Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi değiştirirsem ve rapor oranı düşerse diğer haklarım da etkilenir mi?

erginl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1)merhaba arkadaşlar daha önce b ehliyetini h yapmak isteyenler olmuşsa bu süreç nasıl işliyor tecrübeli arkadaslar yazabilirse sevinirim. Benim raporda ehliyetle ilgili birsey yazmıyor ben ehliyeti ocak 2011'de aldım raporu Eylül 2012'e raporu alırken ehliyeti h yapmak aklıma gelmedi.

Şu an başvuru yapsam rapor oranım düşer mi? (Oran %40) ortopedik engelliyim rapordaki tanı (sol alt ekstremitede atrofi) yani 3 cm kısalık var araç alırken indirimli alabilir miyim bu oranla? Forumda çok yazan arkadaş var ama kafam karıştı yalnış bir şey yapıp oranımın düşürülmesini istemem galiba oturan boğa rumuzlu kişi bu konuda tecrübeli görüp bir şeyler yazarsa sevinirim tecrübesi olan arkadaşlarda yazsın yardımcı olursanız sevinirim 2) ben vergi indiriminden yararlanmıyorum.

Raporu alırken oradaki görevli bayan indirimden yararlanamazsın demişti. Yararlanırsam oranım düşermiş. Ama 2012'de bana bu söylendi şimdi 2018 belki durum değişmiştir diyorum ama bu konuda da forumda pek net cevap bulamadım. Vergi dairesine raporumla başvursam oranda düşme yaşanırmı (oran%40) vergi indiriminden yararlanmadığım için emeklilik başvurusunda engelli emekliliği hakkım yok galiba bu konuda arkadaşlar aydınlatsın beni teşekkürler

Engelli raporu ayrı ehliyet raporu ayrı şeylerdir

Bende bu olayı anlamıyorum... Insanı 2 kez yoruyorlar. Peki engelli raporu ile ehliyet raporu oranları birbirinden farklı ise sorun çıkarmı?

ceydanur06
ehliyet için aldığın raporda oran yazmaz ceyda ,ama engelli raporunda oran yazar . anlaşılır gibi değil ama malesef bizi iki kere yoruyorlar

Teşekkür ederim...Benim 2013 yılında ehliyet bilgilerimi işlettirdiğim raporda yazıyor :( ehliyetimde otomatik vites kullanabilir yazıyor. Raporumda sol ayak tertibatlı otomatik vites yazıyor. ve ben bu rapor ve ehliyetle araba alabildim. ama şimdi yeni araba almak istersem sıkıntı çıkabileceği söyleniyor ....

ceydanur06

ceyda 2013 yılındaki raporunla araba alabilirsin ama nakil vasıtalar vergi dairesinden onay alarak, ehliyet yenilemek için ise (ehliyetinin eski olduğunu var sayıyorum) aile hekimine gideceksin o seni uzman doktorlara sevk edildiğin belge vericek bu belgeyle ister devlet istersen özel hastaneye giderek ( ben özelden yaptırdım 150 lira muayene parası vererek) uzman doktora muayene oluyorsun buradan da yine aynı belgeyle il sağlık müdürlüğüne gideceksin orada senin için uygun kodlar verecekler bu kodların olduğu belgeyi alarak ehliyetini yenileyebilirsin . araba alırken yeni ehliyet istiyorlarmış.

çok teşekkür ediyorum...özelde rahatsızlığımızla ilgili bir doktora muayene olmamız yeterli mi peki?

ceydanur06

ilk önce şunu söyliyeyim her özel hastane vermiyor engelliler için sürücü raporunu, o yüzden özele gitmecen önce sor muhakkak. hangi doktorlara muayene olacağını aile hekimi yazıcak zaten belgeye ama sadece birtane yazmaz eğer engelin ortepediyse ortepedi doktorunun yanına nöroloji yi ekleyebilir gözlük kullanıyorsan gözüde ekler hatta gözü direk ekliyor zannedersem yani enaz 2 yada 3 doktora muayene olacaksın ondan sonra il sağlık müdürlüğüne gideceksin.

Bir bacaktaki 3 cm kısalık ile mi %40 rapor verildi size?

3 cm kısalık ile araç alımında vergi avantajından yararlandırılmazsınız.
Herhangi bir nedenle alınacak düşük oranlı rapor SGK açısından eski raporunuzu geçersiz hale getirir ve olası bir emekliliğinizde kontrole tabi tutulursunuz. Kaş yapayım derken göz. çıkartmayın...

Üst Alt