Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyeti yenileyeceğim. Ne yapmalıyım, nasıl bir ibare olmalı?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
2 ay sonra tertibatlı aracımın 5 yılı dolmaktadır. Yeni araç aldıktan 3-5 ay sonra yeni çipli ehliyete mecbur geçiş yapacağımızdan yeni ehliyetten alırken sadece otomatik vitesli araç sürebilir diye rapor değişse sonradan bir engel önümüze çıkar mı

Yeni indirimli araç alırken yeni ehliyet çıkarmak zorunlu mu. Benim ehliyetim eski raporum var. Son durum nasıl?

Bende merak ediyorum bunu, sonuçta 2020 ye kadar geçerliliği var. Bu dönemlerde eski ehliyetle ötv indirimli araç alanlar varsa bilgilendirirse seviniriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini burada paylaşırlarsa çok iyi olur.

Aslında evet mevcut ehliyetler 2020 yılı sonuna kadar geçerlidir, aracınız sadece otomatik vites olacaksa sorun olmamakta, sorun çıkarsalar dahi ısrarcı olunduğunda düzeltilmektedir.
Ancak otomatik vites haricinde araçta tertibat olacaksa TSE nedense mutlaka yeni ehliyeti şart koşuyor ve sorun orada çıkıyor.

Ben de 2016 yılında h sınıfı ehliyetimi değiştirmek zorunda kaldım. O zaman tescile emniyet trafik şube bakıyordu. H sınıfı ehliyetimde özel tertibatı araç kullanır yazmıyor dedi. Yazdır aracı Tescil yaparım dedi. Ben de h ehliyetimi yeni kodlu ehliyete değiştirdim. Aracı aldıktan hemen sonra Tertibat yaptırdım sonra plan proje çizdirdim sonra muayene yaptırdım..yeni ehliyetimi vergi dairesine ibraz etmedim henüz.

Yeni yönetmelikte araçta özel Tertibat la ehliyetteki kodun uyumlu olması gerekiyor uygun olmazsa ötv istisnası dan da yararlanamıyorsun. Saçma sapan durumlar işte.

Yeni araç alırken yeni ehliyet almak zorunlu. Ben şimdi yeni çıkartıyorum

Adım Adım H sınıfı ehliyetini yenileme

1- Aile Hekimine gidip muhayene olup ilgili uzman doktora yolluyor.
2- MHS randevu sisteminden randevu alıp ilgili doktor veya doktorlara gidiyorsunuz.(Eğer ehliyet için girişte derseniz 50 TL doktor başı alıyorlar).
3- İl Sağlık Müdürlüğüne evrakları verip komisyonun gününü öğreniyorsunuz.
4- Komisyondan 2 gün sonra rapor çıkıyor ve herhangi nufüs dairesinden ehliyetinizi alabiliyorsunuz.

Toplam Maliyet:
20 TL 4 Biyometrik resim
15 TL Kart ücreti o kadar.

10.02 ve 32.01 kodlarını verdiler. bu arada.

Üst Alt