Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi değiştirmek için özel hastane sorunu yaşıyorum..?

mehmetterdgan57

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Siteye yeni katıldım çok faydalı buldum üye oldum, Kafamdaki bütün soru işaretleri kalkıyor sayenizde.

Konum şu;
4 yıl önce "H" sınıfı ehliyet ve oto vitesli araç kullanabilir sağlık raporu aldım özel hastaneden, Şimdi ise yeni düzenlemeye göre "H" sınıfı ehliyet "B" oluyormuş. İşlemleri başlatmak için bugün özel hastaneler gittim fakat neredeyse tamamı biz vermiyoruz engellilere sağlık kurulu raporu tam teşekküllü devlet hastaneye gitmemi söylediler. (Fakat ehliyet yenilemede açıklama kısmında aile hekimi , özel hastaneler , uzman hekim , vs.vs gibi yazılar var)

Ortepedik engelliyim sağ el 4 parmak yokluğu var, devlet hastanesinden alacağım rapor da oynama yaparlar mı? Özel tertibatlı araç kullanabilir diye çünki 4 yıl önce doktorlar ve emniyet senin özel tertibat gerektirecek bir durum yok baş parmağınla her işi halledersin demişti.

Şimdi napayım nasıl bir yol izleyim daha yenileme süresi var mı ehliyetin?
Şuan ki ehliyetimle "FİORİNO TRİPTİRONİC VİTESLİ ARAÇ KULLANIYORUM" hususi kamyonet yük nakli ve yolcu yazıyor ruhsatta, polisler bir sıkıntı çıkartır mı şimdiki ehliyetle?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar teşekkürler. Hepinize keyifli hafta sonları.

mehmetterdgan57

VAr olan ehliyetiniz 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerlidir.

Sürücü belgesini değiştirmek isterseniz özel hastanelere de gidebilirsiniz. Size "biz vermiyoruz" diyen hastaneyi il sağlık müdürlüğü'ne ve sağlık bakanlığı'na şikayet etmekle tehdit edin! Vermek zorundalar, işleri bu...
Ehliyet için verilecek raporda oran olmaz. Yani o rapor engelli sağlık kurulu raporu değildir. Onun için elde edilmiş diğer haklara bir etkisi olmaz.

Bülent bey iyi günler
Bende mevcut olan H sınıfı ehliyetimi değiştirmek için ikamet ettiğim Antalya da Özel hastaneden tek doktor (KBB) raporuyla rapor alarak ehliyetimi yeniledim.hiç sorun yaşamadım

Cevlikli12

merhaba özel değilse hangi hastaneden ve hangi emniyetten değiştirebildin acaba. ayrıca ehliyetinde hangi kodlar yazılı. malum artık h sınıfı ehliyet yok sadece negelliler için kod kullanılıyor.

özel mesaj yolu ilede atabilirsin buradan paylaşmak istemezsen.

kbb sanırım bu arkadaş işitme engelli oldu kbb kulak burun bogaz yada engeli nedir am tertibat gerektircek bir durum yoksa degişmesi lazım zaten

bu arkadaş işitme engelli oldu için dogal olarak kbb ilgilenir başke bir bölüme gerek yok tek hekim raporu ilede degişir il saglık tertibata gerek duyanlar için geçerli tertibat durumu olmadı için il saglıkda olmadı direk hyi bye çevirmişlerdir

bu diger engel grupları içinde geçerlidr aslında kişinin durumu ortopeidk ise özel hastaney başvuru yaptgıında tek hekim raporu ile tertibata gerek yoksa bitmesi gerekir

Ben işitne engelli olduğumdan önce aile hekimnden rapor alarak özel hastaneye gittim sürücü olur ibaresi yazarak raporu İl Sağlık kuruluna teslim ettim hiç sorun çıkarmadan raporum onaylandı.Emniyetten randevu alarak evraklarımı teslim ettikten 1 hafta sonra ehliyetim bana ulaştırıldı.Ticari araç ambulans kullanmaz kodları var iyi günler

h sınıfı ehliyeti değiştirmek

h ehliyetim var bu gün değiştirmek için 1 tane özel hastane 2 tane tıp merkezine gittim rapor vermediler. ayrıca ehliyetim de otomatik vitesli araç yazıyor ama araç alırken tertibatlı verdiler. yeni ehliyet nasıl olacak a sınıfımı mı b sınıfımı mi? kocaelin den rapor alan arkadaşlar varmı yazarsanız sevinirim.

Üst Alt