Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim var ama araç kullanmakta tereddüt yaşıyorum..?

Mustafa788

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
35
merhaba herkeze iyi formlar.
ehliyetim var ama araç kullanmıyorum veya kullanamıyorum.daha doğrusu araç kullanmak istiyorum, lakin ehliyetimi aldıktan sonra araç kullanmadım.ama araç kullanmak istiyorum.acemi olacağımı düşünüyorum.ayrıca ara ara ataklarım var. konu hakkında siz değerli üyelerden fikir almak istedim.

İlanlara bak internette
Acemilere Özel ders verenler var saatlik 500-600 tl isteyenler var ya da araç kirala ehliyetin var sonuçta, günlük araç kiralama da 1500-2000 tl civarı
Trafiğe çıkarsın,mahalle aralarında sürersin, park etmeye çalışırsın falan Acemiliğini böyle atarsın

Araba var ise aktif olarak kullanacaksanız eğitim alın öğrenirsiniz, acemiliği atarsınız. Arabanız yoksa gerek yok.

aynı sorun ben de de var, araç kullanmaktan korkuyorum babamın arabası var düz vites hiç trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum, yan koltukta bile bazen geriliyorum.

Araç var. Resmi olarak eğitim alabileceğimiz kurumlar mevcut mu ?

Sürücü kursları bu konuda yardımcı olurlar . Sürüş eğitimi almak istediğinizi söylerseniz bir sürüş öğretmenine yönlendirebilirler sizi.

Arkadaşların dediği gibi:
-sürücü kurslarından ders alabilirsin. Onların araçlarında sürücü yanındaki koltukta da fren pedalı var. Yanlış hareketinde yanında oturan hoca ayağının altındaki frene basıyor. Onlardan ders almak daha emniyetli ancak masraflı. Ben geçen sene hanım ders alsın diye sordum saati 900 tl dediler. Dikkat Geçen sene. Sonra vazgeçtik ben öğretiyorum hanıma. Onda da 20 yıldır ehliyet var ama kullanmadı hiç. Şimdi yavaş yavaş kullanıyor ve kullaırken de keyif alıyor.
-İnternetten direksiyon dersi verenlerden ders alabilirsin muhtemelen biraz daha hesaplı olurlar ama onların aracı ile ders alacak olsan bile yan koltukta büyük ihtimalle fren pedalı yoktur.
-Eş, dost, arkadaş yardımcı olabilir.

Araban varsa öğren kardeşim. Bugün olmasa bile yarın bakarsın gerek olur. Hiç birimiz anamızdan şoför olarak doğmadık. Vura çarpa öğrendik araç sürmesini. Ufak tefek kazalar olacak acemilikte, kaçış yok. Allah büyüklerinden saklasın.

Ancak ataklarım var diyorsun. Ben o ataklardan anlamam. Atak geldiğinde direksiyon hakimiyeti gidiyorsa bunu doktoruna danış o zaman. Öyle bir sıkıntı ve risk söz konusu ise hem kendini hem de başkasını riske atıyorsun ki bu doğru olmaz.

@alifatih1958,
AKP kararı ile sürücü kurslarında ki direksiyon eğitimine zam geldi 750 tl den 1500 tl ye yükseldi. Saatlik değil 45 dakika

Saatlik 500 liradan ders verilir🙂 istanbul istediğiniz yerinde.

Üst Alt