Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyeti yenilerken iç hastalıklar eklenmeli mi?

Danua.

Üye
Konular
106
Reaksiyonlar
2
Daha önce aldığım ehliyet raporunda Gaz ve fren solda otomatik viteste sürücü olur şeklinde ibare vardı raporda o zaman sadece sag ayak ve göz muayenesi yapıldı , şimdi ehliyet yenilemek için rapor alırken iç organlarda (böbrek , mide vb.) oluşan hastalıkları da belirtmek zorunda mıyım yoksa hiç karıştırmayayım mı ?
Daha önce emekli olurken bunları da söylemiştim.

Sevgili kardeşim ehliyet yenileme konusunda benim açtığım forum konularını bulup okumanı tavsiye ederim. O forum başlıklarında A''dan Z'ye yaşadığım her şeyi üşenmeden en ince noktasına kadar anlattım.
Şu kadarını söyleyeyim. Bende kalp+şeker+tansiyon var. Bundan ötürü kendi irademle, kimse zorlamadan dahiliye ve kalp bölümlerinde muayene oldum. Aile hekimim bile ehliyet yenileme işlemlerine başlamadan önce"bu bölümlerde muayene olacaksın" demedi. Kalpçi "kalp hastalığı ve stend takılı olması araba kullanmaya engel teşkil etmezâ" demişti. Nitekim kalp ve dahiliyeden kimse beni muayene etmedi, kalp+şeker+tansiyon rahatsızlıklarımı sorgulamadı. Yani bu iki branşa gidip muayene olmak için haybeye para vermişim. (ben özel hastaneye gitmiş idim)
Durum bu şekilde.
Selametle

Kişisel Sağlık Bilgi Formunu ehliyet yenilemek için dolduracağım. Sorunum sağ bacağımdan .Bu forumu doldururken araba kullanmamı engellemiyecek olan diğer rahatsızlıklarımı da yazmalımıyım (ülseratif kolit ,vb.).
Daha önce emekli olurken %75 oran ile emekli oldum.
Şimdi ehliyeti yenilemek için alacağım raporda oran yazacak mı , eğer tüm hastalıkları yazmaz isem oran düşerse emeklilik sorun olur mu ?
Ehliyet Yenileme Raporu için fotoğraf isteniyor mu ?

Sevgili kardeşim bende de reflü vardı geçti hamdolsun. Ama kalp rahatsızlığı, tansiyon ve şeker var. Gözlük de kullanıyorum. Benim ayak ise sol taraftan felç. Yani ben otomatik vites kullanıyorum, kullanmak zorundayım. Sağlık bilgi formunu doldururken her şeyi yazdım hiç bir şey saklamadım. Özel hastaneye rapor almaya gittiğimde "madem bu hastalıklar da var o zaman kardioloji ve dahiliyeye de gözükmeniz gerekir" dedi danışmadaki bayan.
Ortopedi haricinde bu iki bölüme de uğrayıp "sürücü olmasında sakınca yoktur" şerhini aldım.
Aldım almasına da komisyonda kimse benden bunları sormadı.
Bilginiz olsun.
Selametle.

Üst Alt