Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyeti değiştirmek için alacağım yeni rapor önceki raporu etkiler mi?

adegerli33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Var olan B sınıfı ehliyetimi Engelli ehliyeti ile değiştirmek için rapor alacağım bu rapor,

şuanda vergi indiriminden faydalandığım rapora bir etkisi olur mu? Nasıl bir yol izleme leyim? Aktif raporum %52 Ortopedik (Sol ayak),

Teşekkürler.

adegerli33

Ehliyet raporu engelli sağlık kurulu raporu değildir. Dolayısı ile hiç bir ilgisi de yoktur.

OturanBoğa
Peki ehliyet için engelli raporu aldım diyelim.
Ötv indirimi hangi rapor üzerinden olur.

Şimdi yeni sistemde zannedersem ehliyet için alınan raporda oranda veriyorlar.

düşük çıkma olasılığı var bir doktor diğerini tutmuyor. önceki rapora etkisi olur mu acaba bunu tecrübe eden birisi yok mudur?

Durup dururken evdeki bulgurdan olmayalım bu sorunun cevabını nereden bulabiliriz.

Arkadaş bende merak ediyorum bu konuyu.biraz daha bekle bence bende bekliyorum elimdekindende olmiyayim diye

Gecen bir yaziyi okudum forumda ehliyet için hastaneye gitmiş rapor düşük vermişler emekliymiş nazil olduysa kontrol istemişler çelişkili gelmiş raporla eskişehirde ama

adegerli33

Ehliyet için alınan raporda oran yazmaz.
Araç alımı içinse engelli sağlık kurulu raporu gerekir. Oran olur ve düşük olursa diğer hakları olumsuz etkiler.

Oturan boğa biz normal ehliyet olsa yani özürlü olmayan.raporda olsa vergi indirimi için kullanilmiş rapor ÖTV den yararlanilirmi tşk güzel bilgilerinize

refaz

Araç alımında kullanılacak raporda "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi olmalı. Bunun dışındaki engelli sağlık kurul raporu hiç bir işe yaramaz

2 sene önce rapor aldım h sinifi ehliyet alabilir.otomatik vitesli araç kullanabilir yazisi var.doktora yazdirmistim benim donanım kullanmama gerek yok.bu rapor olmazmi

OturanBoğa
Benim oranlı sağlık kurulu raporu nda
Sadece durum bildirir raporu ibaresi var.
Oranda 61 sürekli.
Birde ondan sınra 2014 de aldığım h sınıfı ehliyet alır. Otomatik vites araç kullanır. İbareli ayrı bir raporum daha var oransız.
Şimdi engelli ehliyetimi alırsam indirimden bu şekilde faydalanabilirmiyim.

@adegerli33 artık engelli ehliyeti ayrımı kalmadı. H sınıfı olanlar da değişiyor ve B sınıfı ehliyet alınıyor ve üzerinde kod yazılı.

Kullanbileceğin araçlar ve kullanamayacağın araçlar için kodlar mevcut 102. 78. gibi. Aparat lazımsa onların da kodları ayrı

inzibat
ehliyet meselesini biliyoruz orada sıkıntı yok konuyu baştan okursan anlayabilirsin.
Teşekkürler.

adegerli33
Ehliyet Raporun ÖTV indirimine faydası olmuyor. Elimde yeni aldığım ehliyet raporum var ve geçen hafta görüştüm ÖTV den faydalanamadım.

Araba ehliyetlerinde durum böyle de bende maxi scooter var ehliyeti aldığımda engelli değildim. 2012 de rahatsızlandım 2013 te rapor aldım. Aktif olarak motor kullanıyorum. Yıllık izinde ege- akdeniz, konya ve adana'ya gittim geldim.Bursa, kütahya, eksişehir, çanakkale, tekirdağada gittm geldim. İstanbul içi de aktif olarak kullanıyorum hergün olmasa da işe gidip geldiğim zamanlarda oluyor. Kullanma konusunda en ufak bir sorunum yok. Ehliyeti yenileyince engelli raporuna bir sorun teşkil etmez umarım. Dün doktoru aradım. Aile hekiminden sonra hastaneye gel dedi. Heyete gireceksin orası karar verecek dedi. Kararda kullanamaz gibi bir ibare çıkması mümkün müdür? OturanBoğa

heyete motorlagit kaskı da koluna tak tam teçhizatli olursan adam diyecek bu kullanıyor nasıl buna kullanamaz veriyim ;)

Merhaba bu konu hakkında değişen bir şey yok değil mi engelli olarak ehliyete başvurduğumuzda mevcut raporumuz etkilenmiyor değil mi?

eMeL_eMeL
Sürücü olur raporu, bir sağlık kurulu raporu değildir, oran da yazmaz, sadece sürücülük yeterliliği, kısıtlama ve özel tertibatlar yönünden değerlendirilir. O yüzden de engelli sağlık kurulu raporunuza bir etkisi yoktur.

Üst Alt