Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim sürücü olamaz raporundan dolayı iptal edildi. İtiraz edebilir miyim?

moonspell

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
26 Mart 2012 Güncel:

bimer başvurum sonucunda mersin il sağlık müdürlüğüne tekrar itiraz ettim. hakem hastane olarak adana numune hastanesine yönlendirildim. karar "h sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir" olarak çıktı. çok mutluyum :)

arkadaşlar merhaba. benim sağ kolumda doğuştan brakial pleksus var. yani durumum sürekli aynı. gerileme veya ilerleme gibi bir durumum yok. parmak hareketlerim kısıtlı. kolumu üçte bir oranında anca kullanıyorum. neyse konuya gelmek istiyorum;

2005 senesinde otomatik vitesli araç kullanır ibareli b sınıfı ehliyet aldım. şimdiye kadar hep otomatik vitesli araçları kullandım. 2011 yılında antalya eğitim ve araştırma hastanesine h sınıfı ehliyet almak için başvurdum ve sonuç "sürücü olamaz" olarak çıktı. tabi sürücü olamaz ibareli raporun daha önceden kazanılmış hakkım olan ehliyetimi iptal ettirebileceğini hiç düşünmemiştim. 2 hafta önce babamın rahatsızlığı nedeniyle kendi aracımla mersin'den izmir'e gidiyordum. alanya'da çevirmeye girdim ve ehliyetimin iptal edildiğini öğrendim. aracım bağlandı, rezil oldum. ehliyetimin iptal edildiği bana tebliğ edilmemişti. bunun üzerine antalya il sağlık müdürlüğüne gidip sürücü olamaz ibareli rapora itiraz ettim. tekrar antalya eğitim ve araştırma hastanesine gidip heyete girdim. bugün raporun sonucu tekrar sürücü olamaz olarak çıktı. telefonla aldığım bilgiye göre aslında kurul bana ehliyet almam için rapor verecekmiş ancak daha önceki raporum sürücü olamaz olarak çıktığı için hastane soruşturma geçirmesin diye tekrar sürücü olamaz raporu vermişler. hastane tükürdüğünü yalayamazmış! böyle bir ibare şekli var mıdır? telefondaki yetkili bayan bu şekilde açıklama yaptı. benim bu rapora da itiraz edip ankara numune hastanesine başvurmam gerekiyormuş.

işim gereği ayda 2 kere şehir dışına çıkmam gerekiyor ve şu anda ehliyetim yok. tekrar ehliyet almak için izlemem gereken yol nedir arkadaşlar? yardımınıza ihtiyacım var. numune hastanesine sıfırdan başvursam olur mu? ya da bakanlığa mı itiraz etmeliyim? teşekkür ederim.

Sürücü Olamaz Raporuna İtiraz Edebilir miyim?

Ankara Numune Hastanesine sakın baş vurma. Çünkü orasıda vermez.

[FONT=Times New Roman] [/FONT]ankara numune hastanesine başvurdum sol elim olmadığı için araç kullanamaz diye rapor verdiler. 08/02/2012 tarihinde boşuna uğraşma ben araştırdım. adamlardaki mantık şu direksiyonu 2 el ile tutup tam hakim olmak tek eliniz ile direksiyon hakimiyeti sağlanamaz diyorlar bu yüzden ehliyeti unutun. birde sana şunu soracam yakalandığında ne kadar ceza ödedin

öncelikle şu hastanenin tükürdüğünü yalamaz olayı tamamen imkansız bir durum heyet oturupta sizin raporunuz öyle çıkmış şimdi böyle çıkarsa soruşturma açılır diye birşey olamaz imkansız,ayrıca eğer raporunuz sürücü olamaz ise başkalarının hayatını tehlikeye atmamalısınız, ve ayrıca siz eger sürücü olamaz iseniz B sınıfı ehliyet alırken size kim rapor verdiyse soruşturma oraya açılmalıdır ve ayrıca bu normal sürücü kursları için alınan sağlık kurulu raporu veren yerlerin hepsinin denetim altına alınması ve adam gibi bir düzenleme ile bu normal veya engelli kişiler için sürücü olur yada olmaz herkez bu raporu hastanelerden gerektiği şekilde alması lazım adamın kaşına gözune bekıp bişeyin varmı yok iyi al şu raporu al senden sürücü olur düzeninin artık bitmesi lazım

benim sol elim yok ama çok rahat araba kullanabiliyorum ve arkadaşda gördüğüm kadar arabayı çok rahat kullanıyor araç kullanamaz demelerin nedeni iki el zorunluluğu ben size soruyorum kaç kişi tanıyorsunuz iki eli ile araba kullanan şimdi direksiyonlar hidrolik arabalar çok kolay hakim olunabiliyor ama yönetmelik böyle işte olmaz dedilermi olmaz büyük ihtimalle daha önce tek eli olanlara ehliyet veriyorlarmış. ama şimdi vermiyorlar

Ankara Numune Hastanesine sakın baş vurma. Çünkü orasıda vermez. bende katılıyorum

pars367;
ceza ödemedim. ehliyetim alındığında iptal olduğunu öğrendiğim için ceza kesmediler. sürücü olamaz raporu için sağlık bakanlığına itiraz etmeyi düşünüyorum.

kunta;
antalya eğitim ve araştırma hastanesinde sağlık kurulundaki bayan aynen bana bu açıklamayı yaptı. kurulumuzun kararı ehliyet almanız yönünde ancak soruşturma geçirilmemesi için aynı rapor çıktı dedi.

sitede benimle aynı engele sahip olan arkadaşların rapor örneklerini de ekleyerek sağlık bakanlığına itiraz edeceğim. yardımlarınız için teşekkür ederim.

moonspell;

eğer itirazın kabul olursa burda açıklamayı unutma ama kabul edeceklerini sanmam ankara numune hastanesi hakem hastane onun kararını değiştireceklerini sanmam adamlar tek el ile direksiyona hakim olamazsın diyor araba kullanman tehlikeli diyor bunu değiştireceklerini sanmam yinede denemekte fayda var

bimer başvurum sonucunda mersin il sağlık müdürlüğüne tekrar itiraz ettim. hakem hastane olarak adana numune hastanesine yönlendirildim. karar "h sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir" olarak çıktı. çok mutluyum :) raporum mersin il sağlık müdürlüğüne gönderilecekmiş. oradan sanırım emniyete bildirilir ve sürücü olamaz ibaresi sistemden kalkar diye düşünüyorum. daha sonra da bana gönderilecek rapor. bundan sonra izlemem gereken yolu bilmiyorum. raporum elime ulaştıktan sonra sürücü kursuna kayıt olmam gerekiyor sanırım. ehlliyetim iptal edildiği için yazılı sınava tekrar girmem gerekir mi? yoksa sadece direksiyon sınavına mı giriyorum? saygılar. yardımlarınız için teşekkürler.

arkadaşlar şimdiki süreç ne olacak? raporum henüz sağlık müdürlüğüne ulaşmamış. sürücü kursuna yazılmam gerekiyor mu? yazılı sınava girecek miyim? bilenler varsa paylaşırsa sevinirim. teşekkürler. ayrıca h sınıfı otomatik vitesli araç kullanır raporumla ötv istisnalı araç satın alabilir miyim?

Gözünüz aydın! :)

Şimdi sürücü kursuna yazılıp sadece direksiyon sınavına girerek B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştüreceksiniz. Benim bigim bu şekilde...

Üst Alt