Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim vardı. Sonradan engelli oldum. Ehliyet yenileme işlemlerim nasıl olacak?

Kozanlı0146

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar

e+a2 ehliyetim var
2013 yılında kaza yaptım sag elımde hasar kaldı parmaklarımı kullanamıyorum sag dızım bukulmuyor
2014 yılında adana numune hastanesinden aldıgım surekli ibareli raporum var yuzde 70
h ehliyetine almak için tekrar rapor isterler mi acaba

yardımlarınızı bekliyorum

@Kozanlı0146

Öncelikle artık "H" sınıfı ehliyet yoktur. Kısıtlama ve tertibat kodlarının işlendiği "B" sınıfı ehliyet var.

Normal sağlık kurulu raporu ile ehliyet alamazsınız.

Önce aile hekiminize başvuracaksınız. Aile hekimi gerekli ön muayeneyi yapıp engelinizle ilgili ve gerek gördüğü branşlar için uzman hekim muayenesine sevk edecek.

El ve dizinizde sorun var, uzman doktor özel tertibatla sürücü olacağınıza kanaat getirirse bunu raporda belirtip bu kez sizi tertibatınızın belirlenmesi ve tertibat kodlarının yazılması için il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek. Burada gerekli tertibat ve kodları belirlenip elinizdeki rapora işlenecek. Bu raporla birlikte, ayrıca istenen resim, harç makbuzu gibi evrakları da tedarik ederek nüfus müdürlüğüne gideceksiniz. Yeni ehliyetiniz bir süre sonra adresinize gönderilecektir.

Herkese merhaba sayın admınım dun raporumu aldım yüzde 57 raporu ötv ve h ehliyeti ve tertibatlı arac kullanmak için lakin rapor sonucunda vergi indiriminden faydalanabilir arac kullanaması uygun değil yazmışlar sag elimde bilekten aşağı hissetmiyorum nasıl bir yol izlemeliyim bilgi verebilirmisin

Ufukalp bey ben ilk aşamadayim . Ehliyet için aile hekimliğine gittim ortopedi ve göze sevk etti . Ortopedi tertibatlı araç kullanabilir dedi komisyona sevk etti. Şimdi ben komisyonda ne yapacağım ve diyelim ki onlarda aynı şeyi söylediler bende ehliyetimi değiştirdim ÖTV indirimi alamama dururum olabilir mi ?

Benzer durum bende de oldu. Doktor doktor dolaşıp 200 tl ödeme yapıp muayene olup öğleden sonra heyete girip sağlık raporunu aldıktan sonra trafiğe gittim aldım ( o zaman trafik tescilden alınıyordu şimdi nüfus müdürlüklerinden alınıyor sanırım). Benim ehliyet A2 yalnız. Hatta ayaklarım vites atamıyor diye özellikle belirttim. Tüm motosikletleri kullanabilen sınıflar verilmiş.

clawera
Komisyon da tertibatlı araç kullanacağınızı teyit ederse engel durumunuza göre gerekli tertibata karar verilir ve o tertibatlara ait kodlar ehliyetinize işlenir.
Ötv muafiyeti için gerekli şartların ehliyet kısmı tamamlanmış olur.
Bir de engelli sağlık kurulu raporu kısmı var bu işin.
Ortopedik engelinizin açıkça yazıldığı, üzerinde oran ve ''otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanır'' ibaresinin yer aldığı engelli sağlık kurulu raporu formatında bir rapor almanız gerekiyor.
Yukarıda bahsettiğimiz, hareket ettirici aksam üzerindeki tertibat kodlarının bulunduğu B sınıfı sürücü belgesi ile yukarıdaki özellikleri taşıyan engelli sağlık kurulu birlikte size ötv muafiyeti sağlayacaktır.

Ufukalp bey diyelim ki komisyonda tertibatlı araç alabilir dedi ve ehliyeti aldım. Sağlık kurulu aksini söyleyebilir mi ?

Ortopedik engel durumunda %1 dahi olsa ötv siz araç alınır biliyordum rapora aparat kodu işlenmezse olmuyor galiba en azından otomatik mi yazmalı

Ufukalp bey iyi günler. Komisyona girdim.

[FONT=sans-serif]Araç uyarlama kodlarında 10.02 otomatik vites 20.03 sol ayağa uyarlanmış fren pedalı 25.08 soldaki hız pedalı. kodlarını verdi yetkililer.Ehliyet tamam şimdi raporumda söylediğiniz ibareler olmadığından yeni rapor almam gerekiyor. Onun içinde başvurdum bakalım ne olacak. Teşekkür ederim[/FONT]

clawera
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan son yönetmelikle artık o şekilde ibareler yazılmıyor diye duyum aldım.
Eğer artık bu şekilde olacaksa tanının açık şekilde yazıldığı bir rapor yeterli olur.
Sağ alt ekstremite kısıtı için verilen kodlar uygun.

Üst Alt