Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim sıradan B'ye dönüştürürsem var olan ÖTV'siz aracım zarar görür mü?

Ferhat3333

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
26
Acil!! Tertibatlı arac aldım suan kullanıyorum ötv den yararlandım 1 yıl önce ben simdi ehliyetimi istege baglı olarak 1 yıl sonra yeniletsem kolum iyilesti normal kodsuz ehliyet alırsam aldıgım aracın ötv sini geri isterlermi lütfen acill bu aldıgım arac ne olacak normal kodsuz ehliyete gectigimde

@Ferhat3333,

Kodlu ehliyeti engelli raporun var diye aldin, simdi engelin duzeldi ise saglam raporu alman lazim, kodlu ehliyetin giderse arac alim hakkin gider, mevcuttaki aracin eger sifir ve otv indirimi ile aldin ise satamiyorsunda gunu gelene kadar peki engelli aracını normal ehliyet ile nasil surmeyi dunusuyorsun ayrica otv yi cepten oderrde satarsan o baska mesele karmakarisik yani bence senin durum millet almaya can atarken sen kodlu ehliyetini ve arac alim hakkini öldürmek istiyorsun

@Hkn38, raporum 5 süreli rapora karsısmıcam sadece ehliywt iyileştim sonuctu topuz silecek arabada tsi işli ve sıfır arac aldım ehliyeti degstirdim normale döndüm diyelim ehliyette. Arac sahibi oldgm için bişi demezler herhalde cünkü aparat normal bir kişiye kullanımına engel degil . Benden aracın ötvsini isterlermi. Birde arac sahibiyim aparatı sökmeden de normal ehliyetimle kullanabilirim diye düşünüyorum. .. 10 yıl olunca almak istemiyorum acıkcası

@Ferhat3333,
Kodlu ehliyeti engellilere veriyolar bi kere en basta engellj raporunu iptal ettirmen lazim zor isler yani cunku sen normal ehliyet almaya gidecen sistemde gözüküyor sen engellisin diye vermezlerki

@Hkn38, anlatamadım kardesim simdi 5 yıllık rapurum var ehliyet engelli alınca tetibat gittim arabayı aldım. 1 yıl önce. Simdi yasa 10 yıl olunca acıkcası isimi görmez oldu. 2 senede bir ehliyet basvuru hakkımız oldugu icin gitsem kurula girsem ehliyrtimdeki kodları silip sadece ıtomatik verse normal piyassdaki arscları sürebilirüm. Bende diyorumki öyle ysptım iyilestim diyr ehliyet kodlarımı normale cevirdim bu aldıgım daha 4 yıl kalan arabaının ötv si icin. Benden geri isterlermi. Yoksa normal piyass araclarını sürerim ve bu aldıgım arac branda cekip 4 sene bekletirim. Yada sürebilirim diye düsünüyorum sonucta benim adıma tertibatlar kullanıma engel degil

@Ferhat3333,

Kardeşim garaja cekersen olabilir yoksa onu suremezsin yakalanirsan ceza ödersin, ikincisi anladim dedigini diyorumki bende normal ehliyet alabilmen icin engelli raporunun olmamasi lazım cunku engelli raporun var ise engelli ehliyet şart engleli raporu olana normal ehliyet vermiyorlar bunu anlatmak istedim hocam

@Hkn38, tsk ederim tm raporum var sadece otomatik sartı koyarsa kodları kaldırıp sadece otomatik sürer diye yazacak büyük ihtimal buda butun aracları sürebilirim oluyo otomatik tabi.. Kesinlikle ötv li aracın ötvsini istemezler demi ehliyet degişti diye

@Hkn38, cok cok tsk ederm
son birsey daha sorayım simdi kodlu ehliyetimi 2. El piyasa arabasına takarsam veya abimin 2.el otomatik aracına topuzu felan trafik durdurusa bişi demeye hakkı varmı sonucta ehliyetteki kodları karsılıyorum topuz silecek demirini. Sonucta 2. El Arabayı ötv den almadım mtv yide ödüyorum..tsi işletmeden bişi olurmu. Tsi notmalde ötv ve mtv için işlrtiliyor

Sorun oluyor 2.elde olsa aracini engelliye çevirmen gerekiyor cunku senin tertibatin ve kodların aracin ruhsatında yazmasi gerekiyor zaten kodların oldugu. Icin kisitli ehliyetin oluyor işte sadece o araci surme ehliyeti veriyor mantiken ayrica o simidi topuzu indan cikar ona tak istedigini sur sence mantiklimi onun icin o araci engelliye cevirmen lazim ceza yersin şöyle düşün sen eger o 2.el araci engelli aracina cevirmez isen polis cevirince bakacak ehliyetin kodlu engelli ehliyet ama ruhsata bakacak araba normal araba yani normal arabayı engelli kodlu ehliyeti ile sürdüğünden düşük yetersiz ehliyet cezasi yersin

Var ama işli değil cebinden cikartip takmissin ehliyet kodunu karsilamiyor altindaki araba, maliyeye gideceksin 2.el araci engelliye cevireceksin diye biliyorum onlar seni yonlendirir muhtemelen ayni surec tsi falan senin karsiliyor dedigin sey resmiyette yok fiziken var ama sen takmissin tsi degil oyle düşün engelli kodlu ehliyetin olduğundan ne yaparsan yap altindaki araci cevireceksin ehliyetine uyarlayacaksin baska turlu olmaz

Kardeşim bak benn kafamdan uydurmuyorum senin icin söylüyorum bende engelli araci aldim duruma vakifim nereye isletmem lazım benim ehliyetim kodlu sadece otomatik vites yani tertibat yok vitesle aldim ben ehliyetim kodlu araba alabilir raporum var maliyeye otv indirimli aldım maliye biliyor ruhsat ta engelli aracı yazıyor sadece anlamadığın şu tertibat olmadığından yani aparat bende kisit yok tum otomatik araclari kullanabiliyorum bayine sor benim gibi olanlari anlatir sana benimde isli zaten tsi ye ama sen aparat bedeli ödedin ben ödemedim benimki isli degil demedim sadece ehliyetimde kisit yok aparat olmadığından

Kardeşim sen eğer ortapedik engelli isen sadece ve sadece ötv indirimli aldığın aracı kullanabilirsin. Ötv indirimli aldığın aracın ruhsatı sana ait otomatik viteste olsa yada başka bir tertibat ta olsa o araç kanunen sana özel muaf tutulmuş araçtır. X bir araca bindin otomatik ve dediğin gibi topuzu takılı polis çevirdi ehliyetini sorguladı tamam tertibat kodu uyuşuyor. Ruhsatı istedi ruhsat başkasına ait. Tse nedir senin aracını engellinin kullanımına yani ehliyetindeki tertibat kodlarına göre aracın düzenlenmesini denetleyen ve onay veren kurum.

Üst Alt