Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim olmasına rağmen komisyon ehliyet yenilememi istiyor!?

xkatip74

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
3
Bartın devlet hastanesinde daha önce e Devlette bulunmayan sürekli engelli raporumu güncellemek için heyete girdim, engelli ehliyetimi 2017 yılında Sağlık Müdürlüğünde bulunan komisyon kararı ile yeniledim ve ehliyetimin son kullanma tarihi 2027 yılında dolacak , buna rağmen Bartın Devlet Hastanesi heyeti ötv indirimi için girdiğim heyette evraklarımı askıya aldı ve benden engelli sürücü olabileceğime ilişkin ehliyetimin süresi bitmemesine rağmen Komisyon Raporu istiyor,

ne yapabileceğimi bilmiyorum, arkadaşlar lütfen bana cevap verirseniz çok sevinirim, bu arada bu psikolojim ile engelliler gününüzü kutluyorum, rabbim bizi uğraştıranları bin beter etsin diyorum.

ötv muafiyetinin sürücü raporunuzla bir bağlantısı yok, ötv muafiyeti engel durumunuza göre belirlenir, yetkililere bir sorsaydınız, belki de eksik evrak verdiğiniz için böyle yapmış olabilirler, yanlış anlalışlma olaiblir, başhekime kadar gidin gerekirse.

ilginize teşekkürler, kasım ayından beri bıktım uğraşmaktan, süresi dolmamasına rağmen yeniden sürücü belgesi için komisyona sevk ettirdim kendimi haber bekliyorum sürücü belgesi için sağlık müdürlüğünün komisyonundan çağıracaklar, her şey hikaye masal, bu ülkede engelli olmak çok zor, saygılar

sürücü belgenizde güncel alınan raporla orantılı ilgili kodlarda eksiklik veya fazlalık da olabilir bu yüzden yeniden ehliyet istemiş olabilirler.
Ben 2016 da ehliyet çıkardığımda fazla kod ekledikleri için maliye ehliyetimi kabul etmemişti. Emniyete giderek yeni ehliyet vermelerini talep etmiştim raporla düzelterek yeni ehliyetimi vermişlerdi. Emniyet hatalı ehliyet verdiğini kabul etmişti. Sizdeki durumu bilemiyorum kodlarla uyumlu olmayabilir yeni raporunuz.

@halil385,
slm, öncelikle ilginize teşekkürler, ehliyetimde 10.32 otomatik vites kullanabilir kodu var, sadece sürekli olan ve 2014 yılından olan ötv indiriminden faydalanabilir ibareli raporumu güncellemek için heyete başvurmuştum, fizik doktoru yeni sürücü ehliyeti için komisyon raporu istedi, velakin bıktırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, sürücü raporu için hiç yere başvurdum şimdi gün için sağlık müdürlüğünden haber vermelerini bekliyorum, saygılar

@xkatip74,
Sürekli engelli raporu adı üstünde neden yeniden heyete girdiniz?Bu raporu e devlete işlerlerdi?

@xkatip74,
İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvur herhalde onlar işlerler.Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de olabilir.Hangisi emin değilim.

ne yazık ki eski tarihli ve sürekli bile olsa raporları işleme diye bir işlem yok yeniden heyete girmemizi istiyorlar Yeni Türkiye Yüzyılında vay anam engelli olanların haline durum bu:mad::mad::mad:

@xkatip74,

Süresiz raporun olduğu zaman kimse senden yeni rapor isteyemez diye biliyorum.Hatta bununla ilgili mevzuatta bi madde varmış.Mutlaka vardır işletmenin bir yolu.

e devlette bulunmayan süresiz raporları vergi daireleri kabul etmiyor durum bu ne yazık ki

23.07.2024 tarihinde engelli raporu ve ÖTV indirimi için heyete başvurdum heyet kalemi benden ehliyet istedi bendeki o sıradaki ehliyet normal b sınıfi idi bana bu ehliyetle ÖTV indirimine basvuracaksiniz dediler ve kodlu engelli b ehliyeti almamı istediler bende il sağlık komisyonuna başvurdum ve kodlu ehliyetimi aldım şimdi Şubat ayında tekrar heyete gireceğim ÖTV indirimi için ve kodlu ehliyet gerekli oradaki kodlara bakıyorlar ortopedik engelliyim ' sadece haraket ettirici aksamli özel tertibatli araç kullanması gerekir ' ibaresi yazdırmak için heyete gireceğim

Üst Alt