Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimde hata yaptıkları için verilen Geçici Sürücü Belgesi ile araç alımı..?

by_ram

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir konuda çok acil yardıma ihtiyacım var .

2006 yılında aldığım b sınıfı ehliyeti 2012 yılında başka bir şehirde h sınıfına çevirdim ve bu ehliyetle aldığım arabamı günü dolduğu için sattım

yenisi için parayı bayiye verdim ehliyetimi nüfustan değiştirmek için gittiğimde h sınıfı ehliyetimin veriliş tarihinin sisteme beş yıldır işlenmediğini öğrendim .

Elazığ nüfus müdürlüğünü bu konuda aradığımda dosyanın ellerinde olduğunu ancak güncellemelerin kapalı olduğunu söylediler.
Bimere konuyu yazdım düzeltmelerini istedim .onlar da Sistemde b sınıfı ehliyetim olduğunu söylediler

Bugün başka bir ilçeye yeniden başvuru yaptım . Çok kolay olduğunu söyleyip geçici belgeyi verdiler (ki bayiye göre bu geçici belgeyle arabayı alacakmışım) ama sürücü sınıfı B diye yazıyor engelli ibaresi hiç bir yerde yok sadece kısıtlar yazıyor

acaba doğru verdiler mi sonradan vergi dairesi bir pürüz çıkarır mı ne yapmalıyım teşekkürler .çok uzun oldu

Kodlar 10.02, 47,78,102

by_ram

Burada bir arkadaşımız geçici ehliyet ile araç alımına Maliye'Nin izin vermediğini yazmış. Vergi dairesinden onay almadan işlem başlatmayın

Ehliyet eve gelene kadar verilen geçici belgeden bahsediyorsanız, evet biz o belgeyle araç aldık. Ama Ocak ayının ilk günlerinde aldık, şimdi kanun değiştiyse bilemem. Ehliyette engelli diye bir ibare yok, kodlar engel durumunu gösteriyor. Önemli olan sistemde o yazdığınız kodların görünmesi.

Kesin olarak bayiler vergi dairelerine yada maliyeye, artık neresiyse, bunu sorduruyorlar, onay almadan işlem başlatmayın bence de.

Bayi rapor ve bahsettiğim şekilde olan geçici ehliyetle alıma onay vermiş korkum sonradan başıma bir iş gelir mi vergi konusunda. Umarım geçici belgeyi doğru vermişlerdir

by_ram Engelli ehliyeti diye bir şey kalmadı zaten artık B sınıfı veriyorlar sadece kodlar belirliyor. Geçici ehliyetle de tüm işlemlerini yapabilirsin sorun olmaz ama kafam rahat olsun dersen 2 güne ehliyetin gelir zaten eline

by_ram Bizim vergi dairesindeki yetkili Sürücü Sağlık kurulu raporunun(kodlar yazan) aslı gibisi gerekecek dedi. Ben noterden yaptırdım, emniyet bizde yapabilirdik (ücretsiz) dedi, hoş şimdi nüfus veriyor. Bilemiyorum her yerde aynı talep geliyor mu?

O raporu nüfus aldı benden örneğini de almadım ama vergi dairesi ön onayıvermiş galiba Pazartesi her şey belli olacak hayırlısı bakalım

Üst Alt