Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimde otomatik vites kullanır yazıyor. 2. el araba alabilir miyim?

gokcesydn

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.ben H sinifi ehliyet sahibiyim.şuan 0 arac alamicam ben de 2.el bir otomatik vites arac almaya karar verdim.ehliyetimi normal otomatik vites hundai getz ile aldim.yani otomatik vitesli normal bir araci kullanabiliyorum.sorum su ben herhangi bir 2.el otomatik vites araci alip,kullanim hakkina sahip miyim?ehliyetimde otomatik vites arac kullanilir yazmakta.baska bir prosedur var mi?yardimci olursaniz cok sevinirim

Ehliyetine h ehliyeti ise onu yeni ehliyete çevirmen gerekebilir. H ehliyeti b ve a olarak geciyor a motor b araba. Ehliyeti b'ye cevirdikten sonra alabilirsin.

Nasil yani? Tekrar mi ehliyet guncellemeye gidicem?3 sene once aldim ehliyeti?

Bende 4 5 sene önce almıştım h ehliyeti olarak geçiyordu değişti
Sağlık ocağına gittim
O devlet hastanesi ne ortopedi bolumune sevk etti
Oda il sağlık Müdürlüğü sevk etti gidip kurula girdim. Dereceler ve kodlar var yeni ehliyette durumuna göre değişen. Oradan sağlık kurulu raporunu alıp trefige gidiyorsun.

5 sene once çıkarmıştım 7 ay önce oldu ehliyet değişimi

Anladim peki bu ehliyeti aldim.kodlu olarak degistirdim.sonra araci alinca koda gore duzenleme yapilacak ve ben o zaman trafik vergisinden felan muaf olacak miyim?raporum %60

Yani aldigim araca mutlaka koda gore aparat felan taktirmam gerekli degil mi?

Aynen durumunuza göre kodlu ehliyet verip ehliyeti aldıktan sonra araba alıp ikinci el olarak vergiden muaf olabilirsiniz. Bende aynı şekilde yararlandım.

Otomatik vites ehliyeti alan kişi, normal manuel olarak araç kullansa ne gibi sıkıntı olur?
Trafik polisi bu detaya bakıyor mu?
Baksa da ne gibi ceza yazar acaba?

@themoon Evet ticari de 6 ayda bir otomobil de yılda bir alınan motorlu taşıtlar vergisi

@turkizzet Ehliyet önemli kodda ne yazıyor ise ona göre ataç almanız gerekiyor zaten sanırsam o aracı ilk aldığınız da trafik tescil işlemlerinde sorun olur

Üst Alt