Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyeti engelli ehliyetine çevirmeden kullanmak suç mu olur?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba bn 2015 de B sınıfı ehliyet aldım engelim vardı ama bu zamana kadar umursayıp kabullenemediğim için rapor falan almamıştım normal sağlık raporu ile almıştım ehliyetimi ve 2017 Kasım ayında %47 oranında rapor aldım sorum şu : ben bu ehliyeti normal kullanmaya devam edebilir miyim yoksa sonradan rapor alıp engelli olduğum için yeni bi işlem yaptırmak mı gerekiyor ehliyet için bilgilendirirseniz sevinirim

işitme kayıbı olanlar normal B sınıfı ehliyet alırlar, sadece araçlarının arka kısmında işitme engelli olduğuna dair bir özel sticker yaptırmak zorundalar ve ayrıca ilave bir kaç dikiz aynası olmak zorundadır.

Tam olarak emin değilim ama mutlaka işitme engeliniz ile alakalı ehliyette bir kod vardır, onun işletilmesi gerekir diye düşünüyorum.

UZAKLAR

Tmm tesekkur ederim İlgi ve cevap için arastrmadm geniş çaplı bn konuyu emniyet e falan sorarım

Var olan raporumla ehliyet yenileyip ötv’siz araç alabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba uzun bir aradan sonra tekrar buradayım bi sorum olacak aydınlatırsanız sevinirim bu KDV ve ötv raporum da işaretli değil benim biraz rapor alışım sıkıntılı olmuştu zaten sorum şu kdv ve ötv indirimi indirimi için ortopedik engeli mi olması lazım yoksa ortopedik engelli olmak mtv için mi şarttı raporum da işaretli değil yeni sistem var mı nu konuda nasıl yol izlemem lazım benim için KDV ötv önemli (işitme engelliyim)

2. Sorum şu ben engelli raporu almadan evvel ehliyet aldım normal bir şekilde engelim doğuştan lakin yol göstericim olmadığı için engelli raporu işleri hakkında bilgim yoktu haliyle duymamıştım bile.. Sorum şu ehliyeti rapordan önce aldığım için ehliyeti de daha yenilemesini yapmadığım için soruyorum ehliyete engeli işletip işlettirmemem bi sıkıntı çıkarır mı ne yapmalıyım

1- ÖTV den muaf olmak için mutlaka bedensel bir engele sahip olmanız şart nedir el,kol,ayak,bacak bunlardan herhangi birinin fonksiyonu olmaması lazım...ötv siz araç alımında KDV indirimi uygulaması yok sadece ÖTV var ne yazık ki işitme engelliler yararlanamıyor...

2-Bu soru çok sorulur spesifi,k bir engel varsa Allah korusun ölümlü ya da yaralanmalı bir kaza yapsanız sigorta şirketleri sizin bir açığınızı bulma durumu olduğundan tazminat vermemek için engelinizi bahane edebilir.

o sebeple şiddetle ehliyetinizi engelinize uygun kodlar ile güncelleyin sorun yaşamayın.

marto1

Teşekkür ederim bilgi için ehliyet yenileme için rapor isterlerse raporuma bişey olmaz dimi oran yükselmesi veya düşmesi gibi sonuçta ehliyet yenileme için bide şunu soracağım aile hekimliğine mi gitmem lazım yoksaa onun için de mi heyete gitmem lazım aydınlatır mısınız

18 yaşımda aldığım ehliyeti kullanıyorum. 26 yaşımda engelli oldum ve ehliyetimi hâlâ değiştirmedim. Prosedür kurallarına uymak lazım bir kaza esnasında haklı iken haksız duruma düşmemek için ehliyeti yenilemek gerekiyor.

Heyetle bir işiniz yok....

Aile hekimi sizi X devlet hastanesine sevk eder orda 2 yada 3 doktorluk bir durumunuz olur kontrol edilir size vereceği raporda oran olmuyor...(2020 de bu yollardan geçtim)
1ci grup sürücü olur der altında kulakla ilgili muayene yazar ama muhtemelen ticari araç kullanamaz kısıtı gelir..elinizdeki raporla önce nufus müdürlüğünden randevu alın ve ehliyeti yenileme işlemlerine başlayın eski ehliyet varsa değişim ücreti 270 tl di sanırım yılbaşşında 350 tl olacak işleminizi hızlı halldende zm yemeyin.

detay aşağıda linkte yazıyor;
https://yesiltepepoliklinigi.com/eh...de,grup sürücü olur ' alanını işaretleyebilir.

Bir de extra koisyon olayı var ama bu sizi bağlamaz orası direkt ortopğedik engelliler içindir

neden suç olsun ki bende engelliyim B sınıfı ehliyetim var normal araç kullanıyorum bütün engellilerin alnında engelli diye yazmıyor ki ....

POWER_
Engelin durumu belirler bunu. Mesela ortopedik bir engel varsa belirtmek gerekiyor çünkü ona göre aracın dizayn edilmesi gerekebilir. En basitinden gözlük kullanan insanın ehliyetinde "gözlük kodu" bulunur.

Yanlış hatırlamıyorsam sara hastalığınız vardı. Zaten siz onu kaydettirirseniz elinizden ehliyetin alınma oranı çok yüksek. Hiç araç kullanırken polis kontrolüne denk geldiniz mi?

GaribanÖğretmen

tabiki kontrole çok den geldim..
ayrıca gözlük de kullanıyorum ehliyette kullandığı cihaz protez kısmında gözlük yada lens yazıyor...

Ortapedik engel yoksa mesela lenfoma yüzde 80 veriliyor kalp ile beraber yüzde 90 olduğunda ÖTV indirimi şahsınıza verilmez mi v

Üst Alt