Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim kontrol şartı ile verildi. İlk defa ehliyet alır gibi mi işlem yapacağım?

alonemisin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
12
Selamlar,

EngelliB5 yılda 1 kez göz kontrol şartıyla bulanan ehliyetim mevcut. Ehliyet geçerlilik süresi 10 sene ama 5 yılda bir kez göz kontrol şartı ibaresi bulunuyor.

İl sağlık müdürlüğünü aradım ve yeniden ehliyet alır gibi işlem yapmam gerektiğini söyledi. Açıkçası bu biraz saçma geldi 10 senelik verilen ehliyetin 5 senede bir kez göz kontrol muayenesi için niye bütün bölümleri gezip tekrar komisyona gitmem gerekiyor anlam veremedim.

Bu konuda yakın zamanda işlem yapan buluyorsa, bilgilendirebilirmi?

İyi günler

Benim bildiğim sadece ilgili bölümden rapor alsan yeter diye biliyorum.

Cevabın için teşekkürler . İl sağlık müdürlüğü yeniden ehliyet alır gibi eski ehliyetteki bölümleri dolaşıp sağlık kuruluna gitmem gerektiğini belirtti ama çok mantıklı gelmedi bu olay. Göz kontrolü için nelen tekrar ortopedi bölümüne görünmem gerekiyor ilginç. Ehliyet için kontrol muayenesine giden varsa bilgilendirebilir mi?

kontrol günü geldiğinde doktora git rutin muayane ol, kontrol muayenesi yapılmıştır diye e-nabız'a işlesin. raporu yanında bulundur soran olursa gösterirsin.

bende de yıllık kontrol şartı var, çevirmede, kazada veya herhangi bir yerde kontrol muayenesi soran olmadı 6 senedir. ehliyetini yenileme tarihine kadar kullanabilirsin.

bendede psikoz var ama 10 yıllık verdi doktor ehliyeti kaptırıcam sanıyordum

Bilgilendirdiğin için teşekkürler. Dediğin gibi yapayım.

Merhaba rapor süremi şu şekilde uzattım. E devletten kişisel sağlık bilgi formu doldurdum.Aile hekimine gittim.Aile hekimi hastaneye sevk etti.Sevk edildiğim bölümlerden muayene oldum.Hastanedeki muayene sonucunda sağlık kuruluna sevk edildim.Sağlık kurulu randevu verdi.Sağlık kurulunda muayene oldum rapor süresini uzattırdım.Süresi uzatılan raporuda e-devlette “e-İmzalı Sürücü Raporları Sorgulama” yazarak bulabilirsin.

cevabınız için teşekkürler raporumda 5 yılda bir göz kontrol şartı ile yazıyor. Yine aynı prosedür geçerli o zaman?

Üst Alt