Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyeti zamanında yenileyemezsem geçerliliğini yitirir mi?

Danua.

Üye
Konular
106
Reaksiyonlar
2
2003 yılında aldığım ehliyeti verilen süre içinde yenileyemez isem ehliyetim iptal mi olur ?

Eski sürücü belgelerinin değiştirilmesiyle ilgili geçtiğimiz aylarda önemli bir gelişme yaşandı. Yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilme süresi 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldı.
Kaynak Hürriyet Gazetesi.

Ehliyet yenilemek için alınan rapor ile ehliyeti yeniledikten sonra aynı rapor ile araç alımına başvura bilirmiyim ?

31 aralık sondur haberiniz olsun o tarihe kadar yenilemezseniz şayet ehliyet hem iptal olur hemde para cezası vardır....
Danua.

hayır her ikisi farklı raporlar ...
eğer engelli arabası almak istyorsanız engelli raporu alacaksınız...

Lütfen yanlış bilgi vermeyin Ehliyet yenilendiği zaman kurul kod numaralarını yazıp ona göre araç alımı yapılabiliyor yeniden araç almak için rapor almanıza gerek yok Ehliyet i yenileyeceğiniz zaman aile hekimi rahatsızlığınızın branşına göre hastaneye sevk yapıyor eğer kurula gerek görürse kurul size kodlarınızı yazıyor yeniden komple Ehliyet raporu almayın var olan rapor unuz etkilenebilir

ozmuşlu
o tarıhe kadar ehlıyetını yenılemeyenlerın ceza almasını anlıyamadım
yakınımında ehlıyetını yenılemesı ıcın ısrar edılsede sallıyor benım arabam yok dıye
aceba bu haldede ceza varmıdır
olur olmaz ceza ıslerı herkesı tırstırıyor:(

Süre uzar gibi geliyor bana o yüzden bende sallıyorum .

Süre sonu bu yılın sonu. Değiştirmeyenler eski ve vadesi geçmiş ehliyet ile araç sürerken trafik ekiplerine yakalandıklarında ceremesine katlanacaklar. Ama kanaatimce araç kullanmayan kişilerin ehliyetlerini yenilememeleri durumunda otomatikman cezai işleme maruz kalmaları akla ve mantığa aykırı olsa gerek.
Selametle.

Sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda bir tüyo alıp almadıklarını hem nüfus md.deki memura hem de komisyon müracaatımı yaparken oradaki ilgili memur arkadaşa sorduğumda ++UZATMA İLE İLGİLİ HİÇ BİR OLUMLU GÖRÜŞ YOK++ cevabını almıştım. Yeri geldiği için aktarayım bunu. Selametle.

sokrates

valla sallıyon sallıyon da bu işler git gide daha zorlaşıyor haberin olsun....

eskiden özel hastane bile .çok rahat veriyordu ehliyet raporunu ama şimdi onlar bile bin dereden sus getiriyor ben 15 gün önce 600 liraya özelden aldım oda araya adam koyarak haberin olsun....

@ozmuşlu bana da sanki doğru dürüst kimsenin ehliyetini yenilettiği falan yok gibi geliyor mecbur uzatırlar bu durumda diye düşünüyorum kaç kişi yeniletmiş olabilir ki genele vurunca ehliyet konusunu seçimden sonraya sallasalar ne iyi olur .

sokrates

bence yanlış düşünüyon .... hem öyle olsa bile ne yazar ki bunun kaçısı yok elinde sonunda yeniletecen ehliyet bu boru değil...

ozmuşlu özele gitsek ne isteniyor yanımızda fotoğraf falan ya da istenen başka bir şey var mı ?

sokrates

şimdi hastalığın nedir bilmiyorum ama nacizane tavsiyem önce ilgili bölüme doktora git ön görüşme yap derdini anlat böyle böyle hastalığım var kayıt açtırsam para yatırsam ehliyet yenileme için rapor verirmisiniz de okey derse git hemen parayı yatır muayene ol çık bu kadar fotroğrafa felan gerek yok doktorun yazdığı rapor otomatik nüfusun sistemine düşüyor zaten...

GRAHAM BELL
Aracı yoksa polis niye sorsun ki yaya iken ehliyet sormayacağı için yenilemesin tabi ama o yakınınız ileriki zamanlarda aracı olupta eski ehliyet ile belirtilen tarih geçtiğinde de niye ceza yedimi ehliyetime el koydular diye ağlamayacak. Kapiş !? :D

Konuyu açanda saçma soru sormuş: Yenilemezsen geçerliliğini yititir tabi ne olacak başka ? keyiften mi yeni ehliyete geçiliyor. Yitirmez desek kullanmaya devam edecek mi merak ediyorum. :D

Aracı yoksa polis niye sorsun ki yaya iken ehliyet sormayacağı için yenilemesin tabi ama o yakınınız ileriki zamanlarda aracı olupta eski ehliyet ile belirtilen tarih geçtiğinde de niye ceza yedimi ehliyetime el koydular diye ağlamayacak. Kapiş !? :D

Konuyu açanda saçma soru sormuş: Yenilemezsen geçerliliğini yititir tabi ne olacak başka ? keyiften mi yeni ehliyete geçiliyor. Yitirmez desek kullanmaya devam edecek mi merak ediyorum. :D
aynen valla:eek:
gecersız olunca dusunulecek bır mevzu
ıs guc derken zaman ıcınde dıye savsaklıyor.

Konuyu açan saçma soru sormamış.
Konuyu açan 2023 yılının ortasında ehliyet yenilemeye kalksa yok kardeşim senin ehliyet iptal oldu sil baştan kursa gidip yeni ehliyet alman gerekiyor derler mi bak işte o zaman ehliyet geçerliliğini yitirmiş olur. :)

ozmuşlu benim rahatsızlık psikolojik hiçbir şey söylemesem olmuyor mu nereden bilecekler ki ?

Üst Alt