekliği ve hipertansiyon var heyete girdim işlemler tamam ama ÖTV den de yararlanmak istedim Engelli ehliyet için İlçe sağlık kuruluna sevk edecekler sizce Pes Cavustan ÖTV indirimi alabilirmiyim normal B ehliyetim var ama Uyku apnesi sorun olurmu ehliyet iptal falan durumları olabilir mi? Yoksa hiç uğraşmamak en doğrusumu? Kendi kendimizi ele vermek mi olur kararsızım bilginiz varsa dönerseniz sevinirim

efe0606 Elektronik park freni varsa bunun yapılması gerekmiyormuş, yoksa el freni daha kolay çekmek için aparat yapılacaktır

Üst Alt